28 november



Idag så fyller mamma år, hela 43 år. Så bara för det så skulle det ju givetvis upp och sjungas imorse. Men jag som hade legat och babblat i telefon tills 4 på morgonen var inte direkt pigg när pappa kom och sa att jag skulle gå upp klockan 06.00 för att sjunga. Jag slängde på mig kläder och gick ner i tv-rummet. Där satt jag som en zombie, blundade med ena ögat och gäspade 10 gånger i minuten. Mumlade med i skönsången och efter mamma öppnat presenterna snubblade jag uppför trappan igen för att sova vidare. Sov tills klockan ringde 07.45 och då var jag tvungen att gå upp. Suck. Men ja, det gick det med.
Har varit hos tandläkaren, nu har jag ont i min mun.

Imorgon ska jag in till sjukhuset i Lund och hälsa på mormor Ellen (min gammelmormor). Hoppas hon mår bättre nu, det måste hon göra! Jag vill bli som henne när jag blir gammal.

"What if everything that happens now is wrong?"


Helgen



Fredag:
Julia färgade håret på mig, håret är numera svart. Riktigt svart. ÄLSKAR DET! Är supernöjd! Hon är duktig min Julia! Gjorde ett par fräcka slingor på henne också, hett!
Körde till Martin & Emma och tittade på IDOL (Markus ska ta hem hela skiten!).

Lördag:
Hade stadsträning i Eslöv med valpkursarna, det gick bra och vi var många, härligt! Hade tur med vädret och så med. Körde sen till Helsingborg, till Frida. Vi körde till Väla för att handla något att ha på sig till kvällens fest. Jag köpte byxor, t-shirt och en annan tröja. Allt blev svart och grått haha. Guuud vad jag ser uppmuntrande ut ;) Frida köpte en mycket tjusig t-shirt hon med. Sen hem igen och börja göra vid sig, och bara det är ju ett helt företag! Långt om länge blev vi klara och skulle börja dricka grogg. Vette fasiken vad som har hänt med mig, men jag tycker inte det är gott längre.... Jag måste ha fått en allvarlig hjärnskakning. Men iallafall, ska nog råda bot på det med. Väntade på att Huhle skulle hämta oss och köra oss till Bårslöv. Dit kom vi och träffade jättetrevligt folk, man blir så glad när man ser Wennberg och de andra! Huhle skulle hämta oss vid halv 1 tiden så vi kunde dra in till stan, men han kom inte. Jag kokade så arg jag var. Killar, vad ska man ha dem till? Ibland undrar jag om de kom till av någon annan anledning än att vi skulle kunna få barn osv. Iallafall så skulle Frida, Dan och Emil in till stan, men av olika anledningar så ville jag inte in utan skulle hem till Frida istället. Skjutsen kom vid halv 4, helt okej tid, men chaffisen var en annan femma. Jag var skiträdd. Han såg ut att ha varit pedofil i sitt tidigare liv, och när jag såg honom så blev jag ännu argare på Huhle (om det nu var möjligt) för att han inte kommit och stängt av sin mobil. Åkte iallafall hem (var livrädd hela vägen, vi körde nämligen genom en skog...) Kom hem till henne och gick och lade mig.

Söndag:
Var pigg som en mört vid 10, haha det var inte Frida men hon gick upp ändå. Åt frukost och sen så körde vi och hämtade Luddet i Ängelholm och körde honom till Höganäs. En trevlig åktur!
Körde sedan hem mot Hörby och hämtade upp Jessica på vägen. Sen hem på kalas. Sen till brukshundsklubben och höll kurs. Sen ringde Huhle. Snacka om att jag var arg. Han hade iallafall vett och skämmas, men detta kommer han att få höra lääääänge, man glömmer inte Emelie ostraffat haha. Han sa han skulle ringa sen igen, om han nu vågar haha.
Pratade sen med Johannes så vi har haft nostalgikväll och lyssnat på en massa musik som är typ 10 år gammal och bara snackat gamla minnen och händelser. Det är en fin vän det!

Nä, nu ska jag gå och kika på tv, me and my beautiful family.


Till min syster, Ellinor




Vi har alltid stått varandra nära trots att våra personligheter går skilt i sär. Vi är varandras raka motsats. Det jag gillar, det hatar hon, och tvärtom, och jag tror att det är det som gör att vi funkar så bra ihop.
Vi kan driva allt till sin yttersta spets. Skämt, utmaningar och dylikt utan att någon av oss backar ur.

När hon var liten var jag hennes skyddsängel, på både gott och ont. Ellinor var nämligen väldigt blyg i stora folksamlingar, exempelvis kalas, och för att hon skulle känna sig trygg pratade jag i hennes ställe. Sen kan man fråga sig om det var en bra eller dålig sak.

Något som förde oss ännu närmre var när jag köpte min hund, då Ellinor redan hade sin sedan 2 år tillbaka. Nu kunde vi träna hundarna ihop, ut och gå, och bara sitta ute i trädgården med våra hundar och bara vara. För vi behöver inte prata för att veta var vi har varann, vår tystnad är talande.

Det är bara 1,5 år mellan oss, och konstigt är att ibland känns det som om vi är jämngamla och ibland som om det är galaxer emellan. En normal syskonrelation.

Innan jag började i Svalöv så var vi alltid ihop, gjorde allting tillsammans och trivdes jättebra med det. Men när jag sedan flyttade till Svalöv så mådde vi båda två jättedåligt. Ellinor kunde inte sova och grät sig till sömns på kvällarna, och jag blev deprimerad.

Jag fick dåligt samvete och undrade om jag verkligen valt rätt. Det hade kanske varit bättre för båda om jag stannat kvar hemma. Då hade livet fortsatt att gå sin stilla gång och vi hade fortfarande varit bästa vänner, på heltid. För det var vad vi var, bästisar!

Till minne av John Hron

Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.
Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.
Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.
Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.
Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.
De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.
John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.
Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.
Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.
Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.
Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.

KOPIERA OCH SÄTT PÅ I DIN BLOGG, VISA ATT DU BRYR DIG!

Lär känna mig

         
Som man ändras genom tiden....

 

  • Har dåligt morgonhumör (när jag sover hemma)
  • Har fotfobi
  • Kan inte sova länge när jag sover borta
  • Beroende av Fishermans Friend (grön och vitrandig)
  • Påstår sig falla för brunögda, mörkhåriga killar. Än så har jag inte blivit kär i någon av denna kombination. Kanske dags att ändra sitt påstående?
  • Älskar att argumentera
  • Torr humor
  • Skrattar mycket och ofta
  • Älskar skräckfilmer, men blir dock sällan rädd
  • Blev opererad i foten år 2004
  • Bröt nyckelbenet när jag var 12 år
  • Viktigaste ägodelar är sängen och mobilen
  • Tycker det är roligt att uppdatera min hemsida (http://g.1asphost.com/hundskoj/)
  • Min hund är oerhört viktig, ogillar han någon tar jag avstånd
    "Om din hund ogillar någon, kanske du bör göra detsamma."
  • Tycker mycket om att prata i telefon
  • Skriver dagbok
  • Är i skogen på lördagsförmiddagarna klockan 08.30
  • Har en förkärlek till Bacardi Razz med frusna hallon i
  • Använder ironi mycket och ofta
  • Kommer fortfarande ihåg mitt första mobilnummer
  • Musik är en väsentlig del, den är alltid igång!
  • Mina vänner är en stor del av mitt liv
  • Sparar på minnen
  • Msn är roligt!
  • Läste franska i högstadiet
  • Familjen och andra nära & kära betyder mängder! <3
  • Envis
  • Tycker om att stå i duschen
  • I vissa fall långsint
  • Blir jag arg så är jag arg. På riktigt.
  • Hatar att bli fotograferad
  • Tycker om färgerna svart, brunt och grått
  • Tycker att man skulle uppfunnit en tidsmaskin så vissa ögonblick hade fått upplevas igen som t.ex. bal och student
  • Sjunger inte så folk hör
  • Har röstat för första gången i livet
  • Serie som måste tittas på är Prison Break och Navy C.I.S. 
  • Läser mycket böcker
  • Tycker om privatfester där man har tid att gå runt och prata med folk
  • Tittar på killars ögon, händer och tänder (knasig kombination, jag vet)
  • Dricker mycket mineralvatten
  • Hårdrocksballader är underbara, andra ballader med speciell karaktär fungerar också
  • Tycker om att köra bil
  • Har 2 systrar och 1 bror (alla tre är yngre)
  • Har bestämt sig för att börja plugga någongång, när jag bestämt mig för vad
  • Dansar aldrig
  • Tycker om musik som man bli glad av, där adrenalinet flödar till och man blir bara glad, ren och skär lycka!
  • Tycker om känslan av att vara nyduschad och lägga sig i en renbäddad säng
  • Tycker inte om att ha känslan av att ha sårat någon eller ställt till med något trubbel omedvetet
  • Drömde mardrömmar efter den 11 september över var vår värld var och är på väg
  • Kan få lyckorus av att bara finnas till just nu, just här och få uppleva denna sekund. En odelad skatt. Vissa ögonblick är värda guld
  • Tycker om att titta på dokumentärer
  • Är oftast en mycket glad och positiv person med många idéer och funderingar
  • En dröm är att köra motorcykel genom USA längs kusten och genom öken
  • Tror på horoskop
  • Om jag vore ett djur så hade jag velat vara en sjöhäst
  • Intressant att prata med allmänbildade personer
  • Är rädd för svåra sjukdomar och avancerade sjukhustermer
  • Citat är vackra och omtyckta
  • Har svårt för att hålla liv i krukväxter. Alltså inga gröna fingrar.
  • Har 6 kusiner på mammas sida och 9 på pappas
  • Har gått på Svalöfs gymnasium med inriktning djurvård
  • Har alltid hatar matematik
  • Tycker om IDOL, kan inte riktigt förklara varför
  • Har ett släktträd som går tillbaka till 1500- talet
  • Tycker om att skriva blogg, få rensa huvudet från tankar
  • Har 10 hål i mina öron
  • Ska tatuera mig när jag hittat rätt motiv
  • Älskar att få filosofera
  • Fick en dammsugare i julklapp för 3 år sedan. Har inte riktigt kommit över denna traumatiska upplevelse än
  • Har stora, tydliga drömmar och visioner om hur min framtid ska bli
  • Pratar i sömnen
  • Är det barn i familjen som är flitigast filmat som liten (dessvärre....)
  • I hemmet finns det totalt 5 hundar. Dvärgschnauzer, Briard, Cavalier King Charles Spaniel och Engelsk Cocker Spaniel.

  • Musik

    Följande låtar spelas flitigt hos mig för tillfället. 

    • You came - Kim Wilde
    • Anyplace, anywhere, anytime - Nena & Kim Wilde
    • October love - Byz
    • Higher - Creed
    • My sacrifice - Creed
    • Insomnia - Electric President
    • Sultans of swing - Dire Strait's
    • Brothers in arms - Dire Strait's
    • Knocking on heavens door - Bob Dylan
    • I don't feel like dancing - Scissor sisters
    • Fairytale gone bad - Sunrise avenue
    • Patience - Take that
    • Pride - U2
    • Jag är hos dig igen - Lars Winnerbäck
    • Destiny calling - Melody club
    • A neverending dream - Cascada
    • Can't stop this ting we started - Bryan Adams
    • Stand by me - Dj Ranking
    • I'm yours - Jason Mraz
    • One - Johnny Cash
    • Forever - Kiss
    • Low man's lyric - Metallica
    • Whiskey in the jar - Metallica
    • Die mauer - Ebba Grön
    • Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind - Cornelis Vreeswijk
    • Mama I'm coming home - Ozzy Osbourne
    • Andetag - Patrik Isaksson
    • U + ur hand - Pink
    • Long way to happy - Pink
    • Who knew - Pink
    • Dear Mr President - Pink
    • Hazard - Richard Marks
    • Shine your light  - Robbie Robertsson
    • Way beyond empty - Zack Wylde

    Dagens samhälle, ett samhälle utan moral?



    Dagens samhälle, ett samhälle utan moral?

    Ja, jag börjar onekligen undra. Såg på en dokumentär i  torsdags, på Animal Planet som handlade om vanvårdade, misshandlade och bortglömda hundar. Ett ämne som berör och upprör mig kraftigt. Varför har vem som helst möjlighet att köpa hund? Varför sätter man inte ett slags IQ- test som grund så man sållar bort en del utav de värsta okunskapsidioterna?

    De visade bl.a. ett klipp från Detroit, USA, där de åkte hem till en familj där de blivit tipsade om att det förekom hundkamp. Och mycket riktigt, men det var inte det värsta utan de tränade sin Amstaff på en liten svart försvarslös hundvalp. Amstaffen själv hade inte kommit särskilt lindrigt undan, den hade de två äldsta sönerna (13 & 15 år) själv klippt av öronen på ända in till hunden för att den inte skulle skadas under kamp. De hade gjort som så att de knutit gummibnad runt öronen för att strypa blodtillförseln, för att sen 2 dagar senare klippa av öronen med en kökssax. Pappan i familjen hade sett var pojkarna gjort, men inte tagit hunden till veterinären utan tvättat den med vatten och tvål. Han ville inte riskera att åka i fängelse pga vad pojkarna gjort. INGEN VÅGADE TA SITT ANSVAR. Denna hund hade fruktansvärda sår och smärtor, den avlivades sedan pga att den var så hårt hetsad på hundkamp och ansågs inte klara av att bli omplacerad utan risk för både människor och djur.
    Den lilla valpen hade svåra skador och visade stora tecken på att ha varit träningsobjekt en längre tid. Dock så omplacerades denna med ett mycket gott resultat i ett hem där man döpte honom till Oskar.


    Tonårspojkarna som var ansvariga för både kampen och den grymma kuperingen fick som straff att prata med en kurator och läsa om djurplågeri.


    ÄR DETTA STAFF NOG?

    Inte i min värld, men jag börjar fundera allvarligt över vart den är på väg.


    Strävan efter mer



    Varför blir man aldrig nöjd? Varför har människan en inbyggd strävan efter att ständigt vilja ha mer? Mer mer mer mer. Mer är inte ens ett fint ord.

    Jag vill, precis som alla andra, också ha mer. Jag vill ha mycket, jag vill ha allt! Sen är definitionen på allt olika, lika olika som alla vi människor är. Jag vill vara lycklig, ha allt som det innebär. Alltså, jag vill ha mer. Samtidigt som jag ibland känner ren och skär lycka, som om det redan är uppfyllt. Men är det verkligen det? Eller det här med lycka, mer och allt det där, det ändras med tiden? För det skulle kunna stämma. När jag var 13 så tänkte jag att fick jag bara köpa den där hundvalpen så skulle jag vara lycklig. Riktigt lycklig, och ingen skulle kunna ändra på det. Jag köpte hundvalpen, min Peo. Han är min lycka. Och när jag tänker på min framtid, på mina äldre dagar när jag sitter ute på verandan i min gungstol och blickar mot horisonten då finns Peo fortfarande där. Han är en symbol för vad som är gott, jag kan inte tänka mig en framtid utan honom. Och även om jag vet att han kommer inte att vara med mig hela mitt liv, jag ska vara glad om han är det ytterliggare 10 år, så kan jag inte koppla bort honom. Han är där.
    Nu så tänker jag på att om jag skulle kunna köpa mig det där huset, klara mig helt själv, ha ett stabilot jobb och någon att dela allt detta med så skulle jag vara lycklig. Men frågan är, om man är så inställd på vad man behöver för att bli riktigt lycklig, uppskattar man då det när det väl kommer? Och har man verkligen ögonen med sig så man inte missar ett unikt tillfälle i livet?
    Har ni också en symbol för er lycka?

    Om kärlek vore lätt


    Om kärlek vore lätt, skulle man kämpa för det då? Om kärlek infann sig snabbt, skulle man då veta när man hittat rätt? Om alla hade haft personkemi, hade det då funnits en för alla?

    Nu ikväll blev jag deprimerad. Jag började tänka på allt jag inte har. Jag vet att det är fel, och att man istället ska lägga tid och energi på att värna om det man redan har. Men om livet känns tomt emellanåt, som om det är något som fattas, är det då fel? Dessutom är jag rädd. Jag tycker att det är läskigt, bara tanken på att ge så mycket av sig själv till någon annan gör mig skraj. För tänk så uppskattas inte det man ger, eller tänk så får man inte tillbaka något, eller tänk om... Det är farligt att tänka om. Men vad jag är rädd för är att förlora mig själv, att förändras och bli någon helt annan. Det vill inte jag. Jag vill vara jag, men samtidigt kunna anpassa mig och förändras till något bra, till något gemensamt. Det känns som om jag funderar för mycket. Som sagt, det är farligt att tänka om.
    Men varför är det då lättare att leva i dåtiden, än i framtiden? Att gå och älta det som hänt, till ingen anledning, det går ändå inte att förändra. Jag blev bränd, och det är bara att gå vidare. Vilket jag egentligen tycker att jag har, även om jag retar mig på det emellanåt. Om det var jag eller han, förmodligen jag. Jag var feg. Jag vågade inte chansa, för tänk så blev det fel. Men jag ångrar mig, för tänk så hade det blivit helt rätt.

    <3 Peo <3