Lördagkväll

Skulle hämta Martin innan ikväll, han var dock inte färdig när jag stannade till utanför huset utan jag skulle komma in och hålla honom sällskap ett tag. Det resulterade i 45 minuters Guitarr Herospelande, och jag var riktigt duktig!
Sen gick jag ut för att starta bilen, satt där och väntade på honom och ett tu tre så kommer han och rycker upp dörren:

M: - Hej hjärtat
E: - (Skrattar) hej hej
M: - Fan vad snygg du är ikväll!
E: - (Skrattar ännu mer) du är så jävla töntig
M: - (Flinar) jag vet att du tycker om mig! (Och kniper mig sen i benet)

Sick and tired

Just nu så vill jag kasta allting i väggen. Telefoner, dator. Ja rubbet, vad sjutton ska man med det till? Det innebär ju bara att man håller kontakten med människor, där det mesta handlar om en envägskommunikation. Jag är trött på det. Det står mig upp i halsen, och nu får det fan vara nog. End of story.



Tack för all hjälp idag, Dessie! Är jättetacksam! Var iväg och köpte ny säng idag, dubbelsäng, vilket inte var det roligaste att bära upp på tredje våningen. Har haft roligare stunder i mitt liv. Undrans hur det är med Dick och Niklas, eller vad säger du kusin vitamin? De som tränar på gym och allt.

Jessica går och drömmer!

Ikväll hade jag ett riktigt roligt samtal med Jessica. Vi pratade om morgondagen och hur vi ska lösa den helt tidsmässigt, och så säger jag att vi måste köra inom Body Art så att Pete kan sticka igenom min piercing igen för jag kan inte gå runt och vara halvpiercad. Jessica säger då att nu blev hon så distraherad och det enda hon kan tänka på är min bröstvårta. Berättar sedan detta för Andreas i telefonen, och han i sin tur säger då att han kan komma på massor av saker som är mycket mindre angenäma att tänka på att just min bröstvårta, så det är inget jag ska oroa mig över, för tänk på världssvälten, hålen i ozonlagren osv.... hur många hade då inte hellre tänkt på min bröstvårta?!

Dessa två samtal bjöd på ytterliggare två stora gapskratt!!!!!!


Fan då Göran!

Haft en riktigt förvirrad eftermiddag, körde och handlade för jag behövde hushållspapper, kommer hem och packar upp påsarna. Det enda jag glömt köpa var hushållspapper.
Därefter så yrade jag runt och bytade ut alla värmeljusen och kom sedan på att jag skulle sätta nya ljus i taklampan i vardagsrummet, går ut i köket och när jag kommer in i rummet och tittar bort mot diskbänken så kasar ljusen ner i golvet, då skriker jag; FAN DÅ GÖRAN!
Efter att ha skrikit detta, tittade jag mig runt och noterade att jag fortfarande var ensam, och bröt då ut i ett skrattanfall.
Vem fan är Göran?

Måndag

Vet inte riktigt hur många blogginlägg jag börjat på samma vis, utan en nämnvärd förändring.... att nu är det måndag igen. Har minsann nattligt besök här idag, jaja så så, ni behöver inte sätta kaffet i luftstrupen, för att så spännande är det inte. Har inte skaffat mig någon het, stormande romans. Dessvärre bör väl tilläggas. Nej, utan min syster, Julia, är på besök och bestämde sig för att övernatta. Så nu sitter jag här i tv-rummet medans hon stängt in sig i sovrummet för att sova. Har haft väldigt trevligt under de få timmar hon var vaken.

Citat


Lördagsmys

Ååååå underbara lördag! Idag så har jag och Eva, HeQuilles uppfödare, varit iväg och hämtat hem en faster till honom som ska omplaceras. Usch vad jag blir ledsen, det gör så ont i hjärtat när sådant är nödvändigt. Men jag hoppas att allt kan lösa sig till det bästa.

Ikväll så körde jag hem till mamma och pappa en sväng, vi har legat i soffan och skvallrat, skrattat och haft det allmänt gott! De frågade om jag inte ville hänga med dem ut nästa helg, och vem vet, det gör jag kanske? Tog med mig lite filmer hem från dem också, så att jag har något att titta på ikväll.

För att passa på att spy lite galla också på omgivningen, så vill jag bara påpeka att jag kommer aldrig att ändra på mig för att det ska passa er bättre. Aldrig.

Nostalgi och gäster

Ikväll så hade jag Johannes, Dessie & Oskar på besök, vilket var superkul! Högljudda diskussioner blandat med skratt och vin (i Oskars fall öl!), ååå vad jag älskar att vara omgiven bland riktigt goda vänner! Därefter så blev jag (ännu mer!) nyfiken på Johannes senaste ragg, och lånade därför telefonen och ringde henne för att fråga om vi fick komma och hälsa på, det fick vi! Så nu har jag träffat henne med. Det var ju väldans vad man ska behöva ta tag i saker och ting.

Iallafall så på vägen hem så lyssnade vi på en massa gammal musik, och då hittade vi en riktigt klassiker, som bara gör mig så himla glad! Vilken det är?! This is the way - E-type givetvis!


GulleJulia!

Läste precis min syster, Julias, blogg. Blev lite rörd över omnämnandet, och att hon valt att citera mig. Hon påstår att jag får saker jag känner att låta så fint. Fint vet jag inte, jag skriver bokstäver som bildar ord som i sin tur bildar meningar. Orden är ingenting jag funderar över, jag skriver på känsla, med mitt hjärta, och berör det någon mer än migsjälv så är jag glad. Min dröm är att jag ska kunna påverka någon i min omgivning, kan jag bara på något vis göra livet till ett lite bättre ställe om så bara för en minut så är jag glad, då har jag lyckats.



Idag har jag fått kiropraktortid till både mig och HeQuille, dock inte förrän den 2/2. Besöken kommer (som kiropraktorn sa) baaaaara kosta 1000 kr, hon verkade lite förvånad över att mitt jubel i luren uteblev.

Hade egentligen tänkt vara uppe länge, men jag orkar inte.... Ska ge HeQuille mat, sen ska jag dra mina täcken över mig och sova.

Nu är det helg!

Telefonsamtal

Tänk att ett samtal kan göra en sådan stor skillnad. Ikväll så ringde Huhle, som jag inte pratat med på flera månader. Jag blev jätteglad! Som vanligt började vi med att dra upp det senaste skvallret gällande vår gemensamma fd umgängeskrets, där fanns givetvis en hel del att diskutera, allt från barn till arbetslöshet.

Jag har funderat massor ikväll på migsjälv och HeQuille. Kanske börjar en del klarna. Låg sömnlös nästan hela natten av oro och dagen har passerat som i en dimma. I mitt huvud, i mina tankar blir allting så mycket värre och tillslut så är min förtvivlan enorm. Att jag aldrig lär mig att stänga av mitt hjärnkontor.

Hönsmamma

HeQuille är halt. FAN också. Har varit nojig innan, men nu är det värre än vanligt. Han trillade på promenaden och smällde högerhöften i asfalten, och fy vilken smäll det var. Så nu går jag och känner, klämmer och böjer benet för att se om han har ont. Och ingen här som förstår mig och kan trösta. Han är så mycket mer än bara en hund!

Måndagkväll

SHIT vad jag och Jennie hade trevligt! Vi firade att det kunde varit lördag, och det gjorde vi ordentligt! Groggarna blandades, dracks upp och fylldes på, och allteftersom timmarna gick, ju flummigare blev vi!
Kom inte i säng förrän klockan var kvar i 4, och då hade vi ändå kunnat fortsätta i flera timmar till!
Tack Jennie för en toppenkväll!

"Jag har en stjärna"

En riktig TJOHO- dag!

Idag är det en riktig TJOHO- dag! Dels för att jag är leeeeeedig och dels för att idag bokades en ny resa! Den 4 maj åker jag till Cypern, attans vad härligt! Ska ordna med semester och sånt nu i veckan som kommer tänkte jag. Men det löser sig alltid!

Har precis städat lite, Jennie kommer ju hit ikväll! Har laddat upp med Bacardi Apple så att vi ska stå oss! Vi ska fira att det skulle kunna vara lördag idag. Sa det till mamma innan, hon bara tittade på mig, skrattade, och sa "Emelie, du är banne mig inte klok!". Hon är för söt den kvinnan!

Åååå igår hade jag ett riktigt aha- moment. Var på väg hem från jobbet och gick inom Offside för att heja på Ellinor. Hon stod där bakom bardisken och såg så glad ut, därefter gick hon ut för att lämna notan till ett par som ätit. Och då, just då fick jag mitt moment. Det enda jag tänkte var "herregud vad vacker hon är". Och det var hon verkligen. Visst är det märkligt när man får en sådan upplevelse med en människa som man sett nästan dagligen i hela sitt liv och sen bara BOOOM så ser man sånt? Tycker det är märkligt och häftigt på samma gång! Men hon var verkligen vacker!

Myspys

Ja, jag vet, jag skulle ju gå och lägga mig, men precis när jag avslutat tidigare inlägg och skulle stänga ner så kom HeQuille upp i soffan, och la sig ner med huvudet i mitt knä. Då kunde jag bara inte gå därifrån, utan jag letade upp all Bryan Adams musik jag hade på datorn och satt där och mös och tårarna sprutade (.... jag vet, jag är en lipsill!). Min store lurvige HeQuille!
Bryan Adams går alltid hem, oavsett vilket! Vet att jag har en kusin som håller med mig!




Äntligen ledig - igen!

Så då har jobbehelgen äntligen passerat och jag är ledig igen, i 2 dagar. Underbart!
Imorgon så ska jag tvätta, tvätta och tvätta lite till. Har en massa sängkläder som ska fixas iordning så att allt är tipptopp när den nya dubbelsängen kommer!

HeQuille och jag var ute på en mysig långpromenad ikväll, passade på att träna lite lydnad också. Snacka om att hunden var taggad! Han gjorde fina vändningar, det enda man kan anmärka på är att vi har gjort en liten förändrig på ingångarna.... eller snurrar inte era hundar in i position?!

Mamma och pappa var här och tog ut HeQuille åt mig idag, de hade skrivit en lapp om att mina blommor behöver vatten. Ja, det behöver de... måste komma ihåg att vattna dem innan jag lägger mig.... Annars dör de inom kort.

Nu ska jag snart lägga mig och njuta av en kommande sovmorgon!


Kvällspromenad

Nu kom jag och Lilleman precis hem efter en 1 timmes lång kvällspromenad/sista rundan. Jättehärligt att komma ut och gå på kvällen, stjärnklar himmel och lite frost i luften. Underbart!

Såg en riktigt mysig film ikväll, Last Holiday (Queen Latifah), skrattade och grät om vartannat. Ska se den igen en dag, för den gav en riktigt bra feeling!

Trevlig helg!

Min kärlek



Är något chockad, är bjuden på bröllop i mars. Det var inte igår!
Tror ni man måste ha klänning?

Tvättdag

Idag så är det tvättdag för hela slanten. Fyyyy vad tråkigt. Men visst, det är skönt när det är färdigt.
Har precis träffat Jocke, och det var så härligt! Som sagt, vi har inte träffats på ett halvår, och det är så märkligt att det ska gå så lång tid mellan gångerna, med tanke på att vi inte bor långt ifrån varandra. Men han kommer iallafall hit i februari när ett par andra gamla vänner från Svalövstiden kommer hit. Ska bli jätteroligt att ses igen! Angelica, du får din inbjudan här ;)

Pratar nu med en gammal klasskompis från högstadiet på msn, som jag inte pratat med på minst 1 år. Och plöstligt kom jag på varför jag låter det gå så långt mellan gångerna!

Romantisk komedi

Idag har jag haft en riktig slappedag, ruskigt skönt! Var hos Jennie en sväng och tjoade, därefter hem och tittade på film (vilket ni kan läsa om i dagens tidigare inlägg). Fick mina nya sängkläder och filtarna till soffan idag, filtarna var mysiga!

Citat
"Emelie, vi lever i en romantisk komedi"

Imorgonbitti kommer Jocke en sväng och kollar läget, ska bli roligt att ses igen! Vi har inte träffats på över 6 månader.

Hemsidan är föresten uppdaterad;
www.hundskoj.se


Narnia - prins Caspian

Och så var det kört igen. Nu har jag suttit och gråtit ögonen ur mig... igen! Denna gången så tittade jag på Narnia - prins Caspian. Trodde väl inte att den skulle vara så sorglig som den var. Jennie.... vad är det för filmer du får mig att titta på?!? Sitter iallafall fortfarande och är gråtmild och funderar över om jag kanske ska se den en gång till.. För 2:an var verkligen 1000000 gånger bättre än 1:an.


HeQuille på språng!


Citat

Läste igenom mina gamla blogginlägg, och hittade ett citat av migsjälv som jag tycker om, som sa allt då och det säger allt nu. Visst är det märkligt när gamla sorger kastar sig över en så man inte får luft?


Jag minns dig som du var, som du är och jag älskar dig, igår, idag och imorgon.

Lördagen den 10 januari

Vilken högtidlig titel det blev på dagens inlägg, hmm undrans varför.
Dagen till ära hade jag sovmorgon, till halv 10! Skönt! Därefter så tänkte jag köra ut till skogen, och var på väg ut i Fulltofta när Madde ringde och frågade om jag inte kunde följa med henne och Emma till Reving vid halv 1. Jag vände bilen och körde då hem till mamma & pappa i väntan på att jag skulle möta upp Emma.
Det var jättetrevligt att träffa Emma och Madde igen! Det är synd att det alltid går så långt mellan gångerna. Idag så härjade HeQuille tillsammans med 4 Chihuahuor och 1 Timo (blandis i Parson Jack Russel storlek) för glatta livet! Tack för en jättehärlig eftermiddag!!!!!!!

Nu ligger HeQuille helt utslagen på golvet och jag tror inte han har för planer att röra sig inom kort. Han är slutkörd! Idag tyckte jag att jag såg skillnaden på Back on Track-täcket, han var uppvärmd och klar innan promenaden i och med att han haft täcket på sig 2 timmar innan vi åkte till Revinge. Min lille lurvas!
Egon har sprungit och härjat på fälten ihop med sin mamma, vilket var välbehövt! Han håller på att muskla sig riktigt fint, och jag hoppas att han ska vara i riktig fin form inför svensk vinnare!

Imorgon ska jag träffa Jessica och när vi pratades vid för en stund sedan så gjorde hon mig så glad! Jag har en liten förkärlek för semlor.... Och i denna lilla by så säljs dessa enbart på våren, vilket innebär att man får gå och vara sugen på semlor en hel evighet innan man kan återse dem. Men iallafall så hade Jessica sett idag att de hade börjat säljas, jag tjöt i luren, och hon lovade att om jag kom på fika imorgon så skulle hon köpa semlor!!!! Vilken underbar söndag detta kommer att bli!


Fredag = fridag

Sovmorgon, gud så underbart! Gick inte upp förrän kvart över 8! Därefter körde jag till Jennie.
Kalas hos mormor Ellen (gammelmormor) idag, hade jätteroligt! Sen hem och lämnade HeQuille, åkte med Johannes till K-stad.
Kvällmat och ett glas vin framför tv'n. Let's Dance och datorn.
Nu Metallicadokumentär på mtv, skitbra!

Träning med HeQuille - snurr. Han är nu helt slut!

I'm free

Nu är jag äntligen fri, mina 6 dagars ledighet ligger framför mig som en lång semester (!). Ååååå vad härligt!
Något som drar ner det hela lite är min hemska mensvärk som inföll i eftermiddag, med denna hemska värk kom också humörsvängningarna, vilket innebär att jag växlar mellan olika sinnesstämningar med en förbluffande hastighet. Bara under de sekunder det tagit att skriva detta har jag hunnit med att vara ledsen - glad - ledsen - uppgiven - snyftig.
Så nu ska jag gå och lägga mig, lyssna på en av mina favoritgråtlåtar sedan många år tillbaka, mysa med HeQuille och förhoppningsvis somna fort.

Sheryl Crow - The first cut is the deepest

Snart ledig.... om 12,5 timme!

Om 12,5 timme så har jag 6 dagars ledighet framför mig, underbart!
Kom precis in från mig och HeQuilles morgonpromenad, jättefint väder, mycket snö, toppen! Dock så har jag tappat mina vantar och det retar mig för nu fryser jag om händerna när jag är ute och går. Men än så har jag min halsduk kvar iallafall, man får vara tacksam för det lilla.

I måndags så kom jag på varför jag frusit så himla mycket när jag ska sova, kan det kanske bero på att elementet i sovrummet nästan varit avslaget? Drog iallafall igång det på max, men vad sjutton hjälpte det? Sover fortfarande med dubbla täcken.

Sitter just nu och lyssnar på Third Day och blir sådär töntigt gråtmild. Likadant varje gång och ändå så kan jag inte sluta lyssna, ibland (eller rättså ofta) är jag hopplös!

Onsdag

Kvällens garv, citat av Jennie:
"Varför ha kille när man kan fixa det själv?"

Fast ikväll hade jag gärna haft sällskap haha!

Tisdag, hatade tisdag

Tisdag. Vem sjutton tycker om tisdagar? Inte jag, inte just idag iallafall. Jag vill att det ska vara torsdag och klockan ska vara 21.30 för då har jag 6 dagars ledighet framför mig.
På fredag så fyller min gammelmormor 95 år. Så då blir det kalas, ska bli trevligt!

Idag fick jag ett mail som både var fint, sorgligt, hoppfullt och hemskt. Konstigt säger ni kanske, att ett mail kan vara allt det där. Men det kan det, jag lovar. Mailet har fått mig att i en ännu högre grad vara tacksam för de dagar jag och HeQuille får tillsammans, för den tid som han kommer att vara frisk, rörlig och sådär underbar som bara han kan. Det var som Andreas sa en kväll han var här; kan man låta bli att tycka om den hunden?
Svaret är enkelt; NEJ, det kan man inte!

Har tittat på vilka utställningar som gäller för oss iår, och det verkar bli en hel del... Och det ska bli roligt! Ser framemot vårens briardspecial som jag (förhoppningsvis jag kan få med mig Jennie på!) ska åka på!

Alma är fortfarande borta, jag bara önskar att hon kunde komma hem nu.


5 januari

Snart har det gått en hel vecka på det nya året. Jag har fortfarande inte vant mig vid att det är 2009, känns lite märkligt.
Idag har jag umgåtts med Jennie hela dagen och det har varit jättetrevligt! Planer hade smitts och det känns skitroligt!

Nu ska jag och HeQuille ha pälsvård, han ska bli så vacker så. Min svarte briardkille!
Kanske ska vi till Finland iår!


Musik - uppskattning

I musiken skulle man nog kunna kalla mig allätare. Jag lyssnar på det mesta och kan i regel finna någon låt i alla genrer som jag tycker om. Och nu har jag hittat ytterliggare en sådan, en låt som är fruktansvärt vacker och som normalt inte ligger i min stil. Men här är den.... I believe in you - Il Divo och Celine Dion.


Myspys

Ikväll har jag haft myspys, alldeles själv! Gjorde upp ett bubbelbad, mysmusik, levande ljus och ett glas vitt vin. Herregud så härligt! Så nu sitter jag här, bodyscrubbad och klar, med mitt vinglas och ska titta på film. Underbara lördag!

Efterlysning



Alma försvann den 31 december och vi har inte sett till henne sedan dess.
Hon försvann ca 5 km utanför Hörby.
Alma är en svart Engelsk Cocker Spaniel.
Är det någon som har sett henne?

Förändringar

Redan nu så är det nya året pissdåligt. Inte ens en dag kunde få gå bra. Alma är borta och vi vet inte var hon är. Var ute och letade i 2 timmar i förmiddags, och inte en glimt av henne. BusAlma.... jag hoppas verkligen hon kommer tillbaka. Tycker så synd om Julia som har blivit av med sin älskade hund.

Det har kommit ett tillskott till min och HeQuilles flock, än så länge har han inte flyttat hit men jag jobbar på att få till en lösning på problemet. Välkommen Eugenio! Eugenio är en Dogo Argentinohane som är ungefär 1 månad äldre än HeQuille, han är en väldigt lovande hane och jag ser ljust på hans framtid. Ni som är nyfikna kommer förmodligen att kunna se honom på Svensk Vinnare i Malmö, då jag har tänkt anmäla både HeQuille och honom dit.
Kennelnamnet är nu också godkänt och kommer inom snart att läggas ut här och på hemsidan.



Trésor de Brie HeQuille Noir DO   
Briardhane född 2007-07-23
 


White Ghost's Dogo's Eugenio
Dogo Argentinohane född 2007-07-09

Nyårsafton 2008/2009

Kvällen började bra hos Jessica, fick supergod mat och jättetrevligt sällskap! Tror vi hann med de flesta samtalsämnena under middagen, dvs hundar, sex och sprit. Därefter slog vi oss ner i soffan och tittade på film, "En officer och en gentleman", som givetvis var lika bra som vanligt (dock längesedan jag såg den!). Därpå började vi fundera över vart vi skulle ta vägen för att titta på raketer, och eftersom jag älskar att titta på dem (och bara tycker att de borde få smällas mellan 00.00-00.10 för hundarnas skull) så skulle vi köra iväg. Efter att ha kört runt i Hörby i 10 minuter utan att hitta ett bra ställe började paniken kommer krypande, och det slutade med att vi körde upp till mina föräldrar och deras gäster, vilket inte kan bli så mycket annat än bra och trevligt! Och precis så blev det även iår! Tack mamma & pappa!
Stort tack även till Jessica för ett ypperliggt sällskap under nyårskvällen!

Efter att jag lämnat av Jessica så körde jag tillbaka till mamma & pappa för att vara lite social.Tog en kopp kaffe medans de drack grogg, och fick den traditionsenliga dansen med pappa. När jag kom in i finrummet så sa alla genast att jag kvällen till ära var skitsnygg haha. Ni skulle sett mig, i svarta byxor och kavaj med ett svart tublinne under, ja och givetivs så var pärlorna på plats och håret låg för en gångsskull någorlunda som det skulle. Så nu lär det dröja 10 år till nästa gång man klär upp sig.

Nu sitter jag i soffan, myser runt här, HeQuille ligger och tuggar på grisöron. Och ett nyårslöfte är nu taget:
"Nu skiter jag i detta"!
Jag kommer inte att krusa, jag kommer inte att be, för passar det inte så kan det lika väl vara. Jag kunde inte bry mig mindre. Din förlust, inte min. Jag kommer att klara mig så fantastiskt bra ändå.

Nu ska jag och HeQuille titta på A walk to remember.



Tina Turner feat Sting - On silent wings
Låten som jag och min pappa dansat till på nyårsafton många år tillbaka