30 augusti - Party party!

Hur ska jag bäst redogöra för lördagen som gått? Tja, den var kort och gott helt fenomenal! Det var det roligaste jag varit med om på myyyyyyycket länge! Jag har fortfarande ont i skrattmusklerna!
Det hela utspelade sig hemma hos Jennie, i Årröd, då vi skulle fira hennes och hennes lillebror, Johannes, födelsedagar (dock något sent!). Sagt och gjort, vi samlades vid 19, med påsar klirrandes av flaskor. För min del var planen att hålla sig till cider.

Jag måste börja med att förklara lite kort historien om Stiffe. Det var så som så att för ett par veckor sedan så berättade en gammal vän till mig att han hade mer känslor än bara vänskapliga. Min reaktion på detta var att säga att jag hade träffat någonannan. Hans svar var förvånat (då vi brukar berätta allt för varandra), och han undrade då om han kom till att få träffa honom den kommande helgen. Jag, mitt stora nöt, sa "javisst". Och ringde därefter i PANIK till Jennie och förklarade vad som hänt. Jennie tyckte inte alls att det var någon större fara, utan när vi sedan ett par dagar senare var på väg till Hbg för att hämta vin så kom hon på en strålande idé. Vi skulle hitta på en kille. Och snabbt som attan kom hon på ett namn, Stiffe. Han kom från Hässleholm, var 28 år gammal, jobbade med lås och vi hade träffats på djursjukhuset i Hässleholm när han var där för att avliva sin katt. Hon hade allt klart, nu skulle det bara gå i hamn. Som tur var så dök min vän aldrig upp på festen, och nödlögnen blev därför aldrig använd. MEN i förrigår så ringde Jennies andra bror (Jeppe) till henne och sa att han tog med sig en kompis, han och Stiffe skulle komma. Jennie kastade sig då på telefonen och skrek i telefonen till mig; DETTA ÄR ÖDET!

Därför så gick jag och Jennie, utan att vara det minsta alkoholpåverkade, runt och fnissade en bra stund innan någon reagerade och ställde frågan; vad är det ni skrattar åt?!
Vi fick då förklara oss, och det var LÄSKIGT hur väl Stiffe passade in på den fantasi som Jennie kokat ihop! Stiffe flinade, blinkade till mig och sa; jag finns här!


Allt eftersom promillehalten steg i blodet så blev samtalsämnena roligare och roligare. Vi började leka en sällskapslek, "jag har aldrig..." Snacka om underhållning på hög nivå! Stiffe slet av sig tröjan, och påstod att han kvävdes av att ha kläder på sig. Han fick tillåtelse att sitta halvnaken. Efter ett tag så bestämdes det att vi skulle åka ner till Valvet i Hörby för att ta ett par öl. Julia var chaffis. Men inte kunde vi åka ner nyktra så det blev till att shotta lite gin. Vi begav oss ner i två omgångar. Men vad är det med killar?! Det tog ungefär 20 minuter, sen hade Stiffe anklagat ett par stackars 18- åringar för att ha blängt på honom. Genast hade han uppbackning av 4 killar som stog bakom honom. Som tur var så hann det aldrig bli något, och de stackars killarna kom udan med andan i halsen. Som Jeppe sa, hur korkad är man inte om man skulle få för sig att ge sig på de största killarna på stället?!

Efter ett par groggar & timmar så skulle vi tillbaka hem till Jennie. Väl tillbaka så stack Julia & Roger hem, då var de så trötta attögonen nästan gick i kors. Klockan var då 02.30.

Efter de åkt så gick Uffe och la sig, Stiffe däckade på golvet och Johannes gick och la sig för att vila ögonen lite. Alltså fick vi andra fortsätta kalaset och leken; "jag har aldrig", fortsatte, med djärvare och snuskigare påståenden än tidigare! En halvtimme senare så fick vi liv i Stiffe igen, som tog vid där han slutat! Han skrattade och tjöt, han flörtade och var skitglad! Bara en stund senare så kom Johannes ner igen och så var kalaset i full gång!

Jeppe skötte musiken, och ett tu tre så kom en (tror jag!) gammal favorit... Jeppe sken upp som en sol, sjöng med i hela texten med stor inlevelse!



Blev tillfrågad om att följa med på resa till Ryssland, och jag ska med! Det ska bli skitkul, och helt krasst, ett skitsnygg ressällskap!

När klockan var 6 så började det lugna ner sig lite, vi prata om sovplatser, och jag & Johannes paxade soffan. Upptäckte även att Jennie samlar på tandborstar. När jag skulle lägga mig på soffan så låg redan Jeppe och sov, jag & Johannes intog andra delen och sen kom Sofie  för att trycka in sig mellan Jeppe och Johannes. Dessutom, bakom Jeppe så låg Levi, Jennies 13- åriga son och sov. Musiken stod på när vi skulle sova, frågade Johannes om den skulle stängas av, men nej, det behövdes inte. 2 minuter efter han lagt sig så klagade han över att det var alldeles för högljudt. Ett tu tre så rusar Jennie upp ur sin säng och kastar sig förbi rumsavdelaren och skruvar upp stereon, och hojtar högt;
"Det är den!!!! Näääää.... det är fel låt!"
Hon hörde tidigt under kvällen All summer long - Kid Rock, och tjatade sedan hela kvällen om att få höra den igen. Skivan som innehöll denna låt återfanns aldrig. Till Jennies stora besvikelse. Så Jennie gick och la sig igen och jag fick resa mig och stänga av maskineriet. Gick och la mig igen, lyssnade på Stiffe och Jennies käbbel. Stackars Stiffe fick inte ha någon huvudkudde, inget täcke, och fick ligga på de yttersta centimeterna på sängkanten. Stackars kille! Jag skrattade så jag tjöt! Johannes sa då; Emelie, när du skrattar vibrerar hela kudden, och det känns som massage, det är skönt!

Och inte nog med det, inte kunde man röra sig en milimeter, för då kasade hans huvudkudde som låg på min axel, och då riskerade hela formationen som byggts upp i soffan att rasa. Jag låg fruktansvärt obekvämt, skrattandes i soffan, och sov i två timmar!

Stiffe sa godnatt 75 gånger innan han slutligen somnade. När hans lugna andetag hördes drog vi andra en lättnandes suck! Sleeping time!


Idag så har alla gått runt som levande döda, alla utom jag, som vaknade på ett fruktansvärt gott humör! Klockan 9 så var jag pigg & vaken. Hela dagen har varit sådär halvslö och mysig. Spelade skitgubbe med Jeppe och ungarna, jag var asgrym! Därefter så blev det filmtittning (Mamma Mia) och sen pizza. MUMS! Tatuering är nu också på gång! TJOHO!

Denna helgen har varit den bästa på mycket mycket mycket länge!


27 augusti - Myspys och körkort!

Idag så fick min lillasyster, Julia, körkort! Stort grattis till dig systeryster! Detta firades med en tur till Nova Lund efter jobbet och därefter en liten förlängd bilresa hem. Mysigt! Givetvis så blev det kvällsmat på McDonalds, Roger satte nog samtliga anställda i arbete efter hans beställning!

Ikväll så har jag och hundarna haft myskväll, tittat på Music and Lyrics (Drew Barrymore och Hugh Grant). Den är sådär småtöntig, men så söt, så det kändes som en passande torsdagsfilm!

Nej nu blir det till att utfodra hundarna, HeQuille står här bakom mig med sitt huvud på min axel och tycker jag är skittråkig som bara sitter här. Så, nu gör jag hundarna till viljes! Utfodring och sedan läggdags!

FÖRESTEN! Kvällens myslåt!


26 augusti - Igen.. jag vet!

Jag skrattar så tårarna rinner! Ja vad ska man säga?!
Fick en vänförfrågan på facebook, från någon Dogokille i Turkiet. Accepterade förfrågan och skickade ett kort meddelande och frågade vem han var. Chatten kom igång. Efter 10 minuter så frågade han om han och hans bror kunde komma och bo hos mig 2 veckor i december?!?!?!?! HAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vad säger man? Tårarna rinner än...! Avslutade samtalet illa kvickt, och sitter nu här med skrattkramp i magen!

Därefter så satt jag och surfade runt och hittar då N. tränandes med sitt rottis?!?! Hur gick det till? Hakan trillade ner i tangentbordet, och nu sitter jag och funderar över hur jag ska kunna få se detta live... Rottis... Så typiskt. Blir inte ett dugg förvånad... Så därför så måste HeQuille komma i högform så att vi kan imponera! Ja gudars skymning!

Och som om det inte räcker med det, så fick jag ett pm från Jocke, som undrade vad jag tycker om MFF's laguppställning inför MFF-HIF matchen som ska vara på måndag. Min första tanke var; vem sjutton frågar mig om en sådan sak?!
Men sedan kom jag på varför... Ni vet, som en sådandär isbrytare man kanske har i början när man ska lära känna varann... Jag kanske talade liiite osanning där... Drog en vals om att jag hejar på MFF och har koll på diverce resultat *vissel*... (Till mitt försvar vill jag säga att jag umgicks flitigt med Lina när jag lärde känna honom, och då hon är en riktig fotbollsidiot så hade jag alltid de senaste resultaten i färskt minne).... Så vad gör jag nu? Krossar hans illusion?!

Och jag kan inte sluta skratta!

26 augusti - Mix

Onsdag! Lill-lördag! Inte för att det ska firas på något speciellt sätt, kanske film ikväll efter jobbet, men annars blir det lugnt. Hundarna och jag i soffan, love! 

Har varit duktig och uppdaterat hemsidan med Nieves utställningsresultat, ser framemot Sofiero om lite mer än 2 veckor. Ska bli roligt att få visa upp henne igen! Tränade lite uppställning idag, vill att vi ska bli ett bra team i ringen! HeQuille fick träna lite snabba lägganden i samband med fotgående, det lossnar mer och mer. Andrea har ju fått för sig att vi ska anmäla oss till tävlingen i Höör som är om ett par veckor. Jag kallsvettas av bara tanken!

På lördag tänkte jag sticka på jakt & fiskemässan, brukar träffa en massa trevligt folk där. Hundarna ska få följa med och gå i tur och ordning. Få lite egen tid, det tror jag de uppskattar!

Igårkväll så var jag och Andrea i Halmstad på föreläsning, jättetrevligt! Kanske inte så mycket nytt som jag förväntat mig, men helt klart intressant! Dessförinnan så hann vi bli hotade på stranden också, tydligen så får inte hundarna vistas på stränderna i Halmstad?! Synnerligen intressant! Jaja, vi körde ju därifrån... Med gubben körandes bakefter haha!

24 augusti - Valputställning i Göteborg

Igår så var det dags för Nieves debut. Mammas lilla tjej! Och det gjorde hon med bravur! På plats var även hennes kullsyster, som senare drog det vassaste strået och blev BIR- valp! Stort grattis till vår uppfödare, Jessica!

Nieve fick 1:a HP och blev tredje bästa tikvalp, och nu så har man banne mig fått ännu mer blodad tand! Ser framemot ett aktivt utställningsår med denna dam! Tiden har även börjat komma för Eugenio, och vem vet, när ni minst anar det så entrar vi ringen och då lär ni dra andan!

Har nu avbokat HeQuilles kastrering, och lägger den på framtiden. Har en dålig magkänsla, och därför så fick tiden avbokas helt enkelt. Hade aldrig förlåtit migsjälv om det hade hänt honom något.




13 augusti - Jobbigt

Just nu är jag trött, nervös, ledsen, besviken.. Ja allt på samma gång. Det är piss. Och i synnerhet när jag inte kan sätta fingret på varför. Jag vill ju inte. Jag vill ställa mig och skrika.

Igårkväll var jag ute i skogen och gick med hundarna i två timmar. Gud så skönt det var. Älskar att få gå och fundera, det är så mysigt på något vis. Ska absolut gå den rundan fler gånger, men då ska jag nog nästan ta kaffe med mig!

12 augusti - Var har vi tagit vägen?!

Ta det lugnt! Vi är kvar, vi har bara haft mycket att göra!
I lördags så var det festlighet hemma hos Jennie, hade rusktigt trevligt, men kom rusktigt sent i säng. Tror att klockan var närmre halv 7 på söndagmorgon innan jag somnade.
På söndagen sen så tog jag med mig Levi, Josefine och Philip med mig till Vombsjön och badade! Det var jättemysisgt!

I måndags så var jag på klubben och tränade med hundarna. HeQuille jobbade på bra, jobbade en hel del med positionerna, finslipade lite med bakdelstekniken vid vändningar på stället. Det tar sig för min guldgosse!
Nieve fick träna på kontakt och sitt. Hon tycker det är skitroligt! Det är onekligen en liten utmaning att gå från en "superjobbehund - vallhund" till en egensinnig madam som jobbar skitbra, på sina vilkor! Men det går bättre och bättre ju mer vi lär känna varandra! Är så glad för henne!

Missade att nämna att jag också varit på besök hos Madde, Tobbe och deras jättefina son, Linus! Stort grattis till Er!!!

Kastreringstid är beställd till HeQuille, och den 27 augusti är det dags. Tror att det blir bra för honom. Men jag ska inte hymmla med att det är ångestladdat för min del.

Igårkväll så kom Jennie förbi och drack vin ihop med mig. Det var gottans! Behövde det kände jag!

I helgen så ska jag passa Jessicas hundar (kennel White Ghost's Dogo's), mysigt!

Imorgon är back to work... Två dagars jobb och sen är det helg, mjukstart tror jag det kallas?!?

Idag har jag dessutom mega mensvärk... känns som om jag har en hel indinanstam hoppandes runt i min mage. URK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tur att jag har mina två värmekuddar (aka HeQuille och Nieve!)

Nej nu ska jag lägga mig ner igen och starta "Marley & me", gråta en skvätt och tycka jättesynd om migsjälv!

PS!!! Nästa söndag är det uställningsdebut för min lilla vita! Tror ni man är farligt nervös!?!?

6 augusti - Trötta gänget

Trötta gänget.. ja det är nog vi det! Ikväll har vi tittat på Basic Instinct och tagit det lugnt, jättemysigt!
I lördags så var jag på det trevligaste barndopet jag varit på! Det var Melwin, Emmas & Jonas jättefina son, som döptes! Det var en lagom blandning av släkt och vänner, som enligt mig, blev kalasbra! Tack för att jag var bjuden!

Duschade hundarna idag, kan säga att det går MYCKET fortare nu när HeQuille inte har all sin päls.

3 augusti - Nieve

Tillåt mig att presentera
White Ghost's Dogo's Nieve