Sammanfattning - nyår

Jag brukar alltid göra en sammanfattning utav det gågna året, och det är med stor sorg och en stor klump i bröstet som jag gör det iår. Året har varit fyllt av sjukdom, död, olyckor, smärta och tårar. Jag kan ärligt säga att jag orkar inte med ytterliggare ett sånt år.
Min älskade morfar drabbades den 1/1 iår av något som har kommit till att förändra livet för alla i den närmsta familjen. Vi lever ständigt med oro och vågar aldrig riktigt slappna av, för hur lång tid kan det gå innan något nytt händer? Vi vet inte.
Min familj har varit hårt drabbad iår. Våra band har på många håll stärkts, men också försvagats på sina ställen. Det har varit oändligt många vakna nätter, nätter när man gråtit sig till sömns. Nätter när man inte vetat om man verkligen velat vakna upp igen. Nätter när jag hade behövt ha någon nära, någon som förstod och som ville finnas där för just mig. Jag hade ingen. Ingen alls. Jag klarade mig. Jag överlevde.
När Peo tragiskt försvann från mig trodde jag inte att jag skulle orka gå vidare med mitt liv. Peo var min stora klippa och tröst i livet. När det kändes som värst så hade jag honom, han tittade på mig under sina ögonbryn, kom så nära han bara kunde, la sitt huvud på mot min hals och tog emot mina tårar. Han var så mycket mycket mer än en hund. Han var mitt allt. Jag saknar honom så.
Vänner har försvunnit från mig, vänskap har bleknat och nästintill gått upp i rök. Vänskap som jag trodde mig kunna ha i resten av mitt liv. Vänner som betytt fruktansvärt mycket, vänner som jag trodde jag kunde hålla i handen när åskan gick. Det är kanske mitt fel, jag vet inte, jag tycker att jag har försökt visa hur mycket Ni betytt. Allt är kanske mitt fel, men jag är inte mer än människa. Jag är inte odödlig, jag gör mina misstag, men jag beklagar om det är mitt fel att Ni försvunnit. Jag saknar Er.
HeQuille har kommit in i mitt liv. Han har varit en dröm, en tanke så länge att jag fortfarande kan tycka att det känns overkligt att han är hos mig. Jag är tacksam för att jag får lov att leva med honom, lära känna honom och att Eva lät honom flytta till just mig. Tack Eva och Christer för förtroendet. 

Ge mig ett år utan tårar och smärta.
Ge mig ett år utan olyckor och sjukdomar.
Ge mig ett år där jag slipper mista någon.
Ge mig ett år fyllt med glädje och lycka.
Ge mig ett år fyllt med kärlek.

Takida - Curly Sue

Your strength is so hard to find,
I feel so much stronger now,
the feeling's alright.
Your words make me whole again,
those eyes cannot ever lie,
you're so divine
I'm not ever alone, you're not ever alone



Lördagkväll och bio

Igår var det en vecka sedan festen....AAAAAAAAA.... gud vad tiden går fort. Hur kan tiden ibland gå för snabbt och ibland inte försvinna tillräckligt fort?
Igår så var det filmkväll på schemat, eller först så var vi ute och körde. En rejäl runda utan mål. Det var roligt, och i synnerhet "Elsa"! Har fortfarande lite kramp i skrattmusklerna! Sedan blev det film för hela slanten, A walk to remember och American pie - the naked mile. Jag vet, det var lite kontraster, men ack så kärt/roligt.

Ikväll så är det bio som gäller för hela slanten. Vi ska se Arn, trots Julia och Johannes protester. Det är fördelen med att jag fixade biljetterna, jag kunde bestämma vilken film! Undrans om de mist sitt förtroende för mig? Har iallafall blivit lovad att jag ska slippa sitta brevid någon jag inte känner, vilket är en STOR lättnad för mig, då jag alltid blir jättenervös över att sitta brevid någon obekant skummis!  

Dröm

Inatt hade jag det jobbigt, och innan era småsnuskiga fantasier börjar sväva bort så ska jag berätta hur det var. Och för er som fortfarande inte förstått så har det INGET med sex att göra, så ni kan isåfall sluta läsa nu.

Jo, jag drömde att jag blev misshandlad, fyskiskt. Jag var jätterädd. Jag blev strypt. Ilskan som lös ur motpartens ögon var fruktansvärd. Jag kände kroppen domna bort, jag blev yr, jag ville skrika men det gick inte. Jag var fast. Efter ett tag så lossnade greppet runt min hals. Han ställde sig i hörnet. Fast det var mörkt kände jag blicken. Känslan av att vara fullkomligt bevakad var skrämmande.
Jag vaknade, men inte medveten om att mardrömmen var över. Det var bara en dröm, men det kändes som om jag var kvar. Som om jag var fast.

Sen?

Detta var min absoluta favoritlåt under hela våren och sommaren. Den lyssnades på om, om, om och om igen. Jag kunde bara inte sluta. Och uppenbarligen så är musiksverige aningens efter i musiklyssnandet eftersom den inte börjat spelas här ordentligt förrän nu. Men bara för att sprida ytterliggare glans åt denna fantastiska låt så ska den få vara med i min blogg.


Hundliv!

Köp genast tidningen Hundliv, dess senaste nummer där man även får med en almenacka på köpet, för vem är med i denna almenacka?! JO, "vår" valp Boris (Crazy-Citka)!

image132

Fredagkväll

Jag har absolut ingenting att göra. Kanske skulle skaffat mig ytterliggare en hobby, en som inte innebär att jag måste vara ute i skogen eller stå ute på en lerig gräsmatta. Vad skulle det kunna vara? Vad finns det för spännande hobbys som skulle kunna passa mig, något som man kan hålla på med när det är halvtaskigt väder och man vill ha något att göra?
* Samla frimärken
* Sticka/virka/brodera
* Julpyssel  (kanske något sent påtänkt...! Och funkar inte heller året om...)
* Träna inför att sätta rekord i att bädda sängen fortast i världen


Citat taget från Elin under ett samtal tidigare idag:
- Hej jag heter Elin och är sprängkåt!

Kvinnomisshandel

Har läst ut Magdalena Graafs bok nu "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". Jag har fortfarande gåshud.
Boken är fängslande, skrämmande och upprörande. Jag är så arg och ledsen på samma gång.
Hur kan någon utsätta en annan människa för psykisk och fysisk misshandel? Hur kan man låta sitt barn se på när dess mamma ligger blödande och ber för sitt liv? Hur kan man stå ut med sigsjälv efteråt?
Hur orkar man ta sig vidare, hur orkar man resa sig upp efter att ha varit så långt nere? Var hittar man styrkan? Jag beundrar dem försöker, som kan, som lyckas.
Boken får mig att vilja hjälpa till, att vilja hjälpa mina medmänniskor, att kanske kunna underlätta deras liv på något sätt.
Hur kan människor vara rädda för varandra? Hur kan vi vilja utrota varandra? Hur kan vi slå ner på någonannans mamma/syster/fru? Var finns medmänskligheten?

Trassel

Inatt när jag var på riktigt författar humör så ville inte bloggen fungera, dvs det gick inte att skriva något inlägg alls. Jag var fruktansvärt irriterad. Varför ska sånt hända när man för en gångs skull verkligen känner för att författa något? Suck!

Fick inbjudan till bröllop idag från min faster = klänningstvång.
Förstår ni hur dåligt jag mår? Har knappt hämtat mig från när Lina & Christian gifte sig. Återigen, suck! Men visst, bröllop är förövrigt väldigt trevligt tycker jag.

I eftermiddag så känner jag egentligen bara för att ligga på soffan, titta på någon mysig film eller ha ett McLeod's daughters maraton och äta skumtomtar. Men samtidigt så känner jag för att hitta på något. Hur går det ihop? Har ringt Elin ett par gånger nu men hon vill inte svara, hmm.... Just det, hon jobbar nog idag. Återigen, suck. Aaaaaaaaaaaaaaaa umgås med mig!


Hade en riktigt supertrevlig dag igår, var på gott humör hela dagen och trivdes verkligen. Det var härligt. Längre berättelse kommer senare under dagen.

Take a risk
Dare to move
Love is a leap of faith


Ämnen

Jag skulle vilja skriva om något dramatiskt, något spännde, något exotiskt, något kärleksfullt.
......Var ska jag börja?.....
Jag bytade dammsugarpåse idag. Passar detta in under någon av ovanstående kategorier?!


Köpte föresten en ny bok idag. Var sugen på att läsa om någonannans liv, och denna gång blev det Magdalena Graaf. Ja jag vet att hela övriga Sverige som ev. läst den gjorde det direkt när den kom ut, men jag ville bryta trenden och inte humma med och tycka en bok är bra för att alla andra gör det. Så nu ska jag läsa den och ge min objektiva åsikt. Men vad jag kan säga änsålänge så skiljer den sig nämvärt från Carolina Gynning och Linda Rosings böcker. Fattas bara att Marie Picasso bestämmer sig för att skriva en bok om hennes Big Brother tid. Eller varför inte ge ut en samlings DVD? Ingenting förvånar samhället längre.

Shopping..... igen!

Sådär, nu är jag tillbaka igen. På plats och redo för att redogöra om dagens och gårdagens aktiviteter!

Igår så blev det jägers och dessförinnan förefest hos Linda i Ludvigsborg. Hade jättetrevligt och såg verkligen framemot att åka till jägers... men fy fan vad äckligt mycket folk där var! Inte för att jag blev förvånad, där var precis lika mycket kaos som vanligt. Förstår inte hur jag lyckas förtränga detta mellan gångerna, för jag lär mig visst aldrig. Iallafall så stack jag hem vid 2 för då orkade jag verkligen inte vara kvar. Människor precis överallt och efter att ha fått bättrat på min samling av blåmärken så kände jag att nu får det räcka. Jag var inte ens tillräckligt full för att kunna se det charmiga i kaoset haha.

Idag så styrde jag, Julia, Dessie, Oskar och Sofie kosan till Burlövs center. Precis lagom mycket folk, vi var där redan när de öppnade så vi skulle slippa den värsta folkmängden. Fick handlat vad jag skulle och lite därtill, men det blev så bra så. Middagen skulle vi äta på Wok kitchen då Julia fullkomligt avgudar detta ställa (dock inte jag!). Men eftersom det var 4 mot 1 så fick jag ge mig. Jag fick sitta där och äta ris och kycklingspett, efter ungefär 4 tuggor kände jag hur illamående jag blev och nöjde mig därefter med att sitta och prata med mitt middagssällskap, som uppenbarligen gillade maten! När vi sedan var påväg hem så satt Sofie och spelade upp en massa kassa låtar på sin mobil, blandannat en låt med mupparna. Suck! Under den lyssningen så påpekade jag att ljudet på hennes telefon var väldigt lågt och då säger hon: "Jag har sprängt högtalaren".
Då höll jag på att avlida. Då måste Sofie vara den första människa på jorden som lyckats med konststycket att spränga högtalaren på sin mobil pga musikspelande! Jag skrattar fortfarande när jag tänker på det.

      

Tråkigt

Så tråkigt det är att se ett vått golv torka!

image128

Julafton del 2

Fick precis vad jag önskat, vilket verkligen var toppen! Blev superglad! Mormor Ellen var så söt under julklappsutdelningen!
Det roligaste var helt klart när alla var delaktiga i en diskussion angående lördagens fest! Dessies minnesluckor var skitroliga och som vi skrattade åt precis allting! Ja jävlar vad rolig den festen var!
Sen var det dags för julklappsspelet, där jag kammade hem storvinsten, vilket var en låda fylld med x-cider. Aldrig fel! Men det var en aggressiv stid om denna låda, men som sagt den blev min!

Ikväll är det Jägers som gäller, ska bli superkul! Pratade med Angelica innan och hon med flera ska dit. TJOHO! Denna kvällen ska bli riktigt lyckad!

Lev för nuet och inte morgondagen!

image126

Kramvarning!

Är på ett ypperliggt bra humör just nu, och därför så skrev jag till min kusin Emil på msn nyss:

Emelie säger:

nu ses vi snart du ;)

KRAMVARNING hahaha :D

Emil säger:

mmm haha :P

Kunde han inte låtit liiiiiite mer exalterad?! Detta ska han få höra, Emil lille Emil, du kommer inte få det lätt!
Nej nu ska jag kasta mig in i bilen och åka till Gustav & Alice och fira jul, yes it's christmastime!


Jag vill inte sitta på ålderdomshemmet och ångra allt jag inte gjorde, chanserna jag aldrig tog. Jag ska leva!


Hälsning!

image125

Julafton!

Har sovit jättedåligt inatt, har legat och oroat mig massor, och jag vet inte riktigt hur jag mår nu.
Egentligen så är jag nog lite festsugen nu när jag tänker efter.

"Han och svit och mailäggranddip troja"       <--- Vad tusan betyder det?
Jag är fortfarande öm på ryggen efter att ha sovit på glödlampor. Egentligen så blir jag inte förvånad.


Ett par bilder från festen

image120

image121

image122

image123

image124

Lillejul

Jag hatar mina tankar emellanåt. De blir så negativa och aldrig till min fördel. Varför ska man tänka och krångla till allting? Jag blir så less på migsjälv. Det var ju inte såhär det skulle vara. Jag skulle enbart vara glad. Tji fick jag.

Funderar på om jag ska ner till Offside ikväll, det kanske skulle kunna vara kul?

Lillejulafton ikväll. Härligt? Tja.... kanske lite, men inte särskilt mycket. Helst skulle jag bara vilja gå och lägga mig, tända en massa levande ljus, lyssna på bra musik, läsa en bra bok och ha HeQuille brevid mig. Det hade varit så underbart att få träda in i en glasbubbla och få stanna där ett tag.


Festen!

Måste börja med att tacka Er som kom för att Ni gjorde kvällen så fantastiskt underbart härlig! TACK!
Det festades, det sjöngs, det pratades, och det var alldeles underbart!!!!!!!!!!!!!!! Det finns inte ord som kan beskriva hur glad jag var! TACK!


Födelsedag!

Dagen till ära fyller man 20 år, härligt! Då borde man väl klassas som vuxen på riktigt nu?!
Ska ha stor fest ikväll, vilket ska bli jätteroligt! Släkt och vänner ska kalasa i en salig blanding hela kvällen! HeQuille ska få komma ut i början av kvällen och hälsa tänkte jag, måste ju visa upp det bästa man har!

Trevlig lördagkväll önskas Er!


Giftasvuxen!

Har precis kommit hem från en fikastund hos min gammelmormor, eller som vi kallar henne, mormor Ellen! När vi satt där och fikade och pratade så säger hon "Emelie nu är du verkligen giftasvuxen. Se till att skaffa dig en snäll gubbe.... Man läser så mycket hemskheter nuförtiden. En man ska vara snäll!" Jag blev varm i hjärtat, och bedyrade att den kommande gubben ska vara mycket snäll och att det ska kontrolleras noggrant innan något eventuellt giftemål! 

Extrasyster

Läste precis detta på min kusins, Desirées, blogg. Tårarna bara började spruta. Älskade underbara Desirée.
Jag hoppas du vet hur mycket jag uppskattar och älskar dig! Du kan bara titta på mig och se mig för den jag verkligen är. Du känner mig så innantill, kärlek & respekten mellan oss är ömsesidig, den är stark. Vi är familj men ändå mer än det.


Emelie - Storasystern jag aldrig fick! Hon tar hand om mig och fast jag försöker dölja det så ser jag upp till henne! Jag minns en gång för någon sommar sedan då jag trodde mitt hjärsta skulle gå isönder och jag ringde henne och direkt när hon svarade började jag gråta! Hon sa ord som även i denna stunden fick mig att skratta: "Är du gravid?" Haha, ur alla tårar kom ett skratt men det försvann rätt snabbt igen och jag tog moppen och körde hem till henne och så fort jag såg henne började jag gråta igen och hon bara höll om mig. Precis så gör en storasyster. En annan händelse som jag kommer så väl ihåg var när jag gick på högstadiet och det hade precis gått upp för mig  att Kaj, min låtsasmorfar, inte skulle överleva cancern och hon bara gav mig en kram och stannade och lyssna en stund. Alla gånger jag har skrattat med henne går inte att räkna upp men varje liten stund är bevarad långt in i mitt hjärta.

image118

Jag överlevde!

Jag överlevde shoppingen, mot alla odds! Julia har varit en guldklimp idag som stått ut med mig idag. Men det har blivit många goda skratt också, det måste jag medge. Hittade iallafall vad jag skulle och sen kastade vi oss in i bilen för att komma hem så fort som möjligt. Borta bra men hemma bäst!
Har precis haft ett långt samtal med Sofie, hon ringde och var pratsjuk. Jag gillar att prata med henne, hon gör mig glad!

Imorse så var det första jag gjorde att lyssna på min nya myslåt. Snacka om härlig! Jag ville inte gå upp ur sängen alls, men var så illa tvungen efter en stund, efter att ha lyssnat på låten ungefär 5 gånger. Måste göra likadant imorgon.

Den människa, som inte med framgång tagit itu med sig själv,
skall aldrig med framgång ta itu med någon annan.

                          - Ralph Waldo Emerson

Hököga

När jag är ute med HeQuille så ser jag ut som en småbarnsförälder, jag har samma sökande blick, dvs hököga, när de spejar efter saker som deras barn möjligen skulle kunna äta upp/knuffa ner/förstöra. Medans de spejar efter t.ex. porslinssaker tittar jag efter ciggarettfimpar, möjligt tuggbara pinnar, trasiga bollar, barnleksaker osv. Så när man väl kommer in i huset/bilen så drar man en lättnadens suck. Yes, I did it again!


Snart så...

ska jag köra och shoppa. Jag vill inte! Hur roligt är det på en skala? Har sagt det förr, en massa idioter under samma tak, hur ska man kunna känna sig lugn och trygg då? Det går inte!
1 timme till avfärd och jag har inte ens tagit vettiga kläder på mig.

Nannig

Jag hade siktet inställt på att ha en filmkväll, men efter att ha känt efter ordentligt så blir det nog närmre bestämt till att gå och lägga sig istället. Ligga & lyssna på musik och läsa lite. Attans vad härligt!
Imorgon blir det shopping, Julia ska med som smakråd *host* så vi får väl se hur det går? Därefter blir det till att hämta borden & stolarna som är bokade. Ja herregud vilket slit. Men visst kommer man väl att få lön för mödan på lördag?

Dagens budskap: Bojkotta Cascadas nya skiva!

Jag hade även ett par djupa filosofiska tankar, man känner att det uppenbarligen är helt fel publik att vända sig till. Sorgligt men sant.

Uppskatta...

...det du har, för du vet aldrig när det är borta.


Älskad och saknad

image116

2001-03-22  -  2007-09-25

Rogivande

Snart är det dags för dagens avsnitt av McLeod's daughters. 1 timme och 10 minuter kvar. Lyssnar på härlig musik och drömmer mig bort. Var precis ute med HeQuille, och det är inte klokt vad han värmer mitt hjärta. Han springer, han härjar och med jämna mellanrum kommer han bort till mig för att ge matte en puss med en massa frost i skägget. Han är min clown! Precis innan vi skulle gå in så satte jag mig på huk när han var påväg mot mig, ett tu tre så låg jag på marken och hade en stor luns till valp på mig som tyckte det var fantastiskt roligt att matte låg på marken. Så där låg jag och vred mig av skratt och han tyckte det var fantastiskt roligt! Tillslut så la han sig ner brevid mig och la sitt huvud mot min hals och drog en djup suck, sen låg vi så ett tag, det var fint.

image115

Tog detta kortet förra året. En jättevackert ögonblick.

Humor

Många säger att skadeglädjen är den enda sanna glädjen, och det är nog sant, för när man ser dethär klippet så tänker alla "så jävla skönt att det inte är jag!"



Cascadas new thing?

Första frågan, varför bara göra en massa covers på en massa låtar som verkligen slagit igenom med sina originalartister? Är det bara jag som tycker det är pinsamt?
Och inte nog med det, satt och skulle titta på musikvideosen, jag blev helt stum. För det första så hade hon tidernas sämsta mimande och tja... hela videon kändes patetisk, så jag valde att titta på nästa, och den var likadan. Anar jag ett mönster här?


Vi hörs = tidsbestämt mellanrum?

Är det någon gammal klassisk fras jag avskyr så är det "vi hörs" då det iallafall i mina öron innebär att det måste gå ett visst antal dagar innan det är okej att höra av sig igen. Vi hörs = 4 dagar? Eller vad är det som gäller?

Jag måste vara en urusel vän, jag bryr mig, jag lyssnar, jag skrattar, men jag vill verkligen inte att du åker. Det dåliga samvetet gnager för är man en sann vän ska man väl stötta i svåra beslut? Man ska väl hjälpa? Men det är inte så lätt att stötta ett beslut som jag egentligen inte vill ska finnas alls. Jag vill inte att möjligheten ska finnas. För då är du kvar.


Är du upprörd lille vän? Har du legat vaken och oroat dig? Oroa dig inte... Jag är här.
Flodens vatten kommer dra sig tillbaka, svälten kommer att ta slut,
solen kommer skina i morgon och jag kommer alltid vara här för att ta hand om dig.

 - Charlie Brown till Snobben

Anorexi

Är det bara jag som tycker det är fel att modeller som ser ut som vandrande skellett för jobb i den sjuka industrin? Jag blir mörkrädd... Och så tycker samhället att det är konsigt var alla ungdomar får sina ideal ifrån.

image114

Korsett

Fick ett ryck efter att ha sett en talkshow, där det glödheta ämnet var korsetter, att jag var tvungen att ta på mig min. Ack vilket misstag. Mina lungor har fortfarande inte återhämtat sig efter att ha varit ihopsnörda till den milda grad att revbenen förflyttat sig upp till brösten. Ja herregud som jag såg ut. Min syster påstod att så skulle jag absolut se ut på festen, vilket gjorde att jag ville hosta men på grund av ovanstående fenomen inte kunde. 

Vänskap kräver att det varken finns missunnelse eller girighet
- Francesco Alberoni
 

Samtal och placering

Gårkvällens samtal var nog mitt livs roligaste! Var på fruktansvärt bra humör både under och efter samtalet, känns skönt att få förtroendet (är det rätt ordval?!) då det inte behöver vara så allvarligt. Prata, skratta och ha kul! Tack!

Har precis varit iväg och handlat inför lördagen, dock inget alls i klädväg som skulle behövas, utan en massa annat. Ååå vad jag hoppas att vi får roligt! Ska till Emma i eftermiddag så ska vi göra en finputsning av bordsplaceringen, jag hoppas att den blir bra, jag är nöjd iallafall!


Vem som helst kan hysa medkänsla med en vän i hans lidanden,
men det fordras en verklig fin natur för att sympatisera med en vän som har framgång.
                               - Oscar Wilde


Hemska minnen

Lyssnar just nu på en låt som ger mig så hemska minnen att jag blir nästan chockad. Att känslor kan vara så förknippade med en låt, känslor som inte ens är positiva. Låten i fråga lyssnade jag på när livet var upp och ner, när alla dagar var svarta och jag inte visste om jag orkade med en morgondag. Jag vill aldrig ha det så igen. Aldrig. Men vi red ut stormen, vi orkade, vi kom i mål. Allt är fortfarande inte bra, men vi är på god väg. Vi kommer att lyckas.




Att fruka kärlek är att frukta livet, och de som fruktar livet är redan döda till tre delar.
- Bertrand Russell

Hemfärd

Nu så har Asterix, en av "våra" valpar åkt hem efter att ha tillbringat helgen hos oss. Himla gosig och kär liten kille! För att stilla er nyfikenhet så slänger jag in en bild på honom!



Var chaffis till min pappa igår som skulle på julbord, och attans vad trött jag var när jag skulle köra och hämta honom. Förvisso var det inte så sent, men ändå, jag trodde jag skulle somna på halva vägen. Så för att förhindra en eventuell bilolycka så letade jag upp en gammal skiva, skruvade upp på högsta volym, skrålade med i raderna jag kunde, och så gick det till när jag kom till Sjöbo. Samma sak på vägen hem, fast då kom jag bakom en jävla kärring på vägen som trodde att bara för det var dimmigt så skulle man köra i 65 km/h. Trötta mig!

Johannes ringde och väckte mig 11.10 idag, var helt yrvaken men uppfattade att han sa "är hos dig om 10 minuter", och trots mina protester om att jag faktiskt låg och sov så sa han bara "då får du väl gå upp då". Så efter att ha vägt fördelar och nackdelar med att gå upp ur sängen klev jag upp, hälsade på HeQuille och satte mig som hastigast vid datorn för att uppdatera mig om omvärlden! Slängde mig därefter i soffan och drog filten över huvudet och så såg jag ut när Johannes kom in i rummet. Han skrattade åt mig och satte sig därefter i soffan för att påbörja den kommande timmens skratt och prat. När han sedan körde hem så var jag på ett strålande humör och konstaterade att det var en trevlig start på en söndagsmorgon!

Något som snurrat i mitt huvud inatt är alla julklappar som behöver inhandlas. Har sett tiden springa förbi och insett att det kommer att bli snålt med tid för att hinna komma iväg, med tanke på allt annat som måste fixas denna vecka. Helt plötsligt så får jag veta att jag är skyldig en massa pengar  till min syster, och aningens paff så undrar jag varför och när förklaringen kommer så blir jag så lättad. Mina älskade systrar har fixat presenter till samtliga inför julafton så jag behöver bara göra mig oskyldig till dem så är julen räddad! Tack systrar, ni är wounderbara!

Nu är det nedräkning inför den 22:e.... Herregud vad jag är nervös!

Efterlängtad blogg

Back on track. Känner ni en stor lättnad, som om hela världen plötsligt verkar fylla någon större mening? Yes! Då var mitt syfte uppfyllt!

Dagen har varit väldigt trevlig, briardträffen var jättehärlig och jag ser framemot nästa gång! HeQuille skötte sig ypperliggt och gjorde mig lika stolt som vanligt. Ni måste tycka att jag tjatar något kopiöst om denna hund, och det är verkligen inte min mening. Men ska man inte få vara stolt över det som verkligen betyder något? Och vem mår bättre av det, du eller jag? Förlåt mig, men i detta fallet tänker jag vara oerhört självisk och prata precis lika mycket om min fantastiska hund som tidigare. Take it or leave it.

Visst är det fantastiskt att lära känna en människa, att få veta vem det är på djupet och ändå ha mer att prata om. Det är inte alla förunnat. Vilket gör att när man får uppleva det så blir man lite paff, och i synnerhet när personen nästan tankemässigt är en spegelbild av en själv. Jag är tacksam för att jag får vara med om det. Men samtidigt så skrämmer det mig lite. För om man kommer så nära, att tankarna nästan blir ett, hur kommer man då sedan att kunna klara sig själv?


Ett ganska säkert sätt att förstöra ett vänskapsförhållande
är att visa den andre att man i grund och botten inte behöver honom
- eller att man absolut behöver honom.

                                                                                                     Erich Brock

Briardträff

Måste först framföra mitt största medlidande till Andreas, som varit i slagsmål med jordklotet. Ja, man ska aldrig sluta förundras, och framförallt inte när människan ett tag tidigare sagt att han var i princip helt nykter (fast att spritlukten fullkomligt välde ur min telefon). Hoppas att huvudet återgår till sitt forna jag.

Imorgon blir det briardträff, mot alla odds, vilket gör mig ännu gladare än vad jag var tidigare! WOHO! Ska försöka ta lite bilder imorgon så att ni också kanske kan få se!

Pratade med Johannes innan, helt plötsligt under vårt samtal så blev jag könlös. Ja hur det gick till det kan jag inte svara på, för jag blev lika paff som ni!

Musiksmak

Jag kan inte hjälpa det, men min musiksmak är fantastisk!
Tittade på Spiderman 3 igår, tycker nog att det är den bästa i hela triologin, och nu när jag såg den igen (var ett bra tag sedan sist) så kunde jag uppskatta handlingen på ett helt annat vis. Sen är det ju inte helt negativt att Harry (James Franco) är vrålsnygg!


Myslåt

Denna låten lyssnade jag jättemycket på för ett par år sedan,
och jag älskar den lika mycket fortfarande!



Inte för att jag vill förstöra min image, men hur kan man
låt bli att älska denna låt?


Omtanke

Härmed ska jag sluta bry mig om folk. De som inte förtjänar det kan glömma min omtanke.
Till två av mina vänner, Wennberg och Roger, jag är så glad för det Ni två precis fått uppleva, väldigt olika saker, men ger båda stor glädje! Jag gläds med Er!

Tröttsamt och vackert

Ikväll så skulle jag lära Julia hur man tänker sigsjälv vacker:
E: "Säg efter mig. Jag är vacker i träskor"
J: "Jag är vacker i träskor"
E. "Jag är vacker utan skor"
J: "Jag är vacker utan skor
E: "Jag är vacker i morgonrock"
J: "Jag är vacker i morgonrock"
E: "Jag är vacker när jag sover som en stock"
J: "Jag är vacker när jag sover som en stock"


Efter denna lilla genomgång skrattade Julia och sa att jag var knäpp och därefter så kramade hon mig. Hmm.... hjälpte det ändå inte lite tänkte jag, hon blev ju iallafall glad, och man är alltid vackrare när man ler!

Gråtlåt

Ja, jag skojar inte. Detta är två av tidernas absolut bästa gråtlåtar. Me love.




December

Gud vad veckorna går fort, jag hinner knappt med.
Igår så var det nästsista avsnittet på Bonde söker fru. Jag hade gissat rätt på samtliga par, även om jag tycker att Fredrik hade passat bättre med Lena, de är lika... ehh... speciella.

Grattis Wennberg till ditt nya jobb, du förtjänar det verkligen och jag är så glad för din skull!

Just nu så sitter jag och tittar på Filippa Bark. Den tjejen är sanslös. Jag & Julia tittade på henne igår också, och vi skrattade så vi grät.

Inatt så har jag sovit som en kratta. HeQuille snarkade så jag kunde inte somna. Och när jag puttade på honom så flyttade han sig lite, suckade djupt och sov lika gott igen. Vilken hund jag har! Fast jag kan stå ut med att sova dåligt för hans skull!
Var och visade upp honom för uppfödaren idag, hon tyckte (precis som jag hela tiden sagt!) att han är jättefin och har ett supertrevligt temperament! Så glad jag blir!

Kan man vara sötare än såhär? OMÖJLIGT!

image111

Myslåt


Dagens skratt

Hon är bara så suverän!


Chris Rea - Julia

Håller på att leta upp låtar om mina syskon. Julia är först ut.


Lussekatter och vänskap

Julia har bakt lussekatter, attans vad gott det luktar. Hur gott är det inte med en lussekatt och varm o'boy?
Ska snart iväg på hundträning, men när jag kommer hem, och det är dags att titta på House, då ska jag banne mig äta en lussekatt och dricka varm, härlig o'boy.

Kom på att det var längesedan jag hade någon vän (ja, inte du Luddet) som hörde av sig. Det är alltid jag som sköter den biten, och faktiskt, så är jag trött på det. Har man en vänskapsrelation så är det väl upp till bägge parter att sköter kontakten? Men uppenbarligen inte i mina... för den sköter jag helt själv.

Imorgon kommer det en bokrecention. Håll i er.

Song

Flash a peace sign take a bow
Though we may not know it now
Things are never gonna be the same
Here on Seventh Avenue
I tip my old top hat to you
I hope you find somebody who
Will love you like I do

..........

Vänskap ger mycket. Sure. Må så vara att jag är på ett halvtaskigt humör där jag helst vill dra täcket över huvudet och få somna igen. Men se det går inte. Har gått runt hela dagen i ett stort töcken, och kom precis på att jag inte ätit någon frukost idag, eller rättare sagt inte alls. Shit. Har jag börjat bli senil?

History

Skulle egentligen tränat med Jenny och Hamilton på brukshundsklubben idag, men fick ett sms imorse att hon inte kunde, så jag landade här istället. Hundträning i ridhuset ikväll så det blir träning hur som helst idag. Har konstaterat att det är mycket bra musik i omlopp just nu, sådan musik som jag tycker är härlig att lyssna på!

Igårkväll så räddade jag Dessie där hon yrade runt med Ida på byn, hon såg så söt ut när hon gick där.

Föresten, fick antagningsbeskedet idag. History it is!

image110

Heting

Här är min helt fantastiskt underbara syster Julia


image109

Huvudvärk

Ja det har jag idag, och den vill inte gå över. Försöker vara glad och positiv ändå, och det går.... nästan hela tiden.
Hade mysstund med HeQuille under McLeod's daughters, vilket han tyckte var toppen. Satt klistrad som en igel på mig och var totalt avslappnad. Han är så fräck!
Ikväll så är det möte på Hand med Hund och planläggning av nästa års kursutbud, även lite diskussioner om nästa års hundläger som går av stapeln på Öland. Ska bli jätteroligt! Ska bo ihop med Jeanette och hennes familj, och då kan det inte bli annat än bra!
Planering sker även också över världsutställning, attans vad jag längtar! Me and HeQuille, haha vad fräckt det låter. Hela helgen har folk gått och berömt mitt namnval på honom och det känns bara så rätt! One of a kind.

Ska vi ta upp något som gör mig arg så är det att Marie vann Idol. Nu är serien bojkottad (....iallafall till nästa omgång). Men hur kunde folket låta henne vinna? De orden som jag egentligen skulle vilja använda för att förtydliga hur jag menar blir censurerade, och det är nog bäst så. Hennes gälla röst ger mig ännu mer huvudvärk till den där sopvinnarlåten. Det är nog den sämsta vinnarlåten hittills genom åren. Låten som Agnes vann med var ingen höjdare den heller, när HON sjöng den, helt annan visa när Sebastian ställde skåpet. Men nu stoppar vi här gällande Idolprat, för jag blir bara så arg.

Min syster är en räddande ängel och har bakat en hallonpaj, och det bästa av allt, det blev MASSOR med hallon över som man kan sitta och äta medans med tittar på någon film och försöker lindra huvudvärken.

Låt som ger mig gåshud och som är så härlig att lyssna på (tipsad utav min pappa faktiskt!)
Tina Turner  - Dancing in my dreams

Hundpsykolog och Kolmården

Så då var man hemma igen, efter 4 dagar på Kolmården i ett jättetrevligt sällskap! Lämnade HeQuille i onsdagskväll hos Andrea och hennes 2 hundar, vilket för min del var väldigt ångestladdat.
Jag & Jeanette mötte upp Yrsa på Lunds central tidigt torsdagmorgon för att ta tåget upp till Norrköping. Visst var det smidigare än att köra bil, men usch vad jag mådde illa. Har aldrig gjort det innan, men någongång ska väl vara den första antar jag?
Väl på plats så mötte vi våra kurskompisar, vilket gav oss en positiv överraskning! Det var som om man känt varann förut, det bara föll på plats vilket var jättehäftigt! Karin, Åke och Maggan var väldigt trevliga människor! Under torsdagen och fredagen så "hundpsykologade" vi oss allt vi kunde!
På fredagskvällen så kom Ingrid Tapper (Fil dr Etolog) för att vara med oss under helgen där utbildningen skulle övergå till att vara en Valputvecklingskurs. Och med det så kom det 7 kvinnor till som skulle vara med under valputvecklingen. Gruppen blev trevlig och hade vädligt mycket "matnyttigt" att dela med sig av, intressant!
Jag och Jeanette var nog de mest osociala på kvällarna, men vi var fullkomligt slut och orkade helt enkelt inte med att vara trevliga mer.
Igår så avslutade vi helgen med att gå in till vargarna (...på deras matdag) så det blev 1 timmes klappande och gosande med våra "urhundar"! Måste säga att gruppen hade lugnat ner sig en hel del sedan jag var hos dem sist, då var de mer intresserade och "plockiga".  

Något som helgen verkligen har gett är lusten att praktisera allt, genast, nu på en gång! Lärde oss mycket om hur man kan få lugna sociala valpar, valpbesriktning osv, vilket verkligen var jätteintressant!

 Något som oroade mig lite var att jag hade ont i magen från det att vi åkte i torsdags och jag visste inte varför. Och igår när jag kom innanför dörren, såg HeQuille så släppte allt. Jag var lugn igen och vi blev lika tokglada bägge två! Så mitt konstaterande var att mitt magonda berodde på min stora saknad efter HeQuille.

Bilder kommer inte idag så jag inte ser klok ut och det skulle förstöra min image totalt om jag la ut något sådant!


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen. Har haft ont i magen sedan vi åkte i torsdag (och åksjukan hjälpa verkligen inte till!) och jag har gått och undrat varför jag mått som jag gjort. När jag kom hem ikväll, kom innanför dörren och möttes av HeQuille så försvann allt det onda. Jag har mått pyton av att inte ha honom med mig, och sånthär får mig att inse att jag kommer att få stanna hemma resten av hans liv, men det är det värt!
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vad skönt att vara hemma!

Längre berättelse + bilder kommer förmodligen under morgondagen!

Hundvakt

Andrea ryckte ut som en räddande ängel och sa att hon kunde ha HeQuille torsdag - fredag, tack!
Men usch vilken magkänsla jag har, absolut inte angående min hundvakt!, men jag vet inte vad det är, kanske att jag hatar att jag inte får ha honom med mig. Jag är jätterädd för att något ska hända när jag inte är hemma. HeQuille.
Ni vet känslan av att vara nervös och illamående, den har jag haft nu i ett par dagar. Vad är det som händer med mig? Det känns som om det undermedvetna spelar mig ett spratt och jag har inte ens ett finger med i spelet.
Kan det vara så att kroppen medveten fokuserar på att jag ska vara illamående/nervös för att jag ska ignorera en annan känsla? Eller ska jag sluta att fílosofera över min känsla och bara konstatera att så är det?

Har sovit riktigt dåligt inatt också, vilket också är jättejobbigt, för jag är minst lika trött och outvildad när jag vaknar som när jag gick och la mig.

Wounderbar!

Leona Lewis - Bleeding love

Closed off from love
I didn't need the pain
Once or twice was enough
And it was all in vain
Time starts to pass
Before you know it you're frozen



Denna går om och om hos mig just nu!
Egentligen inte någon musikstil som jag annars lyssnar på, men alla regler har något undantag.

Avresa

Så var det snart dags att åka, nu börjar det bli jobbigt... HeQuille kan inte vara hemma torsdag - fredag då det blir alldeles för långa dagar, så nu hoppas jag på att kennelmatte Eva kan ha honom dessa två dagar. Kommer inte hem förräns på söndagkväll, men min kära mamma har lovat att vårda honom väl under helgen!

Men nu så går jag omkring gråtfärdig för att han inte kan vara med mig! Går och pussar honom på nosen jämt och ständigt (ännu mer än vanligt alltså!), pratar om hur mycket han betyder och tårarna forsar. Och ändå handlar det bara om 4 dagar. Min älskade lille HeQuille.


Årets succé?


Morgontrött och humor

Nu har jag suttit i en timme och försökt vakna till liv.
Har ni humor som mig?




Ny vecka..... igen

Luddet ringde inatt och var pratsjuk , vilket iofs var väldigt trevligt, fast att jag hade behövt sova de där timmarna. Rätt som det var så kläcker han ur sig att hans föräldrar vill bjuda honom och mig på middag en kväll. Min omedelbara reaktion var "självklart!" och sen började jag skratta!

Var Hörby BK kvar över 8 imorse, såg ut som ett jätteblekt spöke som gick runt med en väldigt glad briardvalp. Träffade Jennie på klubben och så tränade vi fram till vid 11, då blev det dags för en liten kaffestund. Jättetrevligt! HeQuille jobbade finfint idag, härlig ögonkontakt, som vi faktiskt fick beröm för idag! HÄRLIGT! Han är så mysig min lille valp!

Den 15 december ska vi på briardträff vid Järavallan (utanför Landskrona), ska bli jätteroligt och träffa andra tokglada briarder! Ska ringa Sara, som har HeQuilles kullsyster, och höra om de vill följa med, det hade varit trevligt!

Nej nu ska jag kasta mig i duschen så att jag ser oförskämt pigg ut när jag kommer till Jeanette!

Julskyltning

Först så tjurar Johannes över att jag ska gå med Roger på julskyltningen. Och berättar högljutt att han minsann får gå ensam på julskyltningen och äta pepparkakor. Han ska inte hälsa på någon, han ska bara gå rakt förbi, i sin stora ensamhet givetvis. Och så kan jag gå där och ha trevligt med Roger.
Och när jag då finkänsligt erbjuder att han kan få hämta upp mig och så kan vi ses en stund innan, så säger han tjurigt att han ska minsann inte gå på någon jävla julskyltning, han är alldeles för  trött.

Vad var det då vi tjaffsade om?

IQ?

Om jag inte hade varit smartare än såhär så hade jag aldrig gått utanför dörren.



December

Det känns som om jag håller på att bli sjuk. Trött & seg, frusen och öm i kroppen. Orka vara sjuk.... Och framförallt inte denna veckan som kommer. Ska börja knapra panodil nu så kanske det går över. Får skippa alkoholen, viktigare att hålla sig frisk. Nöjer mig med att vara chaffis ikväll, betydligt lugnare och skönare när man känner sig risig.

Imorgon ska jag ha Harry Potter- och Sagan om Ringen maraton. Herregud vad det ska tittas på film. Ska ligga nerbäddad i soffan med varm o'boy och popcorn, pausar enbart för att rasta HeQuille. Åååååå jag längtar redan.

Johannes har ringt mig mycket idag, eller rättare sagt hela veckan. Pratade som hastigast med honom i måndags när jag & Jeanette var på väg hem från Staffanstorp. Han sa att han tyckte det var fruktansvärt att inte prata med mig så ofta som han brukar göra, han saknade sin bästa vän. Sånt värmer ens hjärta. Människor behöver få veta när man betyder något, det gör stor skillnad. Johannes betyder mycket för mig, han känner mig innantill och är ändå kvar. Tack!

Jag skulle aldrig försaka mina vänner för en kärlek. Aldrig. Vännerna finns kvar även när killen gått ut genom dörren.