Sammanfattning av år 2008

När detta året skulle ta sin början hade jag väldigt låga förväntningar. År 2007 var det värsta som jag någonsin upplevt och jag var rädd för att år 2008 skulle ta vid exakt där det förra året slutat. Så vad är nu min slutsats?
Vi klarar av att gå vidare, vi kan ta nya smällar, nya upplevelser och låta dessa forma oss och hjälpa till att staka ut vår väg. Vi kan göra ett val, att antingen låta dessa upplevelser knäcka oss eller stärka oss.

Som de flesta vet så har HeQuille varit min dröm sedan många år tillbaka, och år 2008 var tänkt att vi vårt år, där vi skulle göra avstamp i briardhistorien och på så sätt alltid bli ihågkomna. Och det är möjligt att vi kommer att bli det, men inte av de anledningar jag drömt om. Historien fick en abrupt vändning när HD- resultatet kom. D/D med lindriga pålagringar. I och med detta så stoppades mina drömmar om att kunna gå med i försvaret och tjänstgöra som ekipage, han kommer inte heller att kunna gå i avel. Istället så fick vi börja med förebyggande träning i form av kiropraktorbesök osv, allt för att han ska kunna leva ett så långt och aktivt liv som möjligt. Men visst, lite framgångar har vi ändå haft iår. Vi åkte upp till WDS (world dog show) i Stockholm och ställde ut två dagar, han fick EXCELLENT båda dagarna. Jag grät så stolt jag var. I Tollarp fick han sedan sitt första CK och placerades som 2:a bästa hane. Underbara HeQuille, det finns inte ord som räcker till för att uttrycka mina känslor för och kring Dig.

Jag har även fått mig ett par nya vänner iår, vänner som jag hoppas kommer att finnas kvar i många år framöver. Dessa vänner delar mitt stora intresse, vilket ger ett enormt utbyte och nya erfarenheter. Att sedan veta att det finns någon som lyssnar när man som mest behöver det är så himla viktigt, och det är något som jag hoppas att alla får uppleva.

Givetvis så har det hänt en massa postiva saker under årets gång också, som en vän sa till mig, "fokusera på det positiva". Jag har börjat studera på högskola (läser historia), jag har flyttat, jag har gått på ett par nya utbildningar - varav hundpsykologutbildningen varit ett mål sedan flera år tillbaka, jag har varit bättre på att ta vara på mitt sociala liv - vilket innebär att jag faktiskt varit ute på lite fester och tyckt att det var ROLIGT!

Tack för allt mina vänner, jag är så tacksam för Er alla,
och jag hoppas att vi kommer att få ett fint år 2009 tillsammans.

Kram
Emelie och HeQuille


Never stop dreaming, then you'll never be alone

Pieces



If you believe it's in my soul,
I'd say all the words that I know,
just to see if it would show,
that I'm trying to let you know

Rejäl uppdatering

Måndag - 22
Min födelsedag, som efter en massa stress och städning ändå blev jättebra! Vi trängde ihop oss, en massa folk, åt och drack (tja, främst det sistnämda!) och hade kul! Fick en beundrare, som vi har gått och skrattat riktigt gott åt! Ja, vilken kväll! Ämnen som behandlades under maten var porrfilmsinspelning, Ridskolan, ett äldre lesbiskt par och ett påstått strul som de inblandade inte minns ett dugg av. Kan det bli annat än lyckat?!

Tisdag - 23
Shopping stod på schemat. Jag, Ellinor, Julia, Dessie och Oskar begav oss till Burlövs center för lite sista minuten julklappsinhandling. Men med tanke på att huvudet kändes rättså tungt så blev det inte mycket shoppande för min del. Johannes kom senare och mötte oss, han muntrade upp stämningen rejält och vi fick oss en massa härliga, goda skratt! Kvällen var lugn.

Onsdag - Julafton - 24
Firade hos mormor & morfar tillsammans med Alice & Gustav, Dessie & Oskar, Emil och Sofie och min gammelmormor, ja givetvis så var mina föräldrar och syskon också där. En härligt humoristisk skara! Det blev mat, dryck, julklappar och julklappsspel, ja och däremellan så hann vi även vara av med Gustav en längre stund som var ute och gick med sin valp, Bindi. Ingen visste var han var, men han hade hittat en gammal vän och följt med dem hem.... Så där satt vi och oroade oss.... Iallafall så hade vi trevligt!

Torsdag - 25
Fest hos Dessie & Oskar. Blev överfallen i hallen av Dessie, Julia, Roger och Rickard. Tog en lång stund innan jag överhuvudtaget kom in i lägenheten. Blev lite cider och en massa prat och skratt. Johannes var också på plats, och hädanefter så kallas han för min översexuella kompis, då han for på mig 3 gånger och "torrjuckade", alla andra skrattade och jag skrek. Ja jisses. Vet inte riktigt vad som for i honom, och han var ändå nykter! Bäddade ner Dessie i hennes säng och Rickard i duschen.

Fredag - 26
Hade sovmorgon till 12.10, ååå vad skönt det var! Hade sedan storstädning (dvs plockade undan allt efter festen....). Var ute hos Jessica en sväng på kaffe. Därefter kvällsmat hemma hos föräldrarna, julmat! Efter maten sedan så kidnappade jag Jessica och så körde vi hem till Martin som fyllde 31 dagen till ära. Han hade lite vänner hemma, och efter en timmes övertalning så gick jag med på att ordna chaufför så att jag också kunde skåla med de andra. Efter lite incidenter så blev jag och Jessica arga, så vi tog HeQuille i bilen och gick mot Hörby. Johannes skulle hämta oss. När vi gick där på vägen så kom vi fram till att vi minsann skulle dricka vin och fortsätta kvällen hemma hos Jessica, så vi slänge oss på telefonerna och började ringa runt. Dessvärre ville ingen göra oss sällskap, men vi klarade oss ändå! Halv 3 var jag hemma och störtade i säng.

Lördag - 27
Vaknade i tid, var ute en långrunda med HeQuille, därefter så hjälpte jag Jessica att flytta lite hundar och sen for jag hem för att duscha. Vi hade då bestämt oss för att åka till Danmark och handla vin och sånt, så att vi skulle kunna ha en vinkväll samma dag! Sagt och gjort, vi kastade oss iväg och inhandlade en massa gott & blandat. Andreas och Jennie hängde också på, så att det var 4 glada och pratsjuka människor som satt vid Jessicas matsalsbord och drack vin & grogg. Men trevligt hade vi! Har sovit 3 timmar inatt och är helt slut. Ska lägga mig tidigt ikväll.


Födelsedagsbarn

Idag är det min dag, min födelsedag, måndagen den 22 december! Dagen till ära blir jag hela 21 år gammal.
Så nu sitter jag och hipp'ar och hurra'ar för migsjälv och HeQuille håller på med något som skulle kunna liknas vid vågen. Han kastar sig ner som i en lekinvit och gör, ett för honom, smidigt skutt uppåt i luften!

Ikväll kommer det gäster, familj och vänner i en salig blandning. Ska bli trevligt, och dagen till ära ska jag minsann ta mig ett glas vin, eller två!

Nu ska jag krypa till kojs, men hipp hipp hurra för mig idag!

Onsdagkväll

Och så har bönderna gjort sina sista val i Bonde söker fru, blev inte förvånad över något val direkt utan de kändes självklara. Peter och Ville är bara så söta ihop och det är väl det par som jag följt mest då jag tyckt att de personerna som varit inneboende hos Peter har varit mest karismatiska.

Ikväll så har Ellinor och Dessie varit på besök, vilket har varit jätteroligt! Vi har skrattat så man skrikit och bara haft det allmänt bra! Tack för en superkväll girlies!!



Snacka om att HeQuille växt en hel del sedan den bilden togs!

Tisdagkväll

Ikväll så har Ellinor varit på besök, det var roligt! Vi tittade på Bodyguard (klassiker!) och sedan noppade hon ögonbrynen på mig, vilket var en smärtsam historia. Jag låg på soffan och hon slängde sig på mig och tvingade mig att ligga still annars tryckte hon in ögonen på mig (vilket är väldigt smärtsamt...). Men det var kul att hon kom!

Tjurskallighet

Det är en av mina främsta egenskaper, ja, det säger iallafall Johannes, och till viss del kan jag kanske hålla med honom. Och idag har jag insett vad jag har missat som vän för att jag varit så tjurskallig att jag inte kunnat lyfta telefonen och ringa. Jag har så fruktansvärt dåligt samvete, och såhär i efterhand så kan jag inte förstå varför jag tvunget skulle vara så envis.

I eftermiddags var jag så trött så när jag och HeQuille låg utsträckta på soffan så somnade jag, sov väl i ungefär 1 timme, och det var så skönt. HeQuille fick en ny leksak idag, vilket märks klart och tydligt. Han har sprungit runt och varit överlycklig för denna leksak, delad glädje är dubbel glädje!

Och jag ser faktiskt framemot att fylla år, tror minsann att vinflaskorna ska plockas fram!

Julpyntat

Så då har här blivit rött, precis som i alla andra bloggar vid den här tidpunkten på året. Rött rött rött, vitt vitt vitt... Jaja, det går snart över!

Julafton om ett par dagar, och två dagar dessförinnan så fyller jag år, iår igen.

Har nytt mobilnummer, som bara de "närmst sörjande" kommer att få, så har ni inte fått det så vet ni varför.

På återseende, nu ska jag och HeQuille till Jessica!

Årets Idol

Och Kevin han vann! Han vann en av Idols mest välförtjänta segrar någonsin. Han har inte haft en enda svacka, han har klarat alla teman så galant att man hela tiden undrat "hur gick det där till?". När han sen också klarade av att sjunga, på klockren svenska, efter inte ens 1 år i Sverige så kan man inte bli annat än imponerad.
Jag spår en ljus framtid för Sveriges nya Idol, Kevin, för det är han sannerligen väl värd!

Och ja, jag erkänner, jag grät när han vann. Jag säger det igen, vilken fantastisk begåvning!







9/12

Hur är det med mig? Jag unviker att känna efter för det gör ont, plågar samvetet och det gör mig absolut inte gladare. Jag vet att jag måste ta itu med det någongång, att ta upp ämnet och händelsen till diskussion för vi kan inte bara sopa problemet under mattan. Men hur, när och var, det har jag ingen som helst aning om.

I helgen så ryckte parningsjouren ut, dvs jag och Jessica, och fick assistera vid hundparning. Kan säga att det hela blev väldigt komiskt efter jag intagit ett par glas vin.

Idag så var jag och klippte mig, är faktiskt nöjd, även om jag nästan satt och hade tårar i ögonen vid själva klippningen. Jag hatar att gå till frisören. Ska iallafall dit igen på onsdag och färga (det har jag inte det minsta emot), och troligtvis så blir jag rödhårig, vem vet, inte jag iallafall.

HeQuille mår bra, han sover i sängen varje natt, äter kycklingvingar till kvällsmat och får gå lång härliga skogspromenader och träna spår. Han njuter av livet varje sekund, och han är en fantastisk hund, jag kan inte säga det tillräckligt många gånger. Jag är så tacksam för att jag får leva med honom, och att Peo fick en sådan värdig efterföljare.


Snart 7 dagar sedan

Jodå jag lever än, även om det varit väldigt  tyst här från mitt håll. Det är så många tankar som snurrar i mitt huvud och emellanåt vet jag varkens ut eller in. Vad säger man då? Imorgon är det 1 vecka sedan, och det är knasigt att tänka sig att det var bara 7 dagar sedan allt vändes upp och ner, och att vi nu låtsas som om allt är bra. Men är det? Inte för mig.