30 juni - Let me sign



I said 'Lay me down easy let me understand'
Let me sign, let sign, can't fight the devil so just let me sign

 



Idag köpte jag alla böckerna i Twilight- serien.
Håller just nu på med bok nummer 2 av 4.
KAN INTE SLÄPPA DEN! Läser så att ögonen blöder....

30 juni - Åhus (mobilbilder)





Åkte till Åhus tillsammans med Johannes och Julia. Var jättemysigt att sitta där på stranden och
äta glass. Det finns ingen godare glass än den i Åhus! Mums!

Har varit på stranden idag och badat med lurvas. Förstår inte riktigt hur jag kunde komma på samma plats
som de 60- åriga gubbarna som nakenbadade.... Dessa syner lär förfölja mig resten av livet....

29 juni - Åhus!

Nu sitter jag och väntar på Johannes. Vi ska åka till Åhus och äta glass, HeQuille ska få springa i havet och leka! Ååååå jag vill åka nu! Det ska bli så skönt att få åka härifrån, till det samhälle som för mig betyder sommar!

Imorgon blir det till att åka till Vomb med HeQuille för att bada, där ska vi även träffa Julia & Roger! Ska bli så skönt med en ledig dag och bara få ha det helmysig på stranden!

Snart marknad i byn, lovely! Ska bli roligt att träffa folk, folk som man oftast inte träffar just någonannastans än på marknaden. Visst är det märkligt?

28 juni - Trött

Sitt inte där och ljug. Låtsas hålla varandra om ryggen när jag sitter här och vet motsatsen, vad ni egentligen säger om varandra så fort ni inte befinner er på samma plats. Jag är så trött på sånthär.

Hela helgen har gått som i ett töcken. Jag är helt slut. Både psykiskt och fysiskt. Orkar ingenting. Är bitter fast att jag inte vill. Jag är bara så himla trött.

Har försökt få tag på Frida hela helgen, men inget svar.
Luddet erbjöd sig att komma hit igår, att bara sitta här medan jag sov. Jag sa nej, att han inte behövde lägga sin lördagkväll på det. Jag ser framemot att få träffa honom på lördag.

Min Twilightfeber sitter i... Killen som spelar Edward Cullen är välkommen hit när som helst.

22 juni - Gimme one reason



I don't want no one to squeeze me - they might take away my life
I just want someone to hold me and rock me through the night

Give me one reason to stay here - and I'll turn right back around
Said, I don't want leave you lonely
You got to make me change my mind

22 juni - Flört

Loggade precis in på facebook för att kolla läget och såg att en gammal flört blivit medlem. Det är bara till att konstatera att han är snygg fortfarande....


21 juni - The weekend of chaos

Vad är det med mina helger som gör att det oftast slutar i roligt, underbart kaos?!!

Fredag
Körde till Jennie på kvällen, åt midsommarmat, vilket är nypotatis, gräddfil & gräslök, köttbullar och prinskorvar. Mums! Det blev öl, grogg och whiskey. Vi blev sådär härligt fnittriga och hade skitroligt! Det spelades musik för glatta livet och ungarna härjade vilt genom rummen. Övernattade, men mitt i natten så vaknade jag av att någon sjöng. Drog på mig tröjan och gick nedför trappan. Där står Mattias, mindre påklädd, ätandes köttbullar & prinskorvar, sjungande på Madonnas "like a virgin". Chocken har ännu inte lagt sig. Jennie låg i sängen och väntade på honom....

Lördag
Vaknar tidigt av att Filip, Mattias son, står böjd över mig, med sitt ansikte 5 cm ifrån mitt. Jag fick nästan en hjärtinfarkt. Mitt dåliga morgonhumör gjorde sig påmint och jag gick ner på nedanvåningen och la mig i soffan och lyssnade på musik. Efter en timme hade jag tinat upp och var då pratvänlig igen. Satte mig i köket och gjorde Jennie sällskap.
DÅ händer det något märkligt. Filip hoppade upp i mitt knä, och gick inte därifrån. När jag lyfte ner honom så hoppade han bara upp igen. När jag sedan skulle köra till mamma & pappa för att fira min lillebror, Jonatan, så sprang Filip ut i uterummet och drog på sig skorna för då skulle han minsann följa med mig.... Jag förstod ingenting!
Smsade Jennie efter att vi ätit och fikat hemma hos föräldrarna, och frågade vad de skulle hitta på. De hade då bestämt sig för att åka in till Malmö (Sibbarp) för att åka lite karuseller. Frågade om jag fick följa med, och det fick jag! Sagt och gjort, vi packade in oss i två bilar och begav oss. På vägen dit så skrålade jag och Jennie ikapp till Gimme one reason (Tracy Chapman!). Det lät underbart vackert! Väl framma på karusellområdet så stack Filip ifrån Mattias och Jennie och sprang och tog mig i handen istället. Sen satt han fast i den resten av kvällen. Kär unge det där. Faktiskt! Men säg det inte till någon.... Jennie var förste fotograf på plats, vet dock inte om jag fastnade på någon bild. Åkte ju en karusell eller två! När vi var nöjda och glada så åkte vi hem till Mattias för att käka pizza, då alla var vrålhungriga. Därefter så skulle vi köra till Hörby igen. Den åkturen blev traumatisk.... Ett tu tre när vi körde på E22:an så skrek Jennie och ställde sig på bromsen. Men hon släckte ett liv. Herr Hare kommer aldrig mer att få skutta hem till sin fru och ungar, det hade Jennie sett till. Vi skrattade så vi tjöt hela vägen hem. Jag hoppas att Jennie kunde sova på natten, och inte bara såg harens skräckfyllda ögon sekunderna innan han avled.

Söndag
Gick upp tidigt för att göra mig och HeQuille iordning för den inofficiella utställningen i Höör. Strålande solsken på en öppen gräsplan. HeQuille, ja vad ska man säga? Han gör mig bara så himla stolt! Skötte sig utmärkt trots att hundarna runt omkring gjorde utfall till höger och vänster. Han är min pärla! I ringen skötte han sig jättefint, han fick en slät 1:a, och nu så kommer han att få vila från utställningar tills han är färdig i kroppen! För som domaren sa, när han är färdig så kommer det inte att finnas något som helst att anmärka på! Mitt hjärta! Nu ligger han på golvet efter att ha varit ute i skogen och härjat på en härlig skogspromenad!


19 juni - Annabell (min midsommarlåt!)


17 juni - Det är natt nu

Det är natt nu, det är tyst på gatorna, allting är lugnt och stilla.
Jag sitter här vid min dator. HeQuille ligger stilla bredvid mig.
Jag har låg musik på.
Vi sitter som i en glasbubbla.

Låg i soffan ikväll och tittade på Twilight. Jag är som förhäxad.
Underbar film, fullkomligt underbar.
Har umgåtts med Elin idag. Det var så längesedan sist, tragiskt.
Det var en mycket skön känsla som infann sig idag.
HeQuille och Kiia härjade hej vilt. Jag önskar att Peo hade fått vara med.

HeQuille sträckte nyss på sig, la sig till rätta, och började snarka igen.
Mina ögonlock börjar kännas tunga.
Musiken är sorgsen. Jag är trött. Egentligen.


Have I found you
Flightless bird, jealous, weeping or lost you

15 juni - Ett gott skratt!


15 juni - Musik med pipljud

Vem älskar inte musik med pipljud? En riktigt bra låt som blir totalt genomborrad av ett ilsket pipande? Jag gör det inte!!!! HeQuille har hållt på i tio minuter nu med att mörda ett av sina gosdjur. Och med mörda menar jag inte att tugga sönder, utan att trycka så hårt han bara kan på den så att den piper. Upprepade gånger. Trötta mig! Men han är söt under tiden!

Var hos Emma, Jonas och Melwin i förmiddags. Jisses vad Melwin hade blivit stor! Lite roligt att han blivit mer lik Emma nu än sist jag såg honom! Ser framemot en grillning i sommar!

Nu ska jag borsta lurvas!

9 juni - En lång uppdatering

Ja, var ska jag börja?

5 juni - Fredag
Åkte till Jennie på kvällen för att träffa hennes nya manliga bekantskap, Mattias, och hans två barn Josefin (8 år) och Filip (3 år). Som de flesta vet så är jag inte någon barnmänniska. Jag blir inte lyrisk över barn, även om jag kan tycka de är söta ibland, så när Jennie berättade om åldern på barnen så blev jag mest nervös över den yngsta.... såg framför mig en klängig sak som kladdade ner mig med diverse ohygieniska saker. Men om jag bara vetat vad som väntade mig.
Mattias har städmani. Jag skojar inte. Killen flög runt som en kanin på duracellbatteri med disktrasan i högsta hugg. När Jennie försvann ut så passade han på att möblera runt lite grann, flytta bestik och liknande så att allt skulle bli så logiskt som möjligt. För vem förvarar plastpåsarna i översta lådan? Alla vet ju att de hör hemma i lådan längst ner och bestiken högst upp.
När vi väl fått maten i oss så dök duracellkanin två upp. Filip. Det räcker med det namnet. Han for fram och tillbaka, upp och ner. Jag satt med hjärtat i halsgropen och studerade denna vildbase, där Mattias kom springande efter med andan i halsen. Mitt i alltihop så kommer Java, Schapendoesvalpen från helvetet, springande. Hon hade rymt igen.
Klockan 20 började jag titta på klockan alltsom oftast, och min enda tanke var "ska inte ungarna sova snart?".
Jag och Mattias skrattade högt och länge åt Jennies dåliga svenska, ni ska få ett exempel. Vad heter det:
I din feja ELLER i ditt feja? Jag och Mattias höll givetvis på det första alternativet och röstade snabbt ner Jennie och hennes dåliga argument.
Klockan 23 var det fortfarande fullt hålligång, jag fick chaufför hem, ursäktade mig elegant och drog mig hemåt.
Mattias sista fråga innan jag åkte var; "Hur många barn ska du ha?"

6 juni - Lördag
Jennie ringde och väckte mig, de ville ha nybakta bullar. Som tur var kunde jag skylla på att jag inte hade någon bil och därför kunde jag inte komma ut. Jennie erbjöd sig att komma och hämta mig, då hade jag inget annat val än att gå med på att komma ut på frukost.
Möttes av en glad Filip som gick med rumpan bar. Tänkte genast att jag måste överdrivit kvällen innan och att han inte var särskilt farlig. Men icke, han var bara inte riktigt i sitt esse när jag kom.
Drog mig hemåt efter frukosten. Då hade jag huvudvärk. Igen.
Hem till mamma och pappa, snackade med min lillebror och tittade på Sex and the City. Därefter hem till Jessica för att lyckönska henne till söndagens utställning.
Sen hem och borstade HeQuille, han blev så fin så.
På kvällen var det dags för middag hos Jennie och company. Kaos? Givetvis!
Kvällens låt var Tingeling, ni vet låten från Melodifestivalen? Jag & Mattias diggade, Jennie hatade.
Ungarna snappade kvickt upp låten och de började dansa. Vi 3 vuxna satt vid bordet och skrattade åt upptågen. Ett tu tre så fick jag en 13- årig friare, Levi. Han körde alla sina dansmoves, och det spelade ingen roll åt vilket håll jag tittade, för han var där. De andra skrattade så de tjöt! När Levi, efter många intensiva försök, gav upp så tittade Liam förbrående på mig och sa; "Emelie, tycker du inte Levi är snygg?"
Filip var ännu mer aktiv än kvällen innan, och det kan mycket väl ha berott på alla de energidrycker han fick i sig. Han lär inte sova de närmsta två veckorna.
Klockan 23 skrek mitt huvud, och jag drog mig hem.

Söndag - 7 juni
Hade bara tänkt ha en slappedag. Smsade Jennie och frågade om hon skulle till sitt gamla hus, då jag har hundmat där. Det skulle hon och vi möttes där. När jag kom in i hallen såg hon jätteledsen ut, och gick där och plockade så smått bland flyttkartongerna. Det värkte i hjärtat när jag såg henne, frågade om hon ville ha hjälp. Sagt och gjort, jag hämtade dammsugaren och satte igång. Därefter skruvades det ner gardinstänger osv. Till min stora lycka (hahaha) så kom hennes ursnygga lillebror dit, det gjorde det hela ännu bättre! Mums!
Jennie körde isönder bilen.
På kvällen var jag supertrött.

Måndag - 8 juni
Tog mitt ansvar som extramamma och körde och hämtade Levi & Liam klockan 7.40 på min lediga dag. De skulle till skolan. Därefter hem till Jennie och slänge mig på hennes soffa. Där låg vi och pratade sex & snusk, Majsan och Lise-lott fick sina namn! Vi tittade på Dirty Dancing & Grease. Drack Cola och åt godis. Skrattade så vi tjöt och höll på att trilla av sofforna!

6 juni - Seg lördag

Lördag = huvudvärksdag. Ja, huvudvärken beror inte på något hårt festande utan trötthet. Har jobbat massor av dagar i rad nu och inte varit riktigt ledig och tagit det lugnt. Det sliter på kroppen, känner mig mest trött och håglös! Men ett par timmars lugn och ro till kommer att ställa allt till rätta!

HeQuille och jag har nu legat i soffan och tittat på Nätterna vid havet, en lagom mysfilm sådär en eftermiddag.

Tydligen så är det nationaldagen idag, det är inget som jag firar alls. Vet ingen som gör det heller.

Just nu skulle jag vilja ha en underbar, pussvänlig briardvalp här hos oss!

3 juni - Tyska sms

Jisses koss. Det är redan onsdag, vart har alla dagarna blivit av?!
Igår så hjälpte jag Jennie att flytta... Det var ett projekt som hette duga! Visst är det kanon att flytta när man inte kan bära och inte kan backa med släp?! HAHAHAHAHA! Tror inte att Jennie hörde mycket mer än gliringar igår, jag skrattade i princip hela tiden och hade skitroligt, på hennes bekostnad!

Min kusin, Linda, och hennes man blev i måndags föräldrar till en liten pojke! Spännande!

Ser framemot helgen! På fredag är det student och sedan på lördag är det festlighet som gäller, ska bli roligt! Ska även träna lite spår om jag kan hitta ledig mark, kommunens skogar är väldigt poppis....

Lurvas fick sig en välbehövlig dusch i måndags och nu ser man att han är inne i en period av pälsbyte, men skam den som ger sig, resultatet kommer att bli värd all väntan!

Nu sitter jag och goffar mig i gamla bilder på HeQuille.... Gud vad tiden har gått fort.... Han var ju precis 8 veckor!

Idag har jag en jätterolig smskonversation med Luddet, vi skickar sms på tyska. Jag kan egentligen inte ett enda ord tyska, så därför är jag väldigt tacksam gentemot internet! Näää nu kom det ett nytt, nu ska jag återvända ut på nätet för att översätta en ny mening!


1 juni - Officiella kubbregler

Planen ska vara 8 x 5 meter.
Kastpinnarna får endast kastas med underhandskast och med pinnen i kroppens längdriktning. Att få pinnen att rotera horisontellt i luften kallas helikopterkast och är förbjudet.

Kubbarna får bara kastas med underhandsskast, men får rotera om kastaren så önskar.

Kubbar kastas alltid från baslinjen (planens kortända).

Lagen turas om att kasta sina kastpinnar mot de kubbar som står på motståndarnas planhalva. När alla kastpinnar är kastade är det det andra lagets tur. Kubbar som fällts kastas nu över till motsatt planhalva. Har inte kubben stannat inom motsatt planhalva på två försök får motståndarlaget ställa upp kubben på valfri plats på planhalvan. Dock inte närmare än en pinnlängd från kungens linje. De kubbar som kastats över korrekt vikes upp av det försvarande laget så att de står upp. Kubben får vikas upp åt valfritt håll.

Det lag som kastat över kubbar får nu börja kasta sina kastpinnar. De tidigare träffade kubbarna kallas fältkubbar och de måste fällas innan kubbarna på baslinjen (baskubbar) attackeras. När alla kastpinnar är kastade växlar turordningen igen.

Skulle en fältklubb förbli stående genom en kastomgång, får det lag som har fältkubbar stående på sin planhalva stå vid denna kubb istället för baslinjen och kasta - man står då bakom en tänkt linje genom kubben, parallell med baslinjen.

När ett lag fällt/fått bort alla kubbar på motståndarnas planhalva får de kasta mot kungen. Kast mot kungen sker alltid från baslinjen. Ett lag kan aldrig vinna redan i första omgången och lyckas därför ett lag välta alla fem kubbarna med de fem första kastpinnarna, så överlämnas den sjätte pinnen till det andra laget.

Observera att det är förbjudet att fälla kungen innan motståndarlagets alla kubbar är fällda - skulle man råka fälla kungen i förtid är spelet förlorat.

Officiella VM-reglerna finns på http://www.vmkubb.com/rules/swedish.pdf

-----------------------------------------------------

HAHA Dessie, säg vad du vill om de gotlänska reglerna! Och här står minsann inget om att kasta med ryggen mot och mellan benen. Så det så.