30 april - Valborg

1 maj står för dörren, våren och sommaren är snart här. Sommaren 2009, kommer den att bli något att hurra för?

Igår så hände en stor sak i mitt liv, jag har nu gått ner exakt 20 kg. Är ni medvetna om hur mycket det är? Om hur mycket jobb och tårar som ligger bakom? Just nu är jag fruktansvärt stolt över migsjälv.

På måndag far jag till Cypern, stort tack till Er som ska hjälpa mig med HeQuille och Eugenio.

26 april - Söndag

Vilken dag, ja, vette sjutton hur man bäst beskriver den. Ellinor sov hos mig inatt, det var skönt.
Var hos Jessica, Jennie och mina föräldrar idag. Sov 2 timmar på soffan hos föräldrarna. Härligt.
Kinamat ikväll ihop med Jessica och sedan en mysig biltur. Har nästan precis pratat med Madde, Luddet har ringt ett par gånger på mobilen. Jag orkar inte. HeQuille har huvudet i mitt knä och vill bli kliad bakom örat. Myshund!

21 april - Gener

Igår så var jag, mamma, mormor & morfar på Burlövs center och shoppade. Det var jättetrevligt! Mamma & mormor delar tydligt samma gener, medans jag måste ha fått den manliga shoppinggenen i vår familj. Det måste vara så. Jag handlade ingenting (eller jo.... en ny mobil!) och hade fullt upp med att vara första rullstolschaufför! Jag menade på att om morfar nu var med och shoppade så skulle han minsann och få vara med och trängas bland klädhållarna, sagt och gjort. Morfars uppgift var att hojta till om han fastnade i något plagg, men vi körde minsann inte fast en enda gång!
Fick ordnat med mitt mobilabonemang, så nu hoppas jag att Stefan fixat en bra deal till mig!

Igårkväll sen så körde jag ut till Jessica, låg på soffan där och tittade på Cityakuten medans hon satt vid datorn. Man behöver inte alltid vara jättesocial haha. När jag låg där på soffan så fick jag ett sms av min lillebror att det hänt en olycka hemma hos mamma & pappa. Så jag ringde Ellinor, tänkte att hon hade lite bättre koll än min bror (!). Och mycket riktigt. Vilken idiot.
Läs mer här

Idag har jag städ- och tvättdag. Det går framåt. Ska nog hinna med lite till. Jonatan kommer hit vid 15, ska bli trevligt!

Stort grattis till Emma och Jonas som igår blev föräldrar till lille Melwin!

Här kommer ett par nya bilder!



19 april - Fikamys med morfar

Ikväll så hade jag och morfar fikamys, vilket innebar kaffe och nybakta bullar, mums!
Det var jättetrevligt, han berättade en massa och jag lyssnade. När jag sedan åkte hem så hade jag en varm känsla i hela kroppen. Ikväll fick jag ta del av en del av morfars liv som jag inte haft tidigare!

19 april - Mulen morgon

Skönt att det är söndag. Det är mulet väder idag. Stack ut och sprang en runda igårkväll, jättehärligt! Hundarna hade fullt upp med att springa, jag kan inte låta bli att tycka att de är väldigt läckra, mina hundar!

Lite spänning i tillvaron, igår så var det någon form av polisjakt i Hörby, och faktiskt delvis på min gata. Björn vibbade mig på msn och påpekade att polisen precis kört förbi honom. Ett par minuter senare när jag och dogsen var vid bilen så kom polisen i hög hasighet förbi oss och efter en svart V70. Spännande att leva farligt!

Efter skogsturen så startade jag Mamma Mia filmen, sjöng med i låtarna och hade pälsvård med HeQuille. Sår är aldrig roligt på en hund, men absolut inte på en långhårig en. (Om ni är äckelmagade skippa hoppa till nästa stycke!) Torkat var hängde i pälsen så det fick bli en snabbdusch, och sen borstning på hög nivå. Efter att han var genomkammad och fin så gjorde jag inbakade flätor i pälsen runt såren, tyckte det var riktigt fifigt för nu hänger där ingen päls som kan fastna.
Idag, söndag, är han mycket torrare på sårområdet och han kunde idag gå morgonpromenaden utan tratt! Gud så härligt det var! Mina ben vore tacksamma för om han slipper tratten så snart som möjligt. Då HeQuille inte förstår att tratten är större än huvudet och han fortfarande vill vara så nära som möjligt, innebär det att han springer in i mig sådär 100 gånger om dagen. Med tratten. Mina ben är blåa!

Ikväll så ska jag köra ut till Jessica och umgås lite! Nice, very nice! Vi träffades ju bara en jättekort stund igår.
Därefter så ska jag hem, tappa upp ett varmt bad och ta ett glas vin. Jag längtar redan!

18 april - Stackars Björn

Var och handlade med Björn idag, helt plötsligt så såg han en gammal kompis som han bara var tvungen att hälsa på. Därför gick jag ensam för att ta allt jag behövde och tänkte inte mer på det förrän en bra stund senare när jag ser Björn yra över hela affären. Stackaren hade känt sig övergiven och Patrick hade inte sett mig över alla hyllorna. Jag fick därmed lova att aldrig överge honom så igen.

Har varut ute och gått en runda i skogen, så härligt! Behövde komma ut och röra på mig. Så härligt att ha ett mål.

Hur det är med hundarna? HeQuille går nu på tabletter och får en sorts salva. Eugenios öron är på bättringsvägen. Suck. Vad trött jag är. Mamma Mia!

16 april - Criminal Minds

Sitter och väntar på att Criminal Minds ska börja, en rätt trevlig avslutning på min torsdagskväll. Hur har er varit?

15 april - Begravning

Så var det gjort, mormor Ellen är lagd för sin sista vila. Där tror jag hon kommer att få det bra.
Gudstjänsten var jättefin, prästen höll ett bra tal. Jag satt och höll mamma i handen, det kändes som om hon behövde det. Efteråt så körde vi upp till kyrkogården. Jag gick fram tillsammans med mormor, jag ville inte att hon skulle behöva gå ensam. Vi kastade våra blommor och sa våra hälsningar. Jag viskade min, alla andra behövde inte höra. Därefter så var det minnesstund i församlingshemmet. Det var trevligt. Passade på att lära Jessica och Joanna lite om nordens geografi.... Mormor och hennes kusin höll två jättefina tal, som fick mina, liksom många andras, ögon att tårfyllas.
Efter att ha sagt hejdå till alla släktingar så körde vi upp till kyrkogården för att titta på alla blommor som lagts på graven. Det var jättevackert.

Prästen sa många tänkvärda ord idag. Att vi ibland tar livet för givet och att dödsfall får oss att inse att livet är alldeles för kort för att lägga ner energi på fel saker.

Så godnatt mormor Ellen, tack för tiden vi fick med dig

14 april - Dåligt samvete och skadade hundar

Jag vet inte var jag ska börja.
HeQuille har fått flera stora sår på bakdelen, har rakat och tvättat rent. Han går runt med tratt och är allmänt besvärad.
Mitt älskade lilla hjärta.



Eugenio har fått öroninflammation och har inatt slagit upp ett sår på öronkanten som inte slutar blöda, iochmed att han tvunget måste gå och skaka på huvudet. Så nu blir det ingen utställning i Hässleholm. Min lille myskille.



Och jag? Ja jag har så fruktansvärt dåligt samvete för mina hundars skull.


14 april - Smärtsam massage

Vi stryker det jag skrev i mitt förra inlägg "Ska till Jessica lite senare och få massage, ska bli så härligt!", för att härligt var det då rakt inte. Det gjorde skitont. Hennes valpköpare som skulle övernatta satt och asgarvade åt mig och menade på att så farligt var det inte. HA! Det var inte hans nacke och axlar som höll på att falla av. Jag ska iallafall köra ut till Jessica om en liten stund så ska hon ge sig på min rygg idag. I will die.

Jessica började telefonterrorisera mig 9.25 idag, av ren princip vägrade jag att svara, så inte förrän hon ringt den sista signalen av de x antal samtalen så ringde jag tillbaka. Då hade jag whiskeyröst och muttrade mest. Hon förstod inte varför jag var tjurig utan undrade bara när jag skulle komma ut för massage och frukost.

13 april - Släktmiddag

Idag var det släktmiddag, och den obligatoriska köttfärssåsen! MUMS! Roligt att Jessica kusin var på plats denna gång, har inte träffats på länge, men hon slutar aldrig att förvåna eller bjuda på nya tokigheter! Joanna bjöd på nya skratt och det kändes att det var ett bra tag sedan vi träffades. Det är synd.

Hundarna ligger på golvet och är allmänt sega, ungefär precis som jag. Sitter just nu och dricker ett glas med avslagen coca cola, men orkar inte gå och hämta ny. Ska till Jessica lite senare och få massage, ska bli så härligt!

Imorgon ska jag klippa ner en hund, denna gång en Schapendoes, spännande!
På onsdag är det begravning.

För en stund sedan kom jag på att jag saknar den förra våren och sommaren, den var väldigt mysig med alla grillkvällar i Oderup och på Margaretagatan.

13 april - Massage

Igår så var Johannes en räddande ängel. Vi sågs en stund, körde en runda och snackade skit. Längesedan vi sågs på tu man hand nu, och det har jag saknat. Iallafall så hängde han med upp efter bilturen så låg han och småsov på soffan medans jag satt vid datorn. När jag sedan skulle sätta mig i soffan så skrek jag rakt ut. Hade jag kunnat amputera mitt skulderblad där och då så hade jag gjort det. Johannes flög upp och tvingade mig att sitta stilla medans han masserade. Jisses vad gott det var! Skulderbladet kändes mycket bättre efter bara en liten stund, och när han masserade nacken så spann jag som en katt. Underbart!

Idag känns det lite bättre faktiskt, ska minsann flörta lite med Jessica och fråga om hon har lust att massera lite ikväll!

12 april - Sliten

Igår var det påskafton, den spenderades först ute vid Bjäveröd där vi grillade och spelade kubb. Det var jag, Petra och Julia mot Ellinor, Andreas och Roger. Gissa vilket lag som vann?! Mitt givetvis! Och vi spelade enligt de välkända kubbreglerna, vad än Andreas säger, det är väl inte mitt fel att han är dålig förlorare? Ha!

Därefter så körde vi hem till mig, bra musik, toppenfolk på plats och lite goda groggar! En perfekt påskafton! Hade ruskigt roligt! Tackar tackar Ni som var på plats för en trevlig kväll!

I förmiddags var det riktigt segt, körde till mamma & pappa och käkade frukost, sen hem på soffan och tittade på Sex and the city. En typisk "dagen efter" med andra ord!

10 april - Positive vibes

Underbara fredag! Har solat idag med kläderna på, blivit bjuden på kvällsmat hemma hos föräldrarna, fått ny gardin till köket, haft Andreas på besök, haft Björn på besök, haft ute Eugenio och fått ett kärt fyllesamtal från Johannes där han bedyrade att jag var den underbaraste människa någon kunde lära känna!
Vilken underbar fredag! Petra kommer senare ikväll och hälsar på! Nu ska jag ringa Jessica, slänga mig på soffan och mysa åt min tillvaro!

5 april - Underhållande

Grillade idag efter jobbet, det var väldigt gott! Körde därefter ensam och gick en runda i skogen, så skönt!

Tack för en underhållande kväll Bears!

4 april - Blodflöde

Efter jobbet så hämtade jag upp HeQuille och körde ut till Vombsjön för att han skulle kunna bada. Min skadade tumme (läs tidigare inlägg) gjorde fortfarande ont. När jag sedan tog ur HeQuille från bilen så skulle jag byta halsband, då jag inte tyckte han behövde bada med sitt läderhalsband. Så sagt och gjort, jag drog av halsbandet och fastnade med mitt sår i han päls. Resultatet? Det började störtblöda och rann över hela handen. Jag for runt som en skållad råtta i bilen och letade efter en näsduk eller liknande att kunna stoppa blodflödet med. Hittade jag någon? Icke. Så vad tar man då?! Började rota i väskan och hittade tillslut en binda, slet av plastskyddet till vingarna och lindade bindan runt tummen. Ja vad sjutton gör man? Så där gick jag, med en stor binda och en nerblodad hand. Tacka gud för libresse!

HeQuille njöt av badet och hade superroligt! Kastade ut en boll till honom, den sjönk. Det slutade med att jag fick kasta av mig kläderna och själv hämta bollen. Så nu har vi premiärbadat, både han och jag!

4 april - Träning, hund, smärta

Stack till gymmet igår efter jobbet, tränade en timme. Därefter stack jag hem, hämtade hundarna och körde hem till Jessica. Tog därefter hundarna på varsen cykelrunda. HeQuille tycker det är megaroligt att få springa och blev lite tjurig när Eugenio stod först på tur. Eugenio å andra sidan ville inte springa alls, eller jo, den första nedförsbacken var okej men när det började gå uppåt lade hunden i backen. Svordomarna haglade i huvudet på mig, men lugnt och sansat började jag kruxa med hunden. Vi kom runt, även om det tog myyyycket längre tid, och var betydligt tynge för mig än vanligt då Eugenio la vikten bakåt istället för framåt....
HeQuille däremot är kär i cykeln, och när jag tog ut honom sprang han fram och ställde sig i rätt position så jag kunde koppla honom till springern, och sedan bar det iväg. Skönt att iallafall få cykla med en hund som har fattat vitsen med att springa framåt istället för bakåt! Jaja, Eugenio kommer igen.... får väl ha ett metspö i handen med en stor falukorv hängandes i!
Efter all motion så grillade jag och Jessica, MUMS vad gott! I sådana lägen önskar man ibland att man aldrig fått en mättnadskänsla! Givetvis så efterföljdes det av valpmys, vilket är helt underbart!

När jag kom hem igår så skulle jag vara ordentlig och förbereda dagens mat, jag ställde mig och skulle skära purjolök. Det var inte det enda jag skar. Halva min tumme är nu borta. Blodet det sprutade och jag fick sitta med handen i högt läge i flera timmar.... minst! Idag är smärtan fruktansvärd och jag vet inte hur jag ska ta mig igenom dagen.

3 april - Väntan

Imorse så skrev Bears på msn och frågade om vi skulle sticka på gymmet.
Fan att jag jobbar idag!!!!!!


2 april - Mys

Både igår och idag är jag på myshumör. Det känns märkligt, då det inte är någon känsla som jag normalt drabbas av. Smsade Petra igår och frågade om hon kunde ställa upp, som den sanna vän hon är så sa hon att jag bara skulle höra av mig!

Idag är jag trött, somnade ute i solstolen i eftermiddags, två gånger. Hoppas jag inte pratade i sömne....
Imorgonkväll så blir det till att grilla, pussa på valpar och cykla med de två stora huliganerna!

Åååå vad jag älskar mitt liv just nu!

2 april - Gottans!

Semester mellan 22/7 - 12/8! Gottans! Då kan ni tro att jag kommer att befinna mig på stranden med ölflaskan i högsta hugg för att sedan släppa ut hundarna så de får rejsa över sanddynorna! Ge mig sommar, ge mig semester!

Dessutom ska vi ställa till med en riktig skräll!

1 april - Cyklar och fästingar

Shit, det är april månad. Var har all tid tagit vägen? Helt plötsligt känner jag mig stressad.
Igår så hade jag och hundarna cykeldebut, var beredd på att flyga ner i diket och få minst 4 brutna ben. MEN jag klarade mig! Killarna fick komma ut på vars en runda och de älskade det! De skötte sig jättefint och travade fint bredvid cykeln, vissa sträckor fick de lov att sträcka ut i galopp, som de njöt! Så idag blir det massage och imorgon ger vi oss ut på nya rundor!

Köpte fästingmedel till hundarna igår, känns som om det är läge att starta med det igen. HeQuille har jag medel på nästan året runt för det är hopplöst att försöka hitta något så smått som de små kräken.