Bussåkande människor = ett släkte för sig?

Dagen till ära skulle jag åka buss till K-stad då jag hade en riktigt bultande huvudvärk och ville inte köra. Sagt och gjort, ner till busstationen och in i bussen. Ååå vad härligt det var att sitta och småvila lite medans man var på väg. Den känslan hade jag i ungefär 10 minuter, för sen kom jag på varför jag tycker så mycket om att åka bil!
Följande siffror är tagna efter eget konstaterande:
76% duschar inte på morgonen
45% vet inte vad parfym eller tandborstning är
30% sitter sig så nära att du får känslan av att ni är siamesiska tvillingar
18% har barn med sig, som inte vet när det är läge att vara tyst för att behålla friden
13% fäller sätet fast det sitter folk bakom, och fast att de hör knäskålarna krossas
12% duschar aldrig
10% ska ha taklampan på...fast det är ljust ute

Bild från min födelsedag

image185

Uppdate

Jag känner mig inte alls pigg idag, ont i kroppen och allmänt hängig. Men det får bli att åka till högskolan ändå. Är ledig imorgon så då ska det ändå bara pluggas hemma... Ska åka om 10 minuter.
Sitter just nu och dricker varm o'boy, äter banan och knaprar panodil så att jag ska kunna genomlida dagen.
Nej nu måste jag pigga på mig. Att vara sjuk gör ingen glad!

HeQuille

Mätte HeQuille för en stund sedan, han är nu 64,5 cm hög! WOW vilken kille! Har inte vägt honom, men tänkte att jag kan göra det på fredagmorgon när veterinärstationen har morgonöppet. Vore smidigt att ta upp honom på den vågen, kan säga att han är lite otymplig att ta upp i famnen och väga på vanlig våg.
För tillfället så pratar jag med Roger på msn, han tjatar på mig om att jag måste ut och tävla med HeQuille i lydnad nu. Men vi har inte bråttom. Men sen är det klart, jag vet ju att alla vill träffa min lille guldklimp.
He's the one and only!

image183

GRATTIS!

Stora grattiskramar till Jennie och hennes tik Tess som nu fått sin första kull! 12 stycken friska vackra valpar! Snyggt jobbat!

Kroppsvätskor

Nu är jag hemma. Kan lugnt säga att dagen har varit som en dryg tortyr. Under föreläsningen (som "bara" var 3 timmar lång idag.... som tur var) så rann ögonen och näsan utan uppehåll, och som om det inte räckte så kunde jag inte sluta nysa. Jag har nästan inte antecknat någonting, jag har nästan inte hört någonting, utan jag har haft fullt upp med att kontrollera kroppsvätskorna. VIDRIGT att vara förkyld.


Msn

Berättade om att jag skaffat ny msn, och nu på morgonkvisten har det blivit ytterliggare en utrensning. Kände att alla de som jag hade där var inte folk som jag umgås med eller ens pratar med mer än 1 gång om året. Nej, nu är det skärpning som gäller!

Nästa blogg kommer förmodligen vid ca 14 då är jag hemma från dagens föreläsning.
Tills dess
Puts & krom


Världsutställningen

Visst borde denna pärlan visas upp på världsutställningen? Jag ser det som självklart!
För er som inte vet så är det detta HeQuilles otroligt vackra farmor Sally, det roliga i kråksången är att det är min mammas hund. Briard går i släkten vet ni!
Har man en gång haft lyckan att lära känna en individ av denna ras går det inte att vara utan!

image182

Spontanbesök!

Fick ett roligt sms för en stund sedan från Jocke, som berättade att han minsann var i krokarna och frågade om jag hade tid att ses. Så jag tog HeQuille och körde för att träffa honom. Ååå vad jag tycker om sådana spontanbesök!
HeQuille var väl inte lika glad som jag, för inte kan väl vem som helst bara komma och krama om hans matte sådär?!

Släktträff!

image181

Galningar!

image180

Fotograferat

Nu har Eva precis åkt hem. Vi tog en massa härliga bilder, OCH faktiskt så är jag (!) med på ett par. Vi tog lite bilder på när jag & HeQuille tränade fotgående, linförighet, och det såg riktigt bra ut! HeQuille gick så fint så! Så nu väntar jag på att det ska drösa in en hel massa bilder i min inkorg! Det blev även ett par bilder på HeQuille, Sally och hans syster Hoya. HeQuille satt så fint kvar fast att det både passerade katter och en annan hund... hrm... haha reste sig! Han är så duktig, min klippa! Ååååå vad jag vill se bilderna!
Och vad jag längtar tills min kamera kommer!

Återkommer med bilderna så fort de kommit! Lovar dock inte att jag är med på någon.


Reklam

Denna ungen får mig på härligt humör varenda gång! Hans urcharmiga minspel är så underbart! Jag kanske tillochmed skulle kunna tänka mig att köpa mjukost?!


Vem kom jag osökt att tänka på nu?


Nyhet!

Har glömt att berätta att ny kamera är på ingång, TJOHO vilka snygga bilder jag ska ta!


"Det är bara en fråga om prioritering"


Kvällning

Då var det, äntligen, kväll. Skönt! Detta är den bästa stunden på hela dagen idag. Har stressat som en idiot hela dagen, måndagarna har numera blivit min riktiga hatdag (har tagit över söndagens plats). Är så trött så jag får kämpa för att ögonen inte ska gå igen, men hur skulle det så ut om jag satt här och somnade?!

Imorgon så är det Emelie & HeQuilledag för hela slanten! På förmiddagen så kommer kennelmatte Eva hit med hans syster Hoya och idolen Gaucho så ska vi fotografera lite, och innan de kommer ska vi ha hunnit med pälsvården. Sen på kvällen så är det utställningsträning som gäller ihop med Jessica, känns toppen att få sådan experthjälp och att ha så himla trevligt! Tack!

Bjuder på en ny bild från i söndags på min alldeles ljuvliga HeQuille, det är Jessica som tagit bilden.

image179

Chockad

En tjej som jag läst ihop med under ca 1,5 års tid har nu tragiskt gått bort.
Hon finns inte längre här med oss.
Jag är chockad. Hon blev 24 år gammal.
Livet ska inte ta slut när man är så ung, man ska ha hela framför sig.
Jag vet inte vad jag ska säga. Mina tankar går till hennes familj.

R.I.P. Erika, sov så gott

Lev var dag som om den vore den sista.

Perfekt lycka

Solen skiner! Ååå vad jag blir glad! Så härligt! HeQuille får följa med, helt klart!
Ååå vad jag längtar till våren, skogen fylld utav vitsippor och fågelsång! Så härligt!
I speciella ögonblick känns livet så lätt och allting är rätt. I sådana ögonblick känner jag mig riktigt lycklig, livet känns perfekt. Just den där stunden, de där sekunderna, är så fantastiska. Jag kan leva på dem i flera dagar efteråt.

Gårkvällen..

.. blev trevlig! Elin har kommentarer, uttryck som ingen annan och man kan inte låta bli att ligga dubbelvikt under våra diskussioner! Igårkväll var hon dock "lätt" irriterad då hennes bil blivit riktigt misshandlad när den stod parkerad. Suck. Så jävla tråkigt att folk inte kan skillnanden på mitt och ditt + att allt måste förstöras. Det låter som om det var mycket bättre förr...

Idag ska jag iväg till Jessica, vi ska prata och träna lite hund! Ska bli trevligt! Om vädret är okej så får HeQuille följa med, vill dock inte ha med honom om det regnar och så, det känns inte rätt att han ska ligga dyngsur i en kall bil medans jag är därinne och pratar. Så vi får se hur vädrets makter känner när det är dags att köra.

Igår så tittade vi på The Dukes of Hazzard: The Beginning, inte lika bra som dess föregångare, men helt klart sevärd. Bjöd på en hel del skratt! Inte samma skådelspelare, ja förutom Jessie såklart. Den gubben är klockren!

Vilken låt?

Vilken låt är det jag citerar?

If we're gonna make this work
You gotta let me inside even though it hurts
Don't hide the broken parts that I need to see

Tro, hopp och kärlek!

Tack Eva och Christer för den underbaraste briard jag någonsin kunde fått!
Han förgyller mina dagar med sin livsglädje, sin humor, hela sin varelse.
Tack!

image178

Musik

Denna låt ger mig gåshud, tårfyllda ögon och en sorglig kärleksfull känsla.
Hur det går ihop?
Fråga inte mig... jag funkar så bara...


Privatliv

När du skaffar briard säger du upp hela ditt privatliv. Ingenting är nulängre bara ditt utan allt ska delas mellan er. Allt mitt är ditt osv. Att duscha ensam blir en lyx du inte längre kan tillåta dig, att vara ensam i dina tröjor går inte heller längre. Utan överallt, alltid, är det en svart, lurvig, underbar, pussvänlig briardnos med i bilden. 
Senast imorse satte jag mig på huk för att leta upp en sak i köksskåpet. Ett tu tre hade jag hela HeQuilles huvud innanför tröjan. Han satte sig ner bredvid mig, fortfarande med huvudet innanför min tröja och satt så medans jag skrattade för migsjälv och letade vidare i skåpet. När jag sedan reste mig upp och hans huvud tittade ut från tröjan såg han på mig med den talande blicken "jaha matte, vad ska vi göra nu?" 

Ordförklaring

Trilskas = motsätta sig, sätta sig på tvären

Är det jag?! Spännande!

Sexuella fantasier

Aldrig förr har jag hört på maken. Alla har väl sina, oftast hemliga för omvärlden, sexuella fantasier, men aldrig har jag hört smörgåstårta, snabb bil och snabbt sex tillhöra just gruppen fantasi. Och tro nu inte att det är den snabba bilen eller det snabba sexet som förbryllar mig, utan det är snarare smörgåstårtan.
Är smörgåstårta sexigt?

Väntan

Sitter och väntar på att Johannes ska behaga dyka upp. För tillfället så har vi en allvarligt diskussion om vi ska se på Let's Dance eller inte ikväll. Jag följer inte programserien alls, men bara precis för att jag vet att Johannes avskyr den så vill jag se den. Just ikväll! Visst är det tur att man är en riktig vän!?


MSN

Kommer ni ihåg när det var nytt?! Många år sedan nu... men lika poppis. Fräckt tycker jag, allt annat brukar bli passé efter ett tag, men icke msn. Undrar varför? Och varför slog aldrig Skype igenom?

Men något som retar mig är när folk missbrukar sina statusar. Varför stå som online när man inte är det osv?
Skärpning!
Måste även erkänna att msn blev mycket behagligare sedan jag bytade adress. Lättnad!

Mer film!

Johannes kommer hit en sväng i eftermiddag, det muntrar upp min annars så regniga dag! Ikväll ska jag enbart ta det lugnt, titta på tv och så. Prata kanske?
Ingen människa att prata med på msn heller. Svikare!
Tittade på She's the man innan, vissa scener i den filmen är så fruktansvärt bra! Tycker väl inte att huvudrollsinnehavaren Amanda Bynes är någon strålande skådespelerska direkt, tvärtom, men det är knappast hon som gör denna filmen. Killarna gör sina roller grymt bra och självklart mina favvosar Eunice och Malcolm (som förvisso bara är biroller...)!


Film

Igårkväll så såg jag på Wimbledon (med Kirsten Dunst och Paul Bettany) som handlar om två tennisstjärnor som, givetvis, blir förälskade och råkar ut för en del problem längs vägen. Fruktansvärt förutsägbar film.
Och vad tyckte jag om den?!
Bra givetvis.
Varför tycker jag om att titta på förutsägbara tjejfilmer, med relativt låg intelligensnivå där man sitter som väntat tårögd och snyftig den sista kvarten? Tja... jag erkänner, jag är dödlig och inte mer än människa!

image177

Kennelbesök

Är nyss hemkommen från Eva. Har hämtat foder och haft en mycket trevlig fikastund! Vi hann även med att ställa upp HeQuille och ta lite bilder. Han är så läcker! Dessvärre så började det regna när vi fikat klart och därför så ställde jag faktiskt in vår skogstur och väntar på att det ska bli lite uppehåll så vi kan njuta lite mer utav promenaden. Tro det eller ej, hundmänniska ut i fingerspetsarna, så trivs faktiskt inte jag heller överdrivet bra i regn!

image176

Promenad

Nu är jag hemma från Elins och min kvällspromenad. Precis lika trevligt som vanligt! Kiia (blandning mellan Schäfer/Samojed/Border Collie) och HeQuille lekte för glatta livet! Kiia var Peos bästa vän, och hon tog på sig mammarollen när Peo var liten. Min förhoppning är att HeQuille och Kiia ska funka lika bra ihop som hon och Peo gjorde. Och det verkar vara på god väg. Jag håller tummarna!

image175

Vintern 2006

image174

Förklaring

Uppenbarligen så har jag satt mig i en lite illa vald sits. Hänvisar till "Dagens första inlägg" där jag skrev att det var tur att man inte var kille och kunde på så vis göra mer än en sak samtidigt. Vissa (nämner inga namn) tog detta personligt och lämnade kommentar på inlägget. Jag vet inte riktigt vilket ordval jag ska göra för att ta mig ur denna påtagligt pinsamma situation. Fungerar det med att säga det var inte jag?


Hälften...

....av alla uppgifterna är nu klara! YES! Bra jobbat tycker jag då efter en halv dags arbete. Har precis pratat med kennelmatte Eva, HeQuilles uppfödare, och vi ska dit på besök imorgonförmiddag. Hämta lite nytt foder till killen och prata lite briard! Så trevligt så!

Citat av min käre pappa
"Jag är jävligt vig"

Dagens första inlägg

Mina böcker kom inte idag... heller. Suck. Suck. Suck. BEHÖVER DEM NU! Blir irriterad på företaget som sagt att jag skulle ha dem senast torsdag. Får hoppas att uppgifterna fixar sig trots bokmotgångar. Men suck ändå.

Väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan starta ytterliggare en maskin. Någonstans mellan studerandet så renbäddar jag också, smidigt att kunna göra mer än en sak samtidigt! Tur man inte är kille.... hahahahaha!

Funderar över om jag ska äta lite frukost, eller iallafall dricka lite varm o'boy. Det hade varit mumsigt.
Det är tråkigt väder idag, det regnar och är mulet. Ska ut och gå med HeQuille lite senare, blir förmodligen inte förrän ikväll. Ska ringa Elin tänkte jag och se om hon vill följa med mig!

Test.... Sådan är du!

SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Stämmer det på mig?

Testa? 
Klicka här!


Gott och blandat, precis som en godispåse!

Ja nu ska jag bjuda på lite gott och blandat. Har en del saker att ta upp!

Till att börja med ett svar på Ändy Pändys kommentar till förgående inlägg. Ja, ditt sms hjälpte!

Idag så fick jag ett brev med ett fotografi i. På kortet står Roger och poserar framför sina presenter från hans 20- års fest. Han är så uppklädd och tjusig så! Iallafall så kom jag till att pusta ut och vara tacksam för att jag aldrig skickade ut något liknande, för jag hade inte sett lika nykter och städad ut som Roger gör på sitt kort. Snarare hade jag väl stått med en razzflaska i vardera handen och sett allmänt väck ut. Sen vette tusan om jag hade velat stå och posera med alla mina presenter...! Där fanns helt klart vissa undantag.

Ikväll så är det Saffanstorp som gäller igen. I mars månad så lugnar det ner sig lite igen, då kommer det förhoppningsvis bara vara 1 kväll i veckan som jag behöver köra dit. Men nu så behöver jag samla ihop mina timmar som krävs för hundpsykolgutbildningen.

Imorgon så slipper jag iallafall att åka till K-stad, ska istället sitta hemma och besvara 40 instuderingsfrågor... som kräver en hel del arbete. Så tiden kommer att gå. Förhoppningsvis så får jag mina böcker under morgondagen då jag känner att jag hade haft stor användning av den ena som jag går och väntar på.

På lördag förmiddag ska jag nog köra till Staffanstorp och vara med på gåingen med HeQuille. Man går en runda (ca 20 hundar) och tränar hela promenaden. Det hade varit nyttigt för lillkillen att vara med!
På söndag ska jag till Jessica & Roger. Vi ska träna lite utställning och så ska jag mysa lite med valparna. HeQuille får följa med och bekanta sig lite med de små liven!

Puts & krom

Tankar

Jag somnade inte förrän 4 imorse. Låg vaken och vände & vred mig. Igen. Suck.

Förtvivlan. Glädje. Vår. Skola/utbildning. Solros. Peo. Död. HeQuille. Liv. Musik. Uppoffrande. Känslokall. Böcker. Omtänksam. Löjlig. Darra. Vatten. Klok. Blondin. Brunett. Tavlor. Kärlek. Blogg. Hat. Bekanta. Jobb. Familj. Historia. Prioritera.

Skvaller.

image173

Heath Ledger har avlidit.
Tragiskt när en så pass ung människa avlider, stackars hans lilla dotter.
Mina favoritfilmer med honom är Patrioten och En riddares historia.
Läs mer här

Film och låt!

Denna filmen är bara så toppenbra! Blir glad av bara tanken! Måste se den en dag, för det var ett tag sedan sist!


Bröstförstoring

Jag tror att de flesta tjejer någongång tänkt tanken, funderat över hur det hade varit, men också i de allra flesta fallen viftat bort tanken lika fort som den infunnit sig. Men till bröstförstoringarnas försvar måste jag tillägga att folks bild på det hela är lite snedvriden. Man behöver inte skaffa sig någon dubbel D- kupa och man behöver inte börja med att gå med urringade linnen ner till naveln för att visa upp sina nyinskaffade vänner. Man kan skaffa inlägg som ser naturliga ut i storlek och man får lov att ha polotröja om man vill det.
Bröstinplantat är inte = förstasidan på playboy

Jag tror inte att jag själv skulle skaffa det, jag tycker att mina egna är rätt okej! Men om jag skulle drabbas utav bröstcancer och bli tvungen att ta bort ett eller bägge skulle jag inte tveka. Jag skulle skaffa bröstimplantat. Skulle mina bröst säcka ihop fullständigt efter eventuellt ha skaffat barn och så, så vet man aldrig. Men då hade jag gjort det för min egen skull, inte någonannans.

Sen tycker jag även att man ska ha tagit sig god tid och verkligen ha tänkt igenom sitt beslut. Man behöver inte göra det när man är 18 år bara för att man blivit myndig, utan vänta tills man är färdig både fysiskt och psykiskt.
Du duger precis som du är!

Information och bilder före och efter operation kan ni hitta här

Vackert men/och sorligt

Himmlen faller ner,
det svider till där kniven skar
jag har varit vaken hela natten 
och känt om hjärtat sitter kvar.

E-post

Nu har jag suttit och rensat inkorgen i min e-post. Har tagit bort över 1390 meddelanden. Inte konstigt att mailen var lite seg...!
Nu ska jag och HeQuille ut och träna lite uställningsträning.

PMS

Är trött på att PMS slängs in som anledning i flertalet samtal så fort man råkar ha en åsikt som inte följer strömmen. Då har man helt plötsligt PMS. Visst är det underligt? Därför tar jag på mig att undervisa mina läsare om vad det egentligen är, så kanske vi slipper sådana onödiga inlägg i konversationer hädanefter.

Premenstruellt syndrom, PMS
är ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär under förstadiet till menstruationen och som i vissa fall kan utgöra ett handikapp. Många kvinnor kan även ha uttalade besvär vid ägglossning. Bland de psykiska besvären kan noteras nedstämdhet, humörsvängningar, ångest och oro. Vissa kvinnor kan även uppleva olika typer av smärta, bland annat eftersom kroppen behåller mer vätska dagarna innan mens och bland annat kan orsaka svullen mage. Många kvinnor får även ömmande bröst, migrän eller känner sig allmänt illamående. Troligtvis grundar sig besvären i överkänslighet för hormonet progesteron.

Här hittar ni källan till informationen


Peo

En våg av saknad strömmar dagligen genom min kropp och själ. Imorse tog jag fram lådan där jag lagt alla hans saker. Allt från halsband, koppel, fällar, leksaker till kammar. Hans saker. Och det känns fortfarande så fel. Hans saker ska inte vara undanplockade, de ska vara framme och användas av Peo. Min Peo. Jag vet att för hans del var mitt beslut det rätta, men mitt hjärta har fortfarande inte accepterat det. Beslutet var det svåraste jag någonsin behövt fatta, och där fanns ingen vinnare hur jag än vände och vred mig. Jag hör fortfarande hans tassar trippa över golvet, hör fortfarande hans skall och jag ser fortfarande honom komma springade mot mig.
Han var min absolut bäste vän och jag saknar honom så.
Peo, min älskade Peo. Min bäste vän.


image171

HeQuille

Var precis ute med HeQuille så han fick springa i trädgården. Jag kan inte titta mig mätt på min hund. Han hittade en stor pinne som han sprang runt med, och hans rörelsemönster... wow... han flyter fram, öronen framåt, viftande svans... Han är fruktansvärt vacker. Vi håller på att smälta ihop till ett, han & jag. Han är min skugga, han är där jag är. Han litar på mig, och jag litar på honom. Har sagt det förr, men han har varit en dröm så lång tid, så att nu äntligen få ha honom här känns ibland overkligt.

Jag mätte honom när vi kom in, och han är nu 63 cm hög. Min lille plutt!

Mercy

Fortress of daylight
come in and standby
waiting to catch the quickest plane
flying to nowhere
is better than somewhere
that's where I've been and nothing's changed

Gårdagen

Var superlyckad! Det kändes helt rätt och den sten som suttit som berget i bröstet på mig lossnade. Har stora förhoppningar på denna kurs och hoppas nu att böckerna kommer med posten senast torsdag så jag kan komma igång ordentligt.

Hade kursstart i Staffanstorp igår, och även det var skönt att komma igång med. Gruppen var trevlig, med en skön blandning av människor och hundar. Något som är lite småkul att jag går och lusläser mina deltagarlistor innan kursen börjar då jag tycker det är så roligt att veta vilka raser som ska gå min kurs. Det är så roligt när det kommer raser man inte träffat innan, och man får chansen att få en bild av hur de är socialt och träningsmässigt!

Nu letar sig solens strålar fram. Träden är inte längre insvepta i en stor svart skugga, utan i varmt solsken.

Stress!

Borde ha gått upp lite tidigare.... men så skönt det är att ligga kvar i sängen.
Är lite nervös, men mest peppad idag. Detta ska jag fixa.

Dagens rekommendation är verkligen One Republics album Dreaming out loud.
Ruskigt bra album! Det går på repeat hos mig.

Skogsmulle

Har precis kommit hem efter att ha varit ute och gått med HeQuille i skogen. Han är verkligen en riktig skogsmulle! Han blir så lycklig när han kommer ut i skogen, står och blåser i löven och jagar dem sedan när de flyger och han har ett genuint trädintresse (i synnerhet de lågväxta) då de är perfekta att springa och hänga i dvs han springeri full fart hugger tag i en gren när han passerar och hänger sedan där ett tag. Hmm... någon annan som har en hund med samma intresse?! Så har han gjort sedan jag fick honom, min lille trasselsudd!

Bilden är tagen med mobilen, därav kvalitén.


image170

Sovmorgon!

Idag sov jag länge, för att vara jag alltså. Vaknade inte förrän 12.30... kommer inte ihåg när jag sov så länge sist. Imorgon är det högskolan som gäller, lite nervöst men samtidigt så skönt att komma igång igen. Har varit segt att bara gå runt och vänta på att tiden ska gå så att allt sätter igång.

Johannes har räddat både min fredags- och lördagskväll, och jag är honom evigt tacksam! Igårkväll så var vi ute och snurrade i 4 timmar för vi hade inget bättre att hitta på. Och för första gången så körde jag efter en GPS. Förstår inte varför alla är så lyriska, för jag blev då rakt inte imponerad. Är det inte mycket fräckare att kunna följa vägskyltar?!

Min hälsena mår fortfarande inte som den borde göra. Ska köra iväg och gå runda med HeQuille om en stund, hävdar fortfarande att det borde bli lite bättre om man är i rörelse. Ska bli spännande att se om kroppen håller med mig idag! Och mitt finger då? Jodå smärtan börjar lägga sig och såret minskar för var dag. Tror minsann att det inte är större än 4 mm nu!

Och kan någon vara vänlig och förklara för mig varför det är nödvändigt att göra urkassa remixer på i princip varje höjdarlåt genom tiderna? Remixerna på "Summer of '69" är oändliga, och ändå kommer de inte i närheten av att vara så bra som originalet. Finns det någon remix över huvudtaget som varit bättre än sitt original?

Ont i foten

Har ont i foten, faaaaan. Ska snart ut och gå med Elin, det kan väl inte försämra det hela. Tror att det är min hälsena som spökar igen. Trötta mig. Muntra upp mig.

Hälseneinflammation

(Achillestendinit / Akillestendinos / Hälsenetendinos)


Orsak(-er)

Överbelastning av senan. Upprepade småskador mot senan. Ibland inflammation i underliggande slemsäck.

Sannolikt föreligger det inte någon inflammation i senan utan det handlar om förändringar efter mikroskopiska bristningar i senan s.k. tendinos.

Akut "inflammation" efter överansträngning eller skada.

Kronisk "inflammation" vid långvarig, ensidig eller upprepad belastning. Eventuellt kan patienten tidigare ha fått sin hälsena delvis avsliten. Ibland finns en inflammerad slemsäck (bursit) under senan och över hälbenet.

Symtom

Vilovärk, smärta vid belastning av hälsenan. Svullnad, ömhet och ibland "knastrande" känsla i senan. Stelhet.

Status

Förtjockning kring själva senan/senskidan. Ibland även en förtjockning i hälsenan. Sena eller senskida är som regel ömma vid beröring. Smärta vid belastning stående på tå. Ibland "knastrande" känsla vid rörelser i fotleden.

Information taget från:
http://www.fass.se/LIF/lakarbok/artikel.jsp?articleID=5699


Oslagbart!

image169

Gårkvällen

Började kvällen med att skaffa mig ett sår på pekfingret när jag skulle leta efter en kniv att öppna en förpackning med. Suck. Det rann blod ur denna 5 mm långa öppning och jag fick sitta med handen i högt läge genom hela kvällsmaten. Mest för att vara på den säkra sidan.

Sedan kom Johannes och räddade min kväll. Han hämtade upp mig, sen var vi ute och körde runt i 2,5 timme. Tittade var hans ex bott någonstans, han träffade lite kompisar osv. Supertrevligt! Sen iallafall så körde vi hem till mig för att prata lite. Kom fram till att jag ville säkra Ellinors (min systers) framtid och la fram förslaget att Ellinor och Johannes skulle gifta sig. Efter en stunds övertalning och diskussion gick bägge parter med på detta. Vilket innebär att jag kommer att få fantastiskt roliga julaftnar, födelsedagskalas/-fester osv i resten av mitt liv! Länge leve Ellinors och Johannes framtida äktenskap!

Ingen tävling

Nej jag hoppade faktiskt över lydnadstävlingen idag. Dels pga väderrapporterna och dels för att tja... är bjuden på 20-års fest ikväll och vill inte riskera att missa den pga förseningar när man isåfall är på väg hem från Värnamo. Men jag önskar Er all lycka till, ni som åker dit!

Iallafall så har jag sedan 07.15 (när man klocka ringde) legat och läst Harry Potter, och nu har jag läst färdigt den sista boken. Grät de sista 3 kapitlen och när jag läst sista sidan så ville jag bara backa ett par kapitel till, för inte kunde boken vara slut redan? Den sista boken är verkligen den absolut bästa. Jag ska nu läsa om hela serien från början. Nu är det nostalgi som gäller!

Hjärtinfarkt

Ja, det var nästan vad jag drabbades av nyss. Satt helt inne i Elins blogg, lyssnade på musik och tja... var allmänt inlåst i en glasbubbla. Helt plötsligt var det någon som la sin hand på min axel. SHIT vad rädd jag blev! Tittade till vänster och där stod Roger och flinade.

- Hur är det med dig idag?
Och då ville jag svara:
- Jotack bara bra, hjärtat ligger i rummet bredvid och nerverna är utanpå kroppen. Annars är det kanon!
Men jag svarade lagom neutralt för att behålla min stencoola image:
- Det är bra! Själv?


Blått finger

Jag har fortfarande ont i mitt vänstra ringfinger. Brände mig på HeQuilles utställningskoppel i tisdags. Och nej, jag går inte runt med saker på mina djur som plågar dem, utan kopplet är nämligen gjort av nylon och när jag stod och höll i koppel (med HeQuille i) så kallade Jessica på honom, och han sprang dit, och kopplet "rann" mellan mina fingrar och orsakade en "brännskada" på mitt finger. Attans vad ont det gjorde.
Nu är det mest en irriterande känsla jag går runt med. Och det har blivit blått där kopplet "rann". Stackars finger!

Valpsjuk!

Bjuder på en bild på en av våra valpar. Visst är hon fullkomligt bedårande?
För er som inte vet så är det en Engelsk Cocker Spaniel.

image168

3 olika öden

Idag så har jag träffat 3 stycken gamla skolkompisar, där jag känner en av dem bättre än de andra två. Jag har träffat alla i olika sammanhang idag, men kunde ändå inte låta bli att klura när jag körde hem.
En var gravid, en var studerande och en var arbetade och hade fast anställning sedan ett halvår tillbaka. Vi är lika gamla, de första 15 åren var vi förhållandevis lika och sen har livet spelat oss olika. Vi har varit tärningar i ett yatzyspel och det ska bli intressant att se vem som har högst poäng när vi når spelets slut.

Elin och duvorna

Elin sympatiserar med duvor. Hon funderar över om det finns bruna duvor. Hon har aldrig sett någon. Är det verkligen en röd duva? En röd/brun duva? Finns det? Är det någon som matar duvorna i vårt samhälle? Elin känner att det är hennes framtida projekt. Alla är så taskiga mot duvorna. Jagar dem och spottar åt deras håll. Tänk på duvornas känslor!

Citat taget av Elin från middagens telefonsamtal
"Kom då duvan!"

image167

Häxa

Jag har sovit gott inatt, det kändes härligt att vakna. Vaknade i min egen takt och låg och slumrade ett tag tills jag var riktigt vaken. Sträckte mig och låg och funderade över dagens planer. När allt var glasklart så gick jag upp ur sängen. Och vips så bröt sig min inre häxa ut. Det där glada humöret som jag var på sekunderna när jag gick upp ur sängen var puts väck. Jag var nu istället häxan Emelie.
Detta händer i princip varje morgon om jag inte har t.ex. sovit borta eller så.... jag har inget trevligt morgonhumör. Den enda jag bemödar mig att vara trevlig mot är HeQuille, för det kan jag inte låta bli. Jag går i min egen glasbubbla, svarar knappt på tilltal, eller om jag gör det så är det snäsigt och inte alls särskilt trevligt.

Beware the witch is awake!

Kräsen eller noggrann?

Det finns människor som påstår att jag är kräsen. Och det vill jag väl inte påstå att jag är.... noggrann och petig kanske, det kan jag köpa. Men kräsen? Tror att det beror på vad saken gäller.

Jag vidhåller nog att jag är noggrann, jag köper inte vad som helst. Det ska uppfylla alla mina krav och kännas bra. Jag litar jättemycket på min känsla. Känner jag inte fullt ut för något blir inte heller resultatet något vidare, och jag vill inte se bakåt och upptäcka att hela min livsstig är fylld av saker som inte känts rätt och som jag inte känt för. Är känslan där, jag tror på vad jag håller på med, då kan jag näsan alltid garantera ett gott resultat. Självklart så kan det komma omständigheter som sätter käppar i hjulet, men då är iallafall hjärtat med, jag kan stå för mitt arbete/mina tankar och ha ryggen fri.

Lita på er känsla, vad det än gäller.

Låt

There's so many different worlds
So many different suns
And we have just one world
But we live in different ones


Körkortskontroll

Fick ett påpekande i förra inlägget gällande min åsikt om körkortskontroll. Är det någon som bör införas?
Min åsikt?
SJÄLVKLART ska man kontrollera människors förmåga att köra bil. Med tanke på hur många som avlider varje år i trafiken så vore det väl själve den att inte på något vis kolla upp alla nötter som befinner sig på vägen. Man skulle dessutom haft fler nykterhetskontroller, då rattfullhet är något av det värsta som finns och förekommer alldeles för ofta i vårt samhälle.
Om vi ska återgå till huvudfrågan så tycker jag att i samma veva som man går i pension borde man gå på kontroll vartannat år, synkontroll varje år och på sina kontroller även tagit med sin sjukdomshistoria. Då det är många som sitter halvblinda, kan inte knappt gå och käppen är deras bäste vän, men köra bil "kan" och får de. Jag blir gråhårig. Jag ska erkänna att när jag ser Folke 89 år i sin välputsade volvo får jag rysningar och hoppas att han inte ska få en hjärtinfarkt när jag kör om för då är det onekligen Goodbye Emelie som gäller!

Kärringar i bilar

Nu är jag hemma igen. Provet är skrivet och det känns okej. Svårt att säga något annat, då jag aldrig vågar gissa på om man klarat det eller inte. Men jag hoppas självfallet att jag är godkänd!

Som jag svor på vägen hem, kom på en gata här hemma och som vanligt så var hela gatan full av kaos. Inget förvåndande där inte. Men iallafall så hade jag en kärring framför mig i en gammal volvo, och helt plötsligt så fick hon för sig att hon skulle fickparkera.... in i rutan som hon precis passerat. Vilket innebar att hon la i backen och backade för glatta livet, och var inte nämvärt påverkad av att där stod bilar bakom henne, utan vi fick snällt backa vi också....? Och för första gången sen jag fick körkort så tutade (!) jag på en annan bilist. Och det gjorde samtliga bilar bakom mig också. Tror ni hon brydde sig? ICKE. Hon fortsatte med sitt backande, parkerade bilen och gick glatt ur den. Sen att halva bilen var i rutan och halva var parkerad ute på vägen det verkade hon inte störd över. För attans vad hon kunde backa!

Plog

Pratade precis med Roger, han höll på och meckade med sin plog, och förväntade sig att jag skulle vara lyrisk och tycka att ämnet var fantastiskt intressant. Så besviken han blev när så inte var fallet. Hur intressant kan det vara? Har precis uppdaterat hans hemsida färdigt, så blev det äntligen gjort.

På lördag är det lydnadstävling som gäller, och nu ser jag faktiskt framemot det hela! Helgen kommer i övrigt att bli lugn för min del. Ska jobba mer på mitt projekt tänkte jag, träffa lite kompisar och köra ut i skogen med HeQuille. Har ju planer på att starta anlagsprovet i viltspår till hösten så nu får vi träna och stå i ordentligt.

Nu ska jag bege mig till Malmö då min pappa frågade så fint om jag ville hämta lite saker där till honom när jag ändå skulle köra till Staffanstorp. Och visst kan jag det!

Nervös och chock

Gårdagen var onekligen chockernas dag. Information om kompisars "nya" graviditeter, misshandel... ja listan kan göras lång. Det snurrade massor i mitt huvud igår när jag skulle sova och det tog en lång stund innan jag kunde varva ner och koppla av. Det var så många känslor som skulle samsas att det kändes i det närmsta som en kortslutning var inom räckhåll.

Jag sov gott iallafall, de 4 sista timmarna var så ljuvligt underbara. Ni vet känslan av att inte vara vaken, inte sova utan stadiet däremellan. Där befann jag mig dessa timmar. Täcket har nog aldrig känts så mjukt, kuddarna aldrig så behagliga, temperaturen var precis lagom, och jag bara var. Jag svävade mellan dröm och verklighet.

För er som undrar angående min Harry Potterläsning så går det bara bra. Har problem med att lägga boken ifrån mig, men jag tvingar migsjälv, för skulle jag läsa den i mitt normala tempo hade den varit slut första dagen. Jag drar ut på njutningen/lidandet så länge jag bara kan. För det är verkligen både en njutning och ett lidande. 

Har ni morgon- eller kvällsrutiner? Och då menar jag inte vilken ordning ni läser tidningen och dricker kaffet. Utan har ni saker ni gör innan ni går och lägger er/när ni kommer upp ur sängen? Jag har det. Innan jag lägger mig så måste jag smörja in kroppen med lotion och vänta på att den torkar för jag tycker den doftar så himla gott. På morgonen är det nästan samma sak, upp ur sängen och går & duschar för att sedan smörja in mig med samma lotion. En lite kul grej är att om man smörjer in sig bara en liten stund innan man går och simmar eller så, så blir kroppen riktigt riktigt hal! Som sagt, bara en kul grej!

Sitter och håller på med mitt hjärteprojekt för tillfället. Målet med mitt arbete är att folk ska känna samma vilja att förändra samhällets syn som jag gör, att det ska bli en liten "ahaupplevelse". Jag jobbar på det. Det känns som om jag faktiskt har hittat ett vettigt ämne som verkligen intresserar mig, något som jag vill jobba för. Jag har genom detta projektet lärt känna en massa nya människor som hjälpt mig massor och som är glada över att någon tar tag i detta. Jag kommer inte att avslöja ämnet än, då arbetet inte är klart. Men som sagt, jag är på god väg!

Just det, och till det 2:a ordet i rubriken. Jag ska iväg och skriva ett slutprov idag, och jag vet inte alls hur det kommer att gå. Jag är nervös och illamående, men det brukar inte vara positivt, så vi får se. Jag har läst på så att ögonen nästan blött och nu orkar jag inte mer. Vinna eller försvinna. Får ändå inte svaret idag, vi får se hur lång tid rättningen tar, men chansar på ett par veckor. Det kommer att bli en lång väntan.

Just nu så ser jag väldigt mycket framemot resan. Det ska bli så skönt att få komma bort från allt och alla, ja inte HeQuille såklart, det är det negativa med kråksången.... han ska inte följa med. Jag ska sola, jag ska bada, jag ska ligga och dricka grogg i vackert väder, vi ska ut och festa och bara ha det så härligt! Ååååååå vad jag ska bli brun!

image164

Resa!

Tjoho nu blir det till att resa! Resmålet är inte helt 100% bestämt än, men det blir iallafall till värmen, sol & bad! TOPPEN!

Träna

Jag sitter och funderar på om jag och HeQuille ska gå ut och träna på att vänstervarva. Vi skulle behöva det. Lite träning varje dag. Har lagt upp en plan nu för vad vi ska träna, och det kommer att vara 2 pass om dagen då vi tränar lydnad ena gången och utställning andra. Spår/uppletande ligger som en egen kategori då det känns som om det är lite svårare att schemalägga.

Lydnad
* Fotgående, positionsarbete
* Inkallning, korrekt position + fotgående som slut
* Gå bakom

Utställning
* Stå kvar när jag byter position

Utställningskläder

Nu har jag ett nytt dilemma. Jag har lovat Jessica att nu när hon hjälper mig så måste jag ställa ut hund iklädd kostym. KOSTYM. Jag känner mig redan lite svimmfärdig. Och givetvis så har jag ju en svart hund, vilket innebär att jag inte får ha svarta kläder på mig utan ska ha något som bryter av. Förslagsvis vitt, vinrött eller liknande. VIDRIGT! Jag hatar sådana färger.... vitt kan väl gå, men inte att vara helklädd i det. Suck. Måste prata med Jessica igen och se om vi inte kan kompromissa på något vis. Jag vet inte om ni har sett hur det går till på utställningar, och hur det går till i bruksrasernas ringar? Dobermann och Rottweilerfolket kan komma och ställa ut i träningsoveraller, de bryr sig inte nämvärt om hur de ser ut. Och så illa är det väl inte i Briardringen, men jag kan ju lätt säga att hade jag kommit i kostym så hade det onekligen slängts många blickar åt vårt håll. Nej, jeans och kavaj låter vettigt i mina öron, det kan jag komma undan med tror jag!

Sömnlös..... igen

Det blev inte mycket till sömn inatt, var tillbaka till stadiet där jag enbart vände och vred mig och hoppades att jag skulle få somna. Jag vet inte hur många gånger jag tänt lampan inatt, läst ett par kapitel till för att förhoppningsvis bli trött. Jag har räknat får, rabblat namn på alla bokstäverna. Vad gör jag för fel?

Kväll

Nu är det kväll och jag är riktigt nöjd med dagens aktiviteter!
Träningen på klubben gick bra, Jessica hade lite nya tips och idéer gällande utställningsträningen, och jag bara tar in all ny kunskap och testar! Jessica skulle prova att springa med lillen, men se det gick inte. HeQuille lider nämligen (!) av mattesjukan, vilket innebar att han skulle absolut inte följa med någonannan. Han satte sig på marken och rubbade sig inte en milimeter.... Hmm... Visst värmer det lite i hjärtat (tycker om att ha mina hundar bundna till mig) men såhär kan det inte vara.... Så nu ska vi träna på detta. Folk (som jag verkligen litar på) ska få gå lite med honom i koppel. Mattes hjärta! Han betedde sig inte illa på något vis, han ville bara inte gå. Knoddas. Men snyggt rörde han sig iallafall, när jag fick ta över kopplet igen!

Imorgonbitti ska jag & mamma på fika hos mormor och morfar, ska bli härligt att träffa dem igen! I deras värld kommer man aldrig att bli vuxen, jag kommer alltid att vara den där 7- åriga glada och pratiga tjejen. Alltid. Och konstigt nog så gör det mig ingenting.
Sen ska jag & Angelica ut och gå med hundarna en runda och prata lite strunt. Tänk att kunna kombinera nytta med nöje!
Kvällen spenderas nog i lugn och ro. Håller på med att göra färdigt det sista på mina kursplaneringar för kurserna som startar i nästa vecka. Ska faktiskt bli roligt att sätta igång igen.

Träffade föresten en av mina gamla kursdeltagare idag, och hon gör mig så glad varje gång! Hon undrade när vi kunde starta en ny kurs för hon vägrar byta instruktör, enligt henne kan man inte få någon bättre. Det värmer så gott i hjärtat när hon säger så. Tack Pia! Ni är toppen!

Nej nu ska jag gå och lägga mig, läsa lite Harry Potter och hålla tummarna för att det blir ännu en natt med god sömn!

image162

Skitsnack

Snacka om att det känns som att få ett knivhugg i ryggen. Jag blir så arg, ledsen och trött. Jag vill ha det såhär, det är mitt beslut. Så länge som det är hanterbart och vi trivs så ser jag inte någon nackdel. Ni gör mig så besviken. Det är inte lönt att säga något, att kommentera, det har man inget för. Det är bättre att bara sitta tyst, att bara ta emot, blinka för att få bort tårana. Ska detta vara tacken?

"Du borde ta och lägga av, du kan ju ändå inte dethär"

Klänning!

Emma fann sin klänning och hon var sååååååååå fin!
Ikväll ska jag & Jessica träffas på klubben för att först gå en liten runda med hundarna och sedan ha utställningsträning, ska bli roligt! Är tacksam för hjälpen! Även om HeQuille nu är en riktig snygging!

Imorgon blir det nog till att köra en sväng till Malmö och hämta lite saker.... Så rinner lite tid iväg.

Nu är det kvällsmat som står på schemat!


Balklänning

Idag ska jag följa med Emma och titta på balklänning. Kommer ihåg när det var jag som skulle titta ut min. Jag kom in i affären, såg en klänning som jag tyckte om och sa att om den inte blev bra så struntade jag i att gå på balen. Ni skulle sett min mammas ansiktsuttryck. Som tur var, var klänningen perfekt så det blev bal iallafall.

Ska bli roligt att se Emmas blivande klänning. Längtar tills hon & Martin ska på bal, lätt att jag ska stå på första parkett! Så vackra de kommer att vara!

HeQuilleshäl

Ja, det har jag fått veta att jag har. Jag lider av HeQuilleshäl, jag har dessvärre inte fått riktigt klart för mig riktigt var det innebär, men jag har mina aningar. Jag misstänker att det kan innebära följande:
* Blir blind för HeQuilles nackdelar (finns där några?)
* Slänger in hans namn i tid och otid i konversationer (skulle det vara något negativt?)
* Går runt med fotografier i plånboken och visar för alla man möter (fullkomligt normalt!)

Ska söka runt lite på nätet och se om jag kan hitta någon sida med diagnos. Och om jag nu är drabbad av detta, vill jag bli botad?! KNAPPAST!

Motionstur

Nu så har jag och HeQuille haft vår rutinmässiga motionsrunda. Vilket innebär full fart från badrummet, genom köket och till man når valvet i tv- rummet (längre får inte hundarna gå). Varför i full fart!? Jo för när man kommer ur duschen gåendes i handduk så älskar HeQuille nämligen att slicka på ens nydsuchade ben, vilket jag tycker känns jätteäckligt. Det i sin tur gör att man ökar farten, vilket HeQuille också gör. Så målet är att kunna ta sig fram denna sträcka utan att han har slickat på benen. Jag har bara lyckats en gång.
Det ser rätt roligt ut, för det räcker man kommer ut från badrummet så ser man hur han siktar in sig på benen sen är det bara att hoppas man hinner...! Och ska jag vara helt ärlig, så har jag börjat vänja mig vid denna rutin så nu är det en kul grej mellan HeQuille och mig!

The winner takes it all!


Snyggast av dem alla!

image161

Natten

Inatt har jag sovit gott! Äntligen, det har varit så skönt att jag var tvungen att ta lite sovmorgon där jag för en gångsskull verkligen sov och inte bara låg och vände och vred mig. Sömn är verkligen toppen! Och jag tror att samtalet med Johannes hjälpte igår, vi gick igenom alla min tankar och funderingar för att se om det var något som jag grubblade över som höll mig vaken. Och vi knäckte koden. Inatt har jag sovit som en stock. Tack Johannes för du känner mig så väl!

image160

Bytt msn?!

Pratar just nu med Ga på msn, och det var bannemig inte igår. Kan sakna gänget ibland, men livet går vidare. Människor utvecklas, och tyvärr inte alltid i samma fart eller riktning. Men något band finns alltid kvar.

Planerna börjar spaltas upp, tankarna är hela tiden steget före.

When our time is up,
When our lives are done,
When we say we've had our fun
Will we make our mark this time?
Will we always say we tried?

Ny bild!

image158

Ord

Wherever it is, I'll fly
Whatever it takes, I'll try
So don't pay no mind to whatever people say

YES!

Nu har jag och Andrea varit och fotograferat HeQuille, sitter nu i spänd förväntan och kollar inkorgen 1 gång i minuten för att inte missa när bilderna börjar trilla in! Hon skulle maila ett par sa hon, och lägga in resten på en cd-skiva som jag ska köra och hämta senare ikväll.
Så du, Ändy Pändy, minuterna tickar!

Hemma igen

Stannade inte alls länge på kalaset, känner mig inte helt okej. Det kom helt plötsligt, vi hade tagit mat och skulle sätta oss och jag kände att jag fixar inte att få ner maten.... Så jag satt mest och förflyttade maten och hoppades att ingen skulle anmärka på att jag inte åt. Så att så fort alla ätit klart förkunnade jag att jag skulle vidare och tog mitt pick och pack och körde. Var inte alls meningen att verka otrevlig, men jag kände mig verkligen inte okej. Skönt att vara hemma nu. Sitter här i mjukiskläder, lyssnar på mjukismusik och bara slappar. Funderar på att återuppta Harry Potter läsningen, men nja... det får nog vänta lite till. Johannes hade gärna fått ringa nu, eller ja, vem som helst. Jag är pratsjuk. Jag sitter hemma en lördagskväll.

Utställningsträning

Har precis varit ute och flängt med HeQuille. Jessica sporrade mig att sätta igång med utställningsträningen, så vi for ut för att vänstervarva direkt! Shit, vilket steg HeQuille har när han sträcker ut! Vilken fröjd för ögat! Detta ska bli attans så bra!

image157

Lördag

Har haft det supertrevligt hos Jessica och Roger, känner mig nu riktigt taggad, de inspirerade mig onekligen, och jag lärde mig en massa nytt! Tack! Ser framemot att få lite hjälp med utställningsträningen också, super!

Ikväll är det kalas som gäller för hela slanten, ska bli trevligt att prata lite med Oskar också innan han flyttar till Skövde. Men jag önskar honom all lycka till!

För er som undrar så sov jag inte gott inatt heller.

Dessvärre har jag inte några nya HeQuillebilder att bjuda på, därför får ni en liten titt på Ellinors Engelska Cocker Spaniel, Vilda! Titta och njut, hon är verkligen läcker!

image155

Hyenor

Nu har Emma och jag suttit och skrattat som hyenor åt Let's Dance, som Emma sa:
"Det är väl för jävla bra att vi aldrig får mothugg för vad vi säger!"
Och visst håller jag med! Vi kan tycka precis som vi vill!

Klockan är inte mycket, men jag är jättetrött. Jag måste få sova, men det går inte. Har köpt hem något från Hälsokosten som tydligen ska hjälpa.... Men vette hundan om det känns något annorlunda? Nej, tror inte det.

Mina tankar och planer går väl inte direkt åt det håll jag vill, och det var en fin omskrivning istället för att säga att det går käpp rätt åt helvete. Som det är nu så måste jag se över mina relationer. Sortera och reda ut. Sätta upp min mur igen och inte låta någon komma nära, för det blir bara fel. Och jag är så trött på det. Försök förstå vad det är jag säger. Lyssna då!

image153

Fredagkväll

Så då var det fredagkväll igen, snacka om att tiden går fort, men ändå inte tillräckligt fort ibland! Jag vill att det ska bli den 21 januari nu så att plugget kommer igång på riktigt! Och till i februari när nästa delkurs är på hundpsykologutbildningen! Jag ska bli riktigt smart jag!

Ska snart köra till Emma och Martin, vi ska ha en lugn kväll med lite prat och sånt. Brukar alltid vara finfint!

Imorgon ska jag träffa Jessica och Roger och deras hundar igen, det ska bli roligt och förmodligen väldigt lärorikt! Ser framemot detta!

Har en jättekonstig känsla, kan inte sätta fingret på det, men det känns inte bra. Det är något som inte stämmer eller iallafall är annorlunda på något vis.
Finns det någon maxgräns över hur mycket man kan ställa upp eller göra för en person innan man förtjänar att bli idiotförklarad?

Nickname

Aaaaaaaaaandy Paaaaaaaaaandy
[Ändy Pändy]

Något nytt

Ja nu har jag börjat med något nytt. För er som inte känner mig så ska jag börja med att förklara, jag brukar få en väldig massa tankar när jag ska sova/vaknar/pratat i telefon och då har jag skrivit ner dessa på vad helst jag haft i närheten. Därför har jag nu köpt ett fint block och en speciell penna som ligger precis bredvid sängen, så att jag ska kunna samla alla mina tankar på ett och samma ställe.

Nu ska jag & HeQuille köra ut och hälsa på Peter och Angelica!

Vänner, något att skratta åt!

Detta har verkligen förgyllt min dag idag! Som ni kanske märker är Ross min absoluta favorit!






Prat

Efter att ha suttit och pratat med Andrea nästan en hel dag på msn så har vi hunnit igenom en hel del samtalsämnen som t.ex. import av hund, rabies, danskt viltspårsprov, spårupplägg. Ja, vi har hunnit med en massa. Har suttit här och skrattat för migsjälv, för så pass torra har skämten varit som flugit genom cyberrymden.

Fick faktiskt sovit gott i 2 timmar inatt och det var välbehövt. Känner mig lite mer mänsklig idag, lite trevligare. Funderar på om jag ska gå och göra lite varm o'boy, tända lite ljus och gå och lägga mig i sängen för att fortsätta min Harry Potter läsning. Tanken är lockande.... Nej nu kom Andrea tillbaka på msn så vi får återgå till våra diskussioner en stund till, men sen blir det nog banne mig till att gå och lägga sig en stund!


Du ger ansikte åt uttrycket "mycket prat och ingen verkstad"

Låt

I want you to believe in life
but I get the strangest feeling that you've gone away,
will you find out who you are too late to change?



Horoskop

image152

Jävla regn....

Ja onekligen. Nu blir det ingen fotografering idag, då jag inte vill ha regnbilder, utan gärna solsken så att HeQuille kan stå och se fruktansvärt snygg ut. Men icke. Regnet öser ner.

Pratade länge med Wennberg igår, nu är det snart flyttdags för hennes och Magnus del. Som jag kommer att sakna dem! Ni kommer att vara långt borta, men löser detta. Vi har ju redan planerat in ett par saker som sker under våren och sommaren. Vår vänskap fixar detta, det måste den! Men du gjorde mig så glad när du sa att ni skulle komma hit idag. Jag går här och längtar efter er. Kom nu!

Hunddusch!

Vilken pärla jag har! Tog in HeQuille i duschen, han stod så stilla och fint under hela duschningen! När jag skulle skölja av ansiktet på honom så drack han lite av vattnet och stod så stilla. Stod med hela sin tyngd mot mig, så jag trodde nästan han skulle stå och somna! Awww snutte!

Grattis mormor Ellen på 94 års dagen och Emil på 17 års dagen!

Har förövrigt skaffat ny msn, så ni vet om det.

image151

Nyss hemkommen

.... från Jennie på kennel Duke Airelle's (http://hem.bredband.net/tess2000/), nu har jag tittat på Tess stora bebismage och där blir nog förhoppningsvis en massa goa valpisar! Ni kan tro att jag kommer att vara på regelbundna besök! Tycker det är så roligt att träffa Jennie, hon gör mig på så gott humör och jag är alltid fylld av ny inspiration när jag är på väg hem! Tack!

Snart ska jag duscha HeQuille, han har inte fått duscha sedan han var 11 veckor och något säger mig att det tar lite längre tid nu! Ååå vad ren och fin han ska bli, och lukta riktigt riktigt gott! Min snygging! Ska ringa Andrea lite senare och höra om hon har lust att vara lite fotograf imorgon när han ändå är förhållandevis nyduschad. Hade varit roligt med nya busbilder på Mr Charmör!
Han blev så lycklig när jag kom hem, han viftar verkligen med hela kroppen och vill bara upp i knäet (hmmm!) och gosa! Man blir så varm i hjärtat! Längtar till utställningen i februari (Hässlehom, Qpoolen) när jag kan få visa upp honom! HeQuille, the one and only!

Bjuder på en favoritbild i repris!

image150

Favorit!

image149

Våldgästa

Ska till Jennie lite senare, ska bli väldigt trevligt! Ska ner och känna på hennes tiks mage som går i väntans tider. Det blir en massa massa fruktansvärt söta briardvalpar! Myspys!
Jag somnade inte förrän halv 3 imorse. Roger ringde och vi fick pratat en hel del, vilket kändes skönt. Du vet att du kan ringa mig vilken tid på dygnet som helst, jag finns alltid här, du är min vän!
Ringde upp Luddet efter att ha lagt på luren efter Rogers samtal. Luddet har ställt upp för mig på ett sätt som ingen annan gjort. Vågat vända sig emot sina närmsta vänner för min skull, sagt ifrån och haft modet att strunta i följderna. Luddet, jag har sagt det förr, du är en riktig pärla!
Hade alla haft vänner som jag hade världen varit en mycket bättre plats!

Stressigt värre

Så då ska jag göra en snabb sammanfattning av dagen.
Först så var jag hos frissan, som ni kan läsa om nedan. Körde sedan hem för att blogga lite, ut med hundarna och kolla mailen. Fick sedan ett ryck och smsade till Eva, HeQuilles uppfödare, och frågade om vi fick komma på besök, vilket vi givetvis fick! Så vi kom dit, så jag träffade DiDi (HeQuilles mamma), Grejsan, Gaucho och Hoya (HeQuilles kullsyster). Ååååå vad mysigt! Så vi satt och fikade och pratade hund och sånt, hääärligt! Christer, hennes man, tyckte HeQuille var riktigt fin och att han säkert kommer till att knipa många BIR placeringar i framtiden! Åååå vad det värmer mitt hjärta!

Sen ringde Emma och frågade om jag kunde komma ut till dem. Så det gjorde jag, vi var ute i stallet hos hennes häst och sen satt vi och tittade på bilder och pratade. Jättetrevlig eftermiddag!

Ikväll så ska jag ner till brukshundklubben och träna med Jessica och hennes valp. Ska bli jätteintressant att lära känna rasen!

Nu precis så ringde en gammal kompis som jag inte pratat med på snart 2 år. Skum känsla.

Bears

Pratar med Björn på msn nu, vilket verkligen är jättelängesedan sist.
Han ställde verkligen upp för mig förra året.
Vi ska försöka träffas i nästa vecka, det ser jag framemot!
Bjuder på en bild på Bears!

image147

Skratt

Skratt är inte den sämsta början på en vänskap,
och det är den utan jämförelse bästa avslutningen.

                       - Oscar Wilde

Livslista

Efter att ha sett ytterliggare än en gång på A Walk To Remember blev jag inspirerad av Jamie och satte mig för att skriva en egen livslista. Vad vill jag ha åstadkommit/upplevt under min tid? Vad ska jag göra av mitt liv? Kom fram till att min lista är väldigt alldaglig, men för den sakens skull så innebär inte det att det är tråkigt. Så klaga inte på min lista, jag kommer iallafall att uppfylla hela min lista, och varför skriva saker som aldrig kommer att upplevas? Mycket snack och ingen verkstad. That's not me.

Min moster är ute och reser för tillfället, det är en av hennes drömmar och nu uppfyller hon den. Bara för man passerar 35- års gränsen innebär inte det att man inte kan hitta på saker, att bara för man har familj så blir man låst till hemmets port, det är inte så, det ska inte vara så. En familj ska finnas bakom en som ett stöd, en trygghet, men inte som en bromskloss som förhindrar utveckling.

Klippning

Nu så har jag äntligen varit hos frisören, skönt att det är över! Madde (frissan då alltså) skrattade åt mig genomgående under mitt besök då hon aldrig hade haft en stissigare kund. Satte mig i stolen med tanken att här ska det banne mig förändras, men Madde tyckte det var klokast att göra förändingen i små steg, för annars skulle jag ångra mig. Och det är jag glad för nu, med tanke på att hon klippte hela 3,5 cm och det känns som om jag är naken. Jag har inget hår kvar! Iallafall har jag bokat ny klipp- och färgtid, så då ska det bli som är tänkt. Lovely!

Förändringar. Varför tar jag alltid det som negativt? Det måste jag sluta upp med. Det ska jag sluta upp med. Allt som förändras behöver inte vara negativt. Jag ska genomgå en förändring igen, jag vill och jag måste. Duger man inte nu så gör man det kanske sen. Som sagt, förändringar.

Jims värld - graviditet

Såg tidigare idag på Jims värld, en serie som jag tycker är sjukt rolig, och idag så berättade Dana att hon var gravid. Genast såg Jim mycket beklagande ut, tittade på hennes man och sa:
- Förbered dig på ditt livs längsta nio månader! Du är hennes slav nu, för vem kan slå ner på argumentet "jag har ett liv inuti mig"!
Som jag skrattade!

Harry Potter

Jag erkänner, jag älskar Harry Potter böckerna och filmerna. Kan inte hjälpa det, det bara är så. Påbörjade idag den sista boken om Harry och hans vänner, med stort vemod ska tilläggas. Har redan hunnit gråta flertalet gånger, rabblat diverse trollformler och fasar för att nå sista sidan i boken. Jag ser ut som en fanatiker när jag läser. Allt är mycket noga arrangerat. Ska sitta bekvämt, ha boken i lagom höjd med med stöd för handen som ska hålla boken. Lagom bra lyse, näsdukar inom räckhåll, lite låg musik på och gärna något att kunna dricka vid behov. Sen läser jag så ögonen blöder, eller svämmar över av tårar. Snälla låt mig försvinna in i den fasansfulla, vackra sagovärlden som finns där någonstans ett litet tag till!

Planer

Ikväll så ska jag till Dessie och Oskar, vi ska prata och umgås. Ska bli riktigt trevligt!
Imorgonbitti är det dags för att gå till frisören. Känns inte alls särskilt spännande, men vi får se var detta slutar. På kvällen ska jag och Jessica träna med hundarna, ska bli roligt att träffa hennes lille hanvalp!
På onsdag så ska jag träffa Joanna, ser framemot det. Har saknat dig, pungråttan!
Resten av veckans dagar har jag nog inte bokat in något. Skulle vilja träffa Wennberg innan hon och Magnus flyttar till helgen. Du förtjänar detta så himla mycket, det finns inte ord som är tillräckliga för att beskriva, men det gör du verkligen och jag är så glad för Din skull! Du fixar detta! Jag kommer upp och hälsar på dig, jag kommer inte att försvinna. Det gör inte vänner. Dessutom är det så skönt att prata om sina planer med dig för du förstår mig verkligen, du försöker och du står i. Du är en helt otrolig människa.

Confess to me, every secret moment
Every stolen promise you believed
Confess to me, all that lies between us
All that lies between you and me

Till min syster, Julia

Fick påpekat för mig att jag faktiskt tillägnat ett helt inlägg till min andra syster, Ellinor, dock så var det rättså längesedan, men att nu var det inte mer än rätt att det var Julias tur.

Julia
Du är så mycket mer än bara en syster för mig, du är min vän, du är en del av mig.
Du får att skratta när jag helst vill gråta.
Du får mig att kämpa när jag helst vill försvinna.
När jag tvivlar får du mig att tro.
När jag är arg får mig du mig att skratta.
När jag vill vara ensam får du mig att vilja ha sällskap.
Tack för att just jag är den som får spendera tiden med Dig.

"Without you I wouldn't survive"

image146

Dålig sömn

Ja, ytterliggare en natt med dålig sömn. Känner mig som en zombie på dagarna när jag inte får sova om nätterna, och om jag väl kommer till ro och känner att kanske inatt, så blir det inte så. Då sover jag en så pass ytlig sömn så jag kunde lika gärna legat vaken. Jag är så trött nu.


Uppsagd

Nu har jag avslutat min lunarstormtid. Känns lite annorlunda och vemodigt, men jag ska försöka ta mig vidare. Jag ska klara detta!

Middag i K-stad

Oooooo vad trevligt vi hade! Det var dock ett antal personer borta, men vi redde ut situationen ändå. Ämnen som diskuterades under maten var graviditeter, misshandel, flytt, USA, piercingar, tatueringar, peruker och blekning. Som vi skrattat och haft riktigt roligt! 

      
  


Tidsfreak

Snart bär det av till K-stad. Jag har försovit mig med ca 1,5 timme och ändå har inte paniken börjat lysa i mina ögon än. Jag brukar vara tidsfreak, vilket innebär att jag vill absolut inte vara försenad utan i god tid. Men jag måste nog börja sno mig får jag en känsla av.
Attans vad kul det ska bli att träffa er igen! Mysungar!


Ett par bilder

Hittade ett par bilder på Peo som är tagen ett par dagar efter hans kastrering.
Han var verkligen helt underbar!


    

E.M.D

Har ni hört det senaste?! Jo nu har den nya IDOL- trion bildats, nämligen E.M.D som består utav Erik Segerstedt, Mattias Andreasson och Danny Saucedo. De har även släppt en singel, de har valt att göra en cover på en av mina absoluta favoritmyslåtar. Nämligen All for love som ursprungligen sjöngs utav Bryan Adams, Sting och Rod Stewart. Är det ett genidrag eller ett stort bottennapp?! För min del är det redan klart. Inget slår originalet.






Ingen promenad

Det bidde ingen promenad. Det är fruktansvärt halt ute, underkylt regn. Vägen är glaserad, och hade inte särskilt mycket dödslängtan, och därför ingen biltur som i sin tur ledde till promenad. Utan istället blev det en stunds pälsvård och kloklippning. Så fluffig och härlig han är lillkillen! Svart som natten, riktigt korpsvart, den vackraste av dem alla. Han är min.

Var ute och tränade lite fotgående efteråt. Det gick lika bra idag. Ibland så blir han lite förvirrad och kan irra över till höger sida, men kommer på sigsjälv och går över till vänster. Hade lite pubik idag när jag tränade för en gångs skull och de gav oss saftigt beröm! HeQuille är rolig, för när vi tränar just fotgåendet så blir han supertaggad och tar långa ståtliga steg, precis som hästar gör. Ska köra och visa kennelmatte Eva en dag tänkte jag!


Försökte ta lite snöbilder, men det har visat sig att jag har en riktig linslus till hund. Vilket innebär att så fort jag gör minsta ansats till att ta ett kort så far han in med nosen i linsen. Så jag har rikligt med bilder på en svart, pussvänlig briardnos!


image135

Hallelujah

Well, maybe there's a god above
but all I've ever learned from love
was how to shoot somebody who outdrew you
it's not a cry that you hear at night
it's not somebody who's seen the light
it's a cold and it's a broken hallelujah

Tradition

Imorgon är det dags för en viktig tradition, nämligen att åka till Kristianstad till mammas moster. Till henne kommer då alla kusinerna på mammas sida och deras päron och kusinernas respektive. Detta gör vi två gånger om året, och det är något som ingen av oss vill missa, för det är verkligen speciellt. Då äts det spagetti och köttfärssås. Och jag vet att detta förmodligen inte låter särskilt speciellt alls i era öron, men det är det för oss. Vi kommer aldrig någonsin att räknas som vuxna, vi är fast i barnens land.
Programmet för dagen är som följer:
* Mat
* Paus
* Glass
* Paus
* Godis
* Paus
* Tårta
* Paus

Så imorgonkväll så kommer jag att vara halvdöd, sitta och fundera över varför man alltid måste ta lite av allt och inte låta enbart ögat njuta. Men icke... och det värsta är att vi alltid hetsas till att ta minst en gång till. Eller är det verkligen det värsta? Jag tycker nästan att det är värre att ingen, och ni ska veta att det har försökts, kan få fram denna köttfärssås som Sonja lagar. Det är skrämmande. För den är så himmelskt god!

Promenad

Har försökt tjata med mig Joanna så hon kunde följa med mig ut och gå en runda, för HeQuille och jag behöver verkligen ut och röra på oss. Men icke att hon ville, herregud vad jag känner mig dissad nu. HeQuille och jag får väl gå själv, och visst kan det vara trevligt och skönt att gå och fundera i sin ensamhet, men just idag så känner jag för att ha sällskap.


Bjuder på en bild på mig, Joanna och Peter.
Det är jag som typ har handen på Joannas bröst. Hmm...

image134

Trött

Både jag och HeQuille är så trötta så vi skulle kunna kräka. Nu var väl inte det någon jättesmickrande beskrivning direkt men så känns det. Känner mig mer död än levande. Fryser som en isbit fast jag har 4 lager kläder på mig och har precis kommit ut ur duschen efter en halvtimmes duschning i mycket mycket härligt varmt vatten.
Ikväll tänker jag ringa efter pizzabudet, äta en Hawaiipizza, lägga mig under täckena och försöka få upp värmen. Förhoppningsvis så är där något bra på tv, men inte ens det förväntar jag mig. Jag vill bara bli varm.
Nu kom jag på att HeQuille är i stort behov att en kamning idag också, så det får jag också hinna med. Eller hinna och hinna, det är som sagt inte tiden det är fel på utan mer min frusenhet, som jag redan fått sagt ungefär 25 gånger under dessa meningar.

Hittade föresten en så söt bild på HeQuilles mamma DiDi som jag vill dela med mig av!

KORAD TJH SUCH Ondine des Edennes de Colmel

image133

Låtar



Blir lika sentimental varje gång jag ser den äldre mannen gråta efter sin fru.



Denna går mig bara glad, helt enkelt. Eller är det enkelt?

Brustet nyårslöfte

Så kass jag känner mig nu, det är den 4/1 idag och jag har brutit ett av mina nyårslöften redan. Suck. För er som jag inte sagt det till så ska jag berätta vad det är: Jag ska/skulle höra av mig till mina vänner & nära och kära lite mindre för att ge dem lite andrum och dels för att se vilka som hör av sig när/om inte jag gör det. Men idag så har jag varit en klängväxt och hört av mig på tok för mycket.
Kan man ge löftet en ny chans? För man lov att börja om från noll?

HeQuille och jag tränade lydnad idag, shiiiiiit vilket fotgående grabben hade idag! Gick i snygg position, snygga svängar och full fokus hela tiden! WOW! Har poletten kanske trillat ner? Awww min lille prins! Det vi behöver träna mer på att vänstersvängarna så att han får lite bättre fotarbete i svängen och följer bättre med bakdelen då den fortfarande studsar bort emellanåt, men tror att det är lite av en tillväxtfråga också faktiskt. Och man får inte förglömma att killen bara är 6,5 månad gammal. Herregud! Vi har gott om tid på oss! Men ändå..... Vilket fotgående!

Motivation

Iår så ska jag satsa på migsjälv. Känns skönt att få säga det högt och inte längre gå och smygtänka det bara. Har klurat på det länge, och jag kommit fram till att jag tycker jag är värd det. Faktiskt.
Förra året handlade så mycket om alla andra, så mycket att vad jag uppskattade och ville nästan försvann. Jag ångrar inte de val jag gjorde då, för det jag gjorde för Er det förtjänade ni till 100% och jag skulle göra om allt igen om det krävdes. Ni är en del av mig.

Iallafall så ska jag som sagt satsa på migsjälv iår. 2008 ska bli ett fruktansvärt grymt år för min del har jag bestämt. Jag ska göra succé på högskolan, ha ett bra socialt liv (som dessvärre fick stå till sidan förra året), göra saker som jag tycker är kul, HeQuille ska fortfarande stå högst på min prioriteringslista, jag ska hälsa på Wennberg på hennes nya jobb, jag ska leva och jag ska må bra! Åååååå jag blir glad av bara tanken!

Mitt viktigaste nyårslöfte
* Jag & HeQuille ska tävla lydnadsklass 1 innan årets slut (säger dock inget om poängen!)


Lena ben

När vi firade julafton hos Alice och Gustav så kom diskussionen angående lena = hårfria ben upp. Jag satt och beklagade mig angående vaxning då jag tycker detta gör fruktansvärt ont = en skrikande Emelie under hela processen.
Så kom Alice som en ängel och sa att prova att epilera dina ben. Det är smärtfritt och håller i ca 1 månad. JIPPY tänkte jag och kände en stor lättnad över att slippa stå med rakhyveln så fort det är något.
Nu under eftermiddagen så tänkte jag att nu har jag tid så nu kan det vara dags för en epilering. Satte mig framför tv'n och fram med maskinen. Tittade samtidigt på Cityakuten, för detta skulle ju vara smärtfritt.
SMÄRTFRITT? Aldrig i livet. Mitt vänstra ben är nu epilerat till hälften och jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska fortsätta och göra det klart. Den där vaxningen känns inte alls så avlägsen längre och rakhyveln inte heller som en elak vän. Det känns faktiskt som om vi ska fortsätta samarbeta ett tag framöver, rakhyveln och jag.

Anmälan

Har precis skickat och betalt till två utställningar för HeQuilles del, nämligen valputställningen i Qpoolen (Hässleholm) och Malmö int. Nu ska banne mig min fruktansvärt vackre hund ut och visa upp sig! TJOHO! Om bara hans matte, dvs jag, kunde få lite snällare nerver också..! Men jag får hoppas det kommer med tiden.
Imorgon ska jag till kennelmatte Eva och ta lite kort, tänkte få till lite härliga snöbilder. Jag vill verkligen ha en snygg vinterbild på honom, tänkte skicka in ett par bilder för förstoring i slutet av veckan.
På fredag blir det förmodligen till att åka till Göteborg tillsammans med Andrea för att titta på lydnadstävlingar på My Dog. Givetvis så ställs Dvärgschnauzrarna och Briarderna ut denna dag, så vi lär ha mycket fina vovvar att gå och titta på. Även om det kniper i hjärtat när jag ser folk sitta och mysa med sina hundar, då känner jag för att gå runt med en stor skylt med HeQuille på och visa att det är lugnt, den snyggaste av dem alla är hemma hos mig!

Usch

Usch vad jobbigt det är att du har åkt. Jag kände mig som en stor idiot. Jag stod och kämpade mot tårarna och stirrade på HeQuille.


Doftljus

Nu under eftermiddagen så plockade jag fram alla mina älskade ljus och ljuslyktor, supermysigt! Så jag satte upp allting, letade upp en bra film och gjorde mig beredd för att ha en filmkväll. Jovisst. För er som inte vet så är jag inte särskilt förtjust i doftljus, då de sällan avger en lagom doft utan det luktar som ett helt parfymeri, vilket sedan i sin tur ger mig huvudvärk. Så när jag låg där och precis hade börjat titta på filmen så kände jag doften av vanilj. Neeeeeej tänkte jag och for upp för att leta upp doftkällan. Lokaliserade denna och släkte ljuset illa kvickt. Öppnade fönstret för att vädra och ge mig nytt syre som inte enbart bestod av vaniljdoft. Medans jag väntade på att vaniljdoften skulle försvinna så läste jag i en tidning som lämpligt nog tog upp just ämnet dofter och doftljus. Denna tidning påstod att vaniljdoften skulle vara sexuellt upphetsande, vilket jag personligen har mycket svårt för att förstå. Skulle någon få för sig att tända vaniljdoftljus i mitt sovrum hade jag fått dra klassikern:
- Nej älskling tyvärr, jag har huvudvärk!

1 januari 2008

Visst känns det konstigt att säga? Jag brukar inte vänja mig helt vid att det skriftligt är nytt år förräns framåt vårkanten, fast iår blir det nog ett undantag. Jag har längtat så efter ett nytt år, ett nytt oskrivet blad, att få blicka framåt och kanske lägga det värsta bakom sig. Äntligen är det 2008!

Gårkvällen har jag inte några större förhopnningar på, fast det slutade jättebra. Du räddade min nyårsafton. Var nykter hela kvällen, och det gjorde mig ingenting. Körde Emma & Martin på en fest där jag var med ett tag, sedan blev det till att köra till Höör, för att sen köra till Hörby, sen Höör och tillslut Hörby igen. Musik på hög volym, en massa prat och skratt. En riktigt trevlig nyårsafton!
Imorse vaknade jag pigg och glad och det var så härligt.

Eftermiddagen har jag spenderat hos Emma & Martin. Vi har käkat pizza och tittat på "På smällen", vilken vi alla 3 var rörande överens om var en bra film. Inte riktigt som vi tänkt oss, men bra.