Minnen

Just nu så lyssnar jag på en speciell låt för mig. Sitter och blir lite löjligt tårögd, sjunger med i någon mening och minns hur livet var just då. Glädje, tårar, fest och myskvällar i en salig blandning. Låg på stranden, löste korsord, var ute med corvetten, åt mjukglass och njöt av livet. Kvällarna på Hamnpaviljongen, vattnet låg stilla, en svag vind, underbara människor och jag njöt av att finnas till. Långa kvällspromenader med Peo, han sprang längs strandkanten, vinden ruffsade till hans ögonbryn och skägg, han skällde till, gjorde en lekinvit för att sedan springa mot mig och hoppa upp i famnen. Allt detta, av bara en låt.


I'm not ready to make nice

Uppdatering gällande vattenspridaren

Ja, vad ska man säga?! Gick ut med tron (hur kunde jag vara så dum??) att jag skulle kunna sitta i mjukisbyxor och linne utan att bli dyngsur. Jovisst. Kan inte förstå hur jag kunde vara en sådan optimist! Efter att ha haft HeQuille ute i ungefär 2 minuter insåg jag att jag inte skulle kunna ta mig ur detta utan att vara dyngsur. Efter att jag bytat om så blev det vattenkrig på hög nivå med 2 briarder och 1 schapendoes. HeQuille och Tess tyckte vattenspridaren var high life, medans Hamilton tyckte det var bättre att lägga sig under studsmattan och titta på! Jag skrattade så jag tjöt, de var bannemig inte kloka! Efter en stund så var de genomblöta och lagom trötta. De har fortfarande inte torkat än, och jag känner mig snart beredd på rond 2!


Varmt!

Fy vad det är varmt. Har redan duschat 3 gånger idag, det är så grymt skönt att kyla ner sig lite. Vattenspridaren ska igång här i eftermiddag så att hundarna kan svalka sig. Det behövs!

Hundshopping

Idag så har jag och Jessica varit på Teba och handlat. Köpte ett nytt ställ för HeQuilles vatten- och matskål. Superstabilt och med stora skålar, skönt nu slipper han stå böjd när han ska äta! Köpte även lite nya koner till lydnadsträningen, har kommit fram till att jag brukar glömma mina koner när jag varit och tränat, snacka om en förbrukningsvara! Dessutom så fick HeQuille en ny leksak. Det är lite kul för jag kan köpa en massa olika leksaker, men han tycker att de är sådär... förutom de där frukterna, som var hans första leksaker hemma hos mig. Han blir överlycklig när han ser dem,så givetvis fick det inhandlas sådana idag. Snacka om överlycklig hund just nu! Tittade även på en ny träningsjacka, men köpte ingen för jag ska ha en ifrån briardklubben, gör hellre reklam för underbaraste rasen!

Nu ska jag gå och dusha, för fyyyy vad varmt det är! Har inte gått någon riktig promenad idag med hundarna, det är alldeles för varmt. De bara ligger och pustar. Kan säga att vatten går det massor av just nu!


Utställning - Tollarps BK

Så var det utställning igen, jisses vad roligt! HeQuille vann sin klass med CK och blev sedan 2:a bästa hane, kennelbrossan Gaucho var mer färdig i kroppen vilket inte är så konstigt med tanke på att han är äldre! Men åååå min guldgosse, CK!!!! Det är så roligt att vara på utställningar, att sitta där mitt i briardgänget och känna allt och alla! Då känner jag att jag är i mitt esse! Ska försöka ta en ny bild på HeQuille i veckan där han är uppställd och ståtlig!

Igårkväll så var jag på middag hos Jessica och Roger, lika trevligt som vanligt! Vi grillade, drack gott och snackade om allt och ingenting! Tack för en trevlig kväll!

Idag så har jag jobbat och nu så passar jag Jennies hundar medans hon är på semester i Frankrike med familjen. Saknar henne redan. Visst är det underligt?! Jo, men det är sant, jag saknar henne. Hon är en av mina absolut bästa vänner. Hon är guld värd! Hoppas att Ni får en riktigt härlig semester!

Nu ska jag försöka orka att laga mat... 2:a försöket ikväll, ångrade mig tidigare i mitt val av matlagning. Hmm... pasta hade varit gott. Ja som sagt, på återseende!



Försten, L&L stort grattis till Er lille son!

Mitt hjärta 1 år - bilder från första året




























Tisdag

Var på sjukhuset i förmiddags och hälsade på morfar. Satt och höll honom i handen och pratade om allt mellan himmel och jord. När jag, mamma och mormor skulle köra hem så pussade jag honom på kinden och fick känslan av att en kall hand la sig runt mitt hjärta. Du ska inte må såhär, det ska inte vara såhär. Det är så fel.

Imorgon fyller HeQuille 1 år, tänk vad tiden har gått fort. Han är ju fortfarande min lille valp! Ska leta upp en massa underbara bilder till imorgon så Ni får se upptågen från vårt första år tillsammans. Ska träna ihop med Andrea ikväll, ser framemot det!

Var rädda om varandra.

Familj

Älskade morfar. Den kämparglöden som Du visat under det senaste 1,5 året är beundransvärd. Jag förstår inte hur Du orkat ta dig upp alla dagar och bemött en ny dag när det varit som mörkast. Jag pratar med mormor dagligen och jag vet att hon är tacksam för att jag finns där, det låter hon mig alltid höra. Jag hoppas att jag kan vara ett lika stort stöd för henne som hon alltid varit för mig.
Jag har varit hos morfar ett par gånger denna veckan. I fredags sov han mest, och jag satt och höll honom i handen och pratade, emellanåt fick jag svar. När jag varit och hälsat på så har jag alltid frågat honom om han känner igen mig, och varje gång jag frågar är jag så rädd för att han ska säga nej. I fredags så ställde jag frågan återigen och då svarade han "varför skulle jag inte det?". Underbara Du. Tårarna slutar inte rinna, jag är så rädd för att slutet ska komma alldeles för snart. Kom igen morfar, nu tar vi sats, vi måste ta oss vidare. Ta fram karta och kompass, åt vilken håll är norr? Nu ger vi oss av, nu tar vi oss till målet, nästa livsstig, tillsammans.

Lydnadstävling och spårträning

Igårkväll så tävlade Andrea och Boris lydadsklass 2 i Tollarp, och det gjorde de riktigt snyggt! De fick 181 poäng och slutade som klassvinnare! Sådär ska det se ut! TJOHO!

Idag så var jag och Jessica ute och spårade, med mig hade jag också Ellinors Cocker Spaniel, Vilda, som sällskap. HeQuille skötte sig bra, hade finfin arbetsglädje och bra koncentration! Anlagsprovet nästa!

Här kommer en bild på dagens gäng
Copenhagen Winner 2008 Pancho de la Fogueira & Amazed-Abigail &
Trésor de Brie HeQuille Noir DO


Idiot

Det finns jävlar i det inte många människor som är mer själviska än henne.

Kväll

Nu har jag & Jessica precis varit ute i skogen och lagt viltspår till våra hundar, träningsdags imorgonbitti! Andrea ska också med, så det blir en riktigt hundförmiddag, nice! HeQuille dammsög mina byxor fullständigt när jag kom hem, då de luktade blod och klöv (hahahahaha, trilla inte av era stolar nu!)! Snacka om att han saknat att vara ute och spårat. Skärpning! Nu ska det tränas, jävlar i hoppet så att vi kan ro viltspårschampionatet i hamn!

Trevlig helg!

Tungt

Jag skrev för ett par inlägg sedan om mina vänner och jag måste nog modifiera vad jag skrev där. Just nu så håller jag på att rensa ut bland mina bekantskaper. Jag är trött på en massa människor och deras beteende. Jag orkar inte gå och lägga en massa energi på folk som inte uppskattar eller tar vara på vänskapen, det kan jag lika gärna vara utan.

Just nu så känns livet tungt och jobbigt, vi vet inte hur det kommer att sluta och det känns jättetungt. Hur länge orkar en människa kämpa? Just nu så skulle jag vilja hämta mina kusiner, titta på en riktigt gråtfilm och bara ha dem nära.


Stort tack till Jennie, Jessica och Jeanette (mina bästa vänner börjar uppenbarligen på J!) för att Ni är de Ni är

Måndag

Jag drömde om Kim inatt, och jag mådde så bra när jag vaknade.
Var ute och gick med Jennie i förmiddags. Det var härligt! Grattis på födelsedagen!





And faster than you can follow me from this lonely place.
And farther than you can find me, I'm leaving
Yeah I'm leaving today.
And I, I'll never let you find me.
I'm leaving you behind with the past
No, I won't look back.
And I don't want to hear your reasons.
Don't want to hear you tell me why I should stay.

Sex and the city - filmen

Jag skrattade, jag grät, jag skrattade lite till och tårarna rann. Herregud vilken bra film! Längtar tills den kommer på DVD så man kan se den så ofta man bara vill! Tack Jennie för ett mycket trevligt sällskap!
Och ni som inte har sett den än - gör det!!!!


Love


Låt



The Thing Things - That's not my name

En lista

15 saker man kan göra när ens flickvän kommer ner från Uppsala

1. Ta in henne i huset UTAN att presentera övriga familjen
2. När man ska sova, beskriv "sängdjurens" livscykel
3. Åk ut i skogen och gör en grundlig redovisning av vad alla träden heter.... på latin
4. Visa filmer från barndomen, och klargör bestämt att minsann allt blivit redigerat
5. Diskutera vad de kommande barnen ska heta och med bestämdhet säga att Kjell är det finast namnet du vet
6. Visa upp din barndoms bästa platser... alla två
7. Åk till stranden för att bada och envisas med att sitta under parasollet, med kläderna på
8. Bestäm dig för att visa upp ditt mycket goda ölsinne, vilket sen slutar med en relation till en röd plastspann
9. Ta upp det viktiga i livet, visa upp kommunens finaste ålderdomshem
10. Ha en mysig filmkväll, titta på den senaste dokumentären om flatlössens utbredning
11. Presentera dina närmsta vänner, dvs de 4 du hittade på Konsum för en billig peng
12. Prova och se hur ont det gör att få sin fot överkörd av en bil/cykel
13. Ta tiden för hur lång tid det tar att dricka 20 öl och samtidigt cykla runt byn, och målet är att komma tillbaka vid liv!
14. Du och din bror byter plats i sängen på natten när hon sover och se hur hon reagerar när hon vaknar
15. Visa babybilder på dig själv och bedyra att hennes gener kommer att göra susen för den kommande generationen!

Bara för att klargöra, det är INTE min flickvän som kommer på besök!


Vänner

För bara ett par år sedan så hade jag jättemånga vänner. Och då menar jag verkligen jättemånga. Vi träffades nästan varje helg och hade det jätteroligt tillsammans. Så är det inte längre. Nu har jag istället ett par bekanta, en hel del kompisar och få nära vänner. Och det känns så mycket bättre, tack för att Ni finns!


Minnen

Idag så träffade jag Thea, Jeanettes lilla Dvärgschnauzerdam, och vips så var jag där. Tillbaka till den där hemska dagen förra året. Den 25 september 2007. Det gör fortfarande så ont. Jag kan fortfarande stå och vilja skrika tills rösten inte längre bär för att han inte finns kvar. Det var han och jag. Det var vi. Ett team utan dess like.


Lyrics

I don't know what I've done
Or if I like what I've begun
But something told me to run
And honey you know me it's all or none

There were sounds in my head
Little voices whispering
That I should go and this should end
Oh and I found myself listening

'Cos I dont know who I am, who I am without you
All I know is that I should
And I don't know if I could stand another hand upon you
All I know is that I should
'Cos she will love you more than I could
She who dares to stand where I stood


Kalas i bilder










Briardspecial - World Dog Show

Tack Madde för sällskapet och hjälpen under tiden i Stockholm, du var toppen! Dagarna bjöd på många skratt, skämt och mycket prat = trevlig mix! Iallafall så fick resan en låt, då den hela tiden spelades på radion och vi sjöng glatt med och Madde körde sina moves i bilen. Ja... det är nog en väldig tur att bilresan inte var i direktsändning! Jag kommer aldrig kunna höra denna låten igen utan att tänka på WDS!




HeQuille skötte sig ypperligt när vi var iväg! Han fick toppenresultat båda dagarna, vilket var EXCELLENT! Jag kunde inte tro mina ögon när jag fick det rosa bandet båda dagarna, vilken succé! När jag fått det priset på WDS så kunde jag inte sluta gråta, så gråtandes ringde jag till Eva, Jennie, Jessica för att berätta nyheterna! Älskade underbara HeQuille! Vem kunde ana att det skulle gå så bra?!




World Dog Show!

Nu drar jag och HeQuille till Stockholm för att ställa på World Dog Show och rasspecialen! Med oss så kommer vi att ha Madde, en egen assistent, gud vad lyxigt! Håll tummarna för oss, men vi har inte några större förväntningar, det får gå som det går!
Ha det så gott allihop!
Au revoir!

Något att skratta åt!