Vallning!

Idag så trillade det in en massa vallningsbilder i min inkorg! Blev jätteglad, för jag har varit så nyfiken! Det var verkligen stört omöjligt att både fotografera och studera sin hund, och jag valde att göra det sistnämda!
Först så började vi med att tända hunden på fåren, vilken innebar att han skulle få bygga upp ett intresse och få börja cirkulera lite runt fåren. Därefter (pass 2) så fick han prova på att valla, och då kom han in med en helt annan förväntan! Då var grabben minsann på hugget!
Vet ni vad?! Jag vill ha får! Jag skulle vilja prova det här med vallning ännu mer och använda det praktiskt. Tanken har slagit mig ett par gånger tidigare, men efter denna helgen så känns det ännu klarare!
HeQuille fick dock inte göra anlagsprovet i vallning då han är under året, så vi ska dit framåt sensommaren/hösten igen och göra det! Har även bestämt att jag ska dit ett par gånger i sommar och träna lite!
Stort tack till Calle & Sussie, kennelmatte Eva som annordnade helgen och till alla Er TdB'are!

image330
image331

Snygging!

Trésor de Brie HeQuille Noir DO

image329

Shrek!

Idag så for jag & Jennie ut med HeQuille och valparna i skogen för operation uttröttning! HeQuille skötte sig jättebra, som den storebror han faktiskt är! Detta stället hade Jennie aldrig varit på, stadstjej som hon är. Så vi parkerade där det stod en massa bilar och sedan tog vi ut alla valparna och HeQuille och vandrade bort mot stigen. Men av någon anledning så är det alltid jag som rantar runt i skogen som en annan skogsmulle tillsammans med alla hundarna, medans Jennie tryggt håller sig till stigen, så ni kan kanske förstå hur förvånad jag blev när hon idag följde med mig in ibland stock och sten! En liten rolig parantes var att HeQuilles vallningsinstinkter verkligen väcktes efter vallningshelgen. Nu så vallade han snyggt in i valparna när de sprang åt varsett håll,  och när jag påpekade att det var lite onödigt emellanåt så förstod han piken och gick  och snusade istället. Underbara kille!
Iallafall så efter ett tag så kände jag att Jennie var trött och att hon längtade efter sin bil så därför skulle vi vända tillbaka. Sagt och gjort, vi tog oss tillbaka, över snåren och de fallna träden. När Jennie sedan frågade vart vi skulle gå, så sa jag som det var.
"- Vi ska rakt fram!"
Jag tänkte att hur svårt kunde det vara? Men inte tänkte jag på att jag pratade med en stadstjej... Men det blev jag alldeles strax påmind om. För rakt framför oss var det ett kärr, och det tänkte inte jag mer på, för alla vet väl att då går man lite längs med kanten och letar upp det ställe som är mest lämpat att gå över på. Men inte Jennie. Hon och hennes levnadsglada valpar traskade rakt i kärret. Och fastnade. Jennie klamrade sig tappert fast vid ett par grenstackare som helt oskyldigt råkade hänga över kärret. Och samtidigt skrek hon efter hjälp. Jag skulle kunna betala mycket för att få se den där synen igen! Tror ni att jag hjälpte henne? ICKE! Jag segade ner till marken av skratt och kunde inte resa mig igen. Och där hängde Jennie i grenarna! När hon sedan försökte ta sig därifrån så upptäckte hon att hennes skor satt fast i leran! Detta ökade hennes klagoskrik ytterliggare! Stackars stadstjej!
När min skrattattack blivit lite mildare så tog jag & HeQuille oss runt om och över på andra sidan. Där vi mötte en lerig Jennie. Då brast det för mig igen. Där stod leriga Jennie och hennes lyckliga, leriga valpar! Hädanefter så är hennes smeknamn Shrek. Lämpligt nog hade hon gröna kläder på sig. Och vad passar då bättre än Shrek?! Jennie, jag tycker om dig ändå, fast att du är grön och lerig!

image328

Ny kort vecka

Idag så har jag duschat HeQuille. Han luktade bara får och det är inte särskilt angenämt kan jag berätta för er. Så nu är han duschad, fönad och supermysig i pälsen! Luktar gott gör han också! Imorgon så blir det uppställningsfotografering, måste ju visa upp snygga killen!

Vallningen ja. Skriver ett inlägg om det lite senare när bilderna trillat in i min inkorg (då man inte kunde både hålla koll på sin hund och fotografera). Men han fick inte göra ett vallanlagstest, då de skulle vara 1 år för att få göra detta (han är bara 9 månader gammal). Så vi ska köra upp igen ett par gånger i sommar, för jag fick blodad tand! Sen så ska vi göra anlagsprovet i augusti/september när testledaren har tid igen! Men som sagt, men om vallningen senare.


image327

Underbaring

image326

Trésor de Brie HeQuille Noir DO

Vallning

Denna helgen ska jag och HeQuille till Mörrum och göra ett anlagstest i vallning. Ska bli mycket intressant att se vad grabben tycker om detta! Den ev. meriten kommer bara att bli inofficiell då Briarderna inte har något officiellt anlagstest i vallning ännu.
Måste bara lägga ut denna bilden för jag tycker den är så vacker. Jessica tog den i januari.
Min HeQuille, min underbara hund!

image325

Spårgruppen!

image324

Albin, Boris och HeQuille
Min lille snutte blir utmobbad av Eslövspojkarna...!

Underbar

Find a new one to fool
Leave and don't look back. I won't follow
We have nothing left. It's the end of our time

Tack!

Nu känns det mycket bättre. Jennie du är toppen!

image323

More to life

 

There's gotta be more to life
Than chasing down every temporary high to satisfy me
Cause the more that I'm
Tripping out thinking there must be more to life
Well it's life, but I'm sure... there's gotta be more
Than wanting more

I'm wanting more
I'm always waiting on something other than this
Why am I feelin' like there's something I missed

Natt

Klockan är mycket, jag har nu suttit och pluggat i ett par timmar och ögonen går i kors.
Jag är trött och less. Struntar i detta snart.
Någon som påstår sig vara någonannan. Ge upp! Jag struntar fullkomligt i vem du är.
Håret är nyfärgat, som om det skulle hjälpa?
Om jag ändå bara visste vad jag skulle göra.
Nu ska jag ut med HeQuille och sedan sova.

Måndag

Så då var jag tillbaka, Jennie har påpekat idag att bloggen minsann inte var uppdaterad så nu tar jag mig i kragen. Dagen har bestått utav föreläsning och sedan var jag i Eslöv för att ta bild till det nya passet inför semestern. Så var det ordnat iallafall... Imorgonbitti är det frissan som gäller, ska fylla i den röda färgen. Igen. Suck!

Igår så var jag i Hbg och träffade Wennberg & Magnus och Frida. Ååååå vad jag har saknat dig Carolin! Det får inte gå såhär långt mellan gångerna vi ses. Usch och fy! Och jag hoppas verkligen att du får jobb i närheten! Kul att träffa Frida också, tråkigt att vi inte ses oftare med tanke på att det faktiskt inte är särskilt långt alls mellan oss...

Jag är så tacksam för mina nya vänner. Visst är det märkligt hur vänskap kan uppstå? Jag har under det senaste halvåret fått tre nya vänner som jag uppskattar så himla mycket. Jennie, Andrea och Jessica. Jag är jätteglad för att jag lärt känna er, för att någon har samma stora intresse som mig! Att man sedan kan prata om annat också, att kunna anförtro saker och veta att det stannar där är värdefullt. Ni är super!

Här är han, min älskade underbara HeQuille. Han är så vacker så det gör ont!

image322

Trésor de Brie HeQuille Noir DO

Akta fasanen!

Ja, förutom att jag höll på att skrämma livet ur Jennie, ja det gjorde HeQuille med, så har dagen varit jättetrevlig! Finfint väder och trevliga människor på briardträffen. Vi var i Bruces skog i Helsingborg och gick aktiveringspromenaden. Tyckte inte att den var någon större höjdare, men helt klart ett gott försök.

Bjuder på ett par bilder, bl.a. från igårkväll när jag var hos Peter och hälsade på. Fick äntligen en bild på Martin och Emma tillsammans! Det har bara tagit mig 2 år..... När vi satt där och pratade så tittade vi på bilder från kräftskivan 2006, den första i det sällskapet som jag var med på, och jag var minsann med på två bilder. Ska få dem skickade till mig så jag lägger nog ut dem här sen en dag.
Tack för en trevlig kväll, som bjöd på goda skratt, precis som vanligt!

Imorgon blir det till att köra till Helsingborg igen, ska hälsa på Wennberg och sedan även Frida. Ska bli roligt att träffa er igen!

image317

image318

image319

Såhär ser det ut hos mig... hur ser det ut hos er?

Torsdag

Skönt att ha varit ledig idag! Idag så tog jag mig en rejäl sovmorgon! Kvart i 11 gick jag upp, och det var bara precis för att jag och Andrea skulle träna ihop klockan 11. Men så skönt det var att få ligga kvar i sängen ett par timmar extra!

Idag var det viltspår som gällde för Mr Lurvas. Trots att löptikarna snurrade i huvudet och att han helt plötsligt blev väldigt spökrädd igen, trots att han inte varit det på ett bra tag nu, så spårade han faktiskt. Hade mina tvivel emellanåt så det var bra att Andrea var med och skällde på mig. Tack! Jag har faktiskt en riktig superhund, så jag förstår inte var mina sekunder av tvivel kom ifrån. Men nu är det iallafall som så att anlagsprovet sker i maj. Mina nerver är redan i gungning. Jennie kom också ut i skogen med puppisarna, och vad härliga de är! Alyona, ja jag har sagt det förr, men attans, hon kommer att bli bra!

Därefter hem och kastade mig i duschen. Jag älskar att duscha!

HeQuille och Sally

image316

Home at last!

Skönt att det bara var en 3 timmar lång föreläsning idag, för jag var inte alls på humör för att sitta och lyssna.
Nej nu ska jag gå och äta något för att sedan har jag en privatlektion och sen en kurs. Det hade varit skönt om det hade slutat regna så man slipper vara genomblöt när man kommer hem igen....

På återseende!

Morgon

Ännu en väldigt sen konversation på msn. Var i säng halv 5 imorse. Skulle egentligen gått upp vid 6, men låg kvar till halv 7. Skönt. Välbehövt. Var verkligen uppe onödigt sent.

I söndags så fick jag upp på msn att jag och Andrea hade fyllt vår samtalskvot (den maximala längden på alla våra konversationer) så att jag var tvungen att göra ett reservsparande. Det har jag aldrig någonsin varit med om tidigare. Har ni? Så jag var tvungen att kolla upp när vi hade vår första konversation och det var den 2 februari iår. Herregud, vi måste vara som två kacklande hönor!

In your eyes

Jag kan inte sluta lyssna på låten.
Jättemysig och man vill bara lyssna mer och mer!

Love, I get so lost, sometimes
Days pass and this emptiness fills my heart
When I want to run away
I drive off in my car
But whichever way I choose
I come back to the place you are

And all my instincts, they return
And the grand facade, so soon will burn
Without a noise, without my pride
I reach out from the inside


In your eyes
The light, the heat
I am complete
I see the doorway
to a thousand churches
The resolution of all the fruitless searches
Oh, I see the light and the heat
Yes, I want to be that complete
I want to touch the light
The heat I see in your eyes


Lennart

image315
Jag saknar min myskatt....

Skogstur

Imorse så åkte jag och HeQuille ut i skogen för att möta upp kennelmatte Eva med Gaucho & Hoyan och Jennie med valparna! Jättehärligt väder och fantastiska hundar! Kan det bli bättre?!
Därefter blev det en lång fikastund hos Jennie med fika, en massa skratt & prat! Härligt! Ser framemot kommande släktmiddagar hahahaha! Eller vad säger du Jennie?!

image314
Jag, HeQuille och valparna är på väg ut i markerna...

Händelserik vecka!

Så var den nya veckan igång. Gick inte och la mig förrän halv 5 imorse. Hade en låååång konversation på msn. Skulle upp klockan 7, och de där två timmarna med sömn var välbehövda!
Föreläsningen idag har varit bra, jag och Ulrika har gått och skrattat åt låtar som sjungs på midsommarafton. Fråga mig inte varför! David blev också involverad efter ett tag men skakade på huvudet och påstod att sånt glömde man efter man fyllt 30!

Imorgon ska jag och Jennie ut i skogen med valparna så de får härja lite! Tror minsann att HeQuille också uppskattar att få springa runt bland stock och sten! Älskade hund!

På söndag ska jag gå på min första fotbollsmatch. Jag tycker inte ens om fotboll.
Kom igeeeen Frida! Du har varit med från början, jag går inte utan dig!
Heeeja HIF
Hahahahahahahahahaha


Så var helgen slut...

...och en ny vecka börjar om ett par timmar. Hur kan det komma sig att tiden går så fort? Man hinner ju verkligen inte med! Dagarna framöver är i princip fullspäckade med saker som ska göras. På lördag så är det äntligen dags för Briardträff igen! Denna gången ska vi vara i Helsingborg och jag ser framemot att få umgås med en massa lurvar hela dagen!

Idag så har jag, förutom att vara med HeQuille och Alyona i skogen, hållt i en valpkurs och sen spenderat kvällen ute hos Jessica och Roger. Tränade lite med hundarna, tog lite snygga bilder och sedan så blev det en kopp kaffe! En bra avslutning på helgen tycker jag!

HeQuille har kommit på att han är stor kille! Nu har löptikssängen startat och han tycker det är fantastiskt! I och med detta så har han minsann börjat lyfta på benet ordentligt så nu, tycker hansjälv, att han är väldigt manlig när han är ute på promenad... Sen att han inte prickar allt han försöker pricka är en annan sak!

Har fått ett par frågor om vem lilla Alyona är, och det är kanske lika bra att berätta?! Alyona är en av Jennies valpar, på kennel Duke Airelle's (
http://hem.bredband.net/tess2000/) och jag har sedan ett par veckor tillbaka blivit extramatte till denna lilla, blivande, gråa valp! Jennie, din lilla valp är superhärlig! HeQuille tycker det är rätt fräckt att ha en liten tjej som följer efter honom vart han än går! Det är inte vem som helst som får bli idol!

En tanke till familjen till lilla Engla. Vart är vår värld på väg?
Ett av Aftonbladets reportage om Engla

Skogsdag med HeQuille och Alyona!

Idag så har jag, HeQuille och Alyona varit i skogen! Det var jättemysigt! Fint väder och två härliga hundar som sprang och snusade! Om ni inte tycker Alyona är kolsvart så är det för att det är hon inte. Hon håller på att få grå päls, och kommer att bli jättevacker som vuxen!

Så varsågoda, Trésor de Brie HeQuille Noir DO och Duke Airelle's Primary Alyona!
(Bilderna är dock tagna med mobilen, glömde att ta kameran med mig....)

image306

image307

image308

image309

image310

image311

image312

image313

Bättre så Joanna?!

image303

Skönt!

Vid eftertanke så var nog gårkvällen precis vad jag behövde! Det känns bra idag och jag är redo att gå vidare, att släppa det och kunna vara vänner. Man kan inte hänga upp sig för länge på detaljer. Livet kan inte ta slut pga en negativ händelse, och i långa loppet så var händelsen inte negativ!

Kvällen kunde blivit rolig, om bara mobilen varit på.

HeQuille var lika duktig som vanligt!


image305

Välkommen!

Så då hälsar vi Jennie hjärtligt välkommen till min blogg!
Till denna bilden, som även finns på hennes hemsida, så står
det att hon i normala fall inte är vithårig.
Jennie, vill du att jag skriver det här också?
Hon är inte såhär vithårig i normala fall!

image302

Kväll

Nu kan ni tro att här händer saker. På alla fronter. Precis alla. Vilket känns jättebra. Jag tror på det jag håller på med och jag vet att det kommer att bli bra. Sen att en del tror att de kan kommentera mina val och handlingar som de vill, det är bara förkastligt.

Jag tror jag har bestämt mig, eller rättare sagt, det har jag. Nu kör vi på detta!

HeQuille, 6 veckor gammal

image301

Finns det något underbarare?!

Pälsvård

Klockan är nu 23.17 och jag och HeQuille ska nu ha pälsvård!

image300

Pictures

image299
Joanna och jag

image296
Jocke och Lina

image297
Johannes

image298
Johannes, Björn och Elli


Johannes, tycker du fortfarande det är lönt att hävda att du var rättså nykter?!

Peo efter bad, sommaren 2006

image294

Vilken?

Vilken film kommer detta ifrån?

"Hon går sin egen väg. Törs han satsa allt
                                  - och följa med?"


Syrebrist

image287

image292

Skogspromenad

Imorse så var jag & Jennie ute med hennes valpar och HeQuille i skogen. Valparna tyckte det var jättehäftigt och han tar sin storebrorsroll på största allvar! Alyona och han är som ler och långhalm! Ååå vad valpar är mysigt! Så vi satt i skogen med hundarna, i solskenet och pratade. HeQuille och Alyona låg i knäet på mig och där skulle minsann inte någonannan vara! Älskade hårbollar!

image286

Grattis Andrea! - Bildblogg

Idag så blev Andrea och Boris (Crazy-Citka) uppflyttade till högre klass spår!
Stort grattis till er, Ni är suveräna!


image276
SVCH SPH1 LPI Crazy-Citka
(Cardamine The Sable King x Honey)

image277
Honey
(SU(U)CH VDH CH Ronaldo du Domaine de Makno x Embas Miss Tessie)

image278
Amazed-Abigail
(Cardamine The Sable King x Honey)

image280
LP1 TJH SUCH Beardbass Solid Harmoni For Figure
(NUCH Svensk Briardvinnare -01 -02 -04 Mariell de Marque Nogger x Mariell de Marque Lionne Larouge)

image281
Trésor de Brie HeQuille Noir DO
(Trésor de Brie Diaz Noir ZS x TJH SUCH KORAD Ondine des Edennes de Colmel)


Hairspray

Ja, jag vet att jag förmodligen är en av de sista till att titta på denna film, men shit vilken bra film! Har nu sett den två gånger på raken och jag kan garantera att det kommer att bli en tittning under morgondagen också! Har suttit med pirr i kroppen rakt igenom hela filmen och njutit av handlingen och de ursöta skådespelarna!
Hairspray is the new thing in town!

Jag kan inte sluta lyssna


But somehow I'm still alive inside
You took my breath but I survived
I don't know how but I don't even care

Stressigt värre!

Idag har jag varit duktig, hunnit med en massa och det känns positivt! Imorse så hjälpte jag Roger men hans ena tik, gav lite tips på hur han kan förbättra kontakten mellan honom och hunden och jag tror att det kan bli jättebra! Både han och hans hund skötte sig kanon!
Därefter så kom Asterix (Dainty-Denai) för att bli vårfin i pälsen! Det är så roligt att få träffa "sin" valp igen! Asterix var nämligen min favvo i kullen. En riktigt myskille!


image275

Sen i eftermiddag så var jag hos kennelmatte Eva och hämtade nytt hundfoder till lillemannen. Passade på att gosa med hans mamma DiDi, en jättehärlig hund, och hans kullsyster Hoya! Därefter har jag gjort vid både Almas och Vildas pälsar. Idag har det verkligen varit en cockerdag!

Coca Cola

Jessica ringde imorse och frågade om jag inte kunde komma ut till henne, hon ville ha sällskap! Javisst sa jag, jag kommer i eftermiddag när jag pluggat klart och hunnit med HeQuille! Så sagt och gjort, jag studerade flitigt och körde sedan till byn för att hämta ett par böcker som jag beställt. Tog då också ut HeQuille på en promenad bland allt folk, bilar och det vanliga kaoset som alltid blir när det är fint väder! Han tog det hela med ro och var så glad för att bli sysselsatt! Träning med matte är toppen tycker HeQuille! Han har dessutom haft tofs hela dagen, och varit riktigt maskulin med en mörkgrön sådan! Mitt hjärta!

När jag nästan precis var på väg att köra ut till Jessica så ringde hon och sa att Roger var hemma så om jag inte kunde köpa med fika. Visst tänkte jag och körde för att handla. Och vips så kom det. Ett stort sug efter Coca Cola. Och jag tycker inte ens om det. Jag köpte 3 liter.

Jessica och jag var ute och tog en massa bilder på hennes jättehärliga hundar, och hon tog en bild på mig (!) tillsammans med en av hennes hundar.


image273

Tofs

Innan jag fick hem HeQuille så sa jag alltid att min briard skulle ha tofs för att jag skulle kunna se hans ögon, han skulle inte ha någon lång lugg som hängde ivägen. Så nu i vintras när luggen äntligen blivit tillräckligt lång för att kunna sättas upp, vad fick jag då höra? Jo att min hund såg feminin ut! Ni måste vara blinda. För det gör han väl inte? Tofsen är ju manligt blå och allt! Så nu ska det minsann tofsas igen!


image272

Barn

Gud vad alla skaffar barn till höger och vänster, inget ont om det, men herregud. Det är ju inte som att köpa sig en guppy direkt. Jag vill ha barn, gärna mer än ett och max tre, men inte än, inte nu. Jag ska bli en lärd människa först, jag ska ha mitt liv i rullning och känna att jag faktiskt har något att ge.
Grattis till Er som faktiskt klarar av det!
Vissa borde inte ha barn, inte djur heller för den delen. Skaffa en porslinskatt.

Nyss hemkommen

Kom nyss hem från kvällens hundkurs, det var avslutning, och jag känner mig alltid lite vemodig när sista gången är kommen, och så även idag. Gruppen har varit så himla härlig, med aktiva och trevliga ägare och duktiga hundar. Fick höra en massa positivt idag, vilket verkligen värmer. Tack!

Ikväll så har jag och Jeanette skrattat åt allt och ingenting. Kan mycket väl bero på trötthet, men skrattat har vi iallafall! På fredag ska vi förmodligen köra på en liten shoppingtur, kan komma på mycket som HeQuille kan behöva. Ett nytt halsband hade kanske varit trevligt?!

image271

Onsdag - helg?!

Så då var det onsdag igen, och skolveckan är nu avklarad! Fick veta att morgondagens föreläsningar är inställda, så det blir en liten bonusdag för min och HeQuilles del! Härligt! Ska försöka komma iväg till Teba för att inhandla en ny spårsele då han vuxit (!) ur sin nuvarande, min store grabb!

Idag har jag iallafall varit på mitt livs roligaste föreläsning någonsin! Lektorn var ett riktigt original, som sa att han misstänkte att han led av någon sorts personlighetsklyvning, så vi skulle inte bli rädda om han bytade personlighet?! Det var som Fredrik och Calle sa, man går in i salen med en stor klump i magen för allt kan verkligen hända!

image270

Briarder på skogstur!

Idag så har det varit en riktig briarddag! Jag, HeQuille och Alyona åkte ut i skogen för att träna ihop med Andrea, Albin och Boris. Snacka om att det var härligt väder! Klockan kvar över 9 så var 3 spår utlagda och briarderna sprang runt bilen och letade godis! Sen så körde vi bort på brukshundklubben och tränade lite. HeQuille fick köra budföring idag, och det gick jättebra! Han hade bra tempo, fina starter, det som vi måste jobba med är att han ska köra snygga ingångar även om det inte är mig som han ska sätta sig hos. Men det oroar mig inte, det kommer med tiden, det är jag alldeles säker på! Alyona fick träna lite sitt och inkallningar, sen blev det mest en massa mys och hälsande på andra människor, häärligt tyckte hon!
Sen så var det dags för att ta spåren, Andrea hade gått ut HeQuilles och jag uttryckte nog lite irritation över spårläggaren när min hund fick simma över dikena, och det där vattnet var inte rent om jag uttrycker mig så. Men min hund var överlycklig och det är det som är huvudsaken! Så det var en lyckad träningsdag även idag!

Bjuder på två bilder på de två sötnosarna!

image268
Min ursnygge grabb!
Trésor de Brie HeQuille Noir DO

image269