Heja Björn!




En massa gott & blandat

Idag så har jag varit iväg och shoppat inför semestern. Suck. Snacka om att slänga iväg sin tid på en super duper tråkig sak. Men fick iallafall inhandlat vad jag skulle, men det som jag blev gladast över var mina nya utställningsskor som jag ska ha på världsutställningen i juli! TJOHO!!! Min mamma (som var med som smakråd) sa att jag är en väldigt praktisk människa. Vissa handlar inför att de ska ut på fest och jag handlar inför en hundutställning. Ja alla är vi olika! Som en gammal man sa till mig en gång, "allt är en fråga om prioritering".

Inatt så ska jag vara chaffis. Peter och någon kompis till honom ska på konsert och jag ska köra och hämta dem när den är slut. Så nu blir det till att försöka hålla sig vaken.

Jag välkomnar katten Leif till flocken och tror att detta ska bli bra! Jättehärlig kattunge som inte har mycket rädslor i kroppen. HeQuille tycker han är jättefin och har ingen emot att pussa på honom när han kan! Bild kommer så fort jag kan få honom till att vara stilla i mer än en hundradelssekund....

Har även börjat se över sommarens och höstens utställningar. Ska anmäla HeQuille till bruksrasutställningen i Tollarp i slutet av juli. Ska försöka ta med Sally också och visa henne i championklass. Hade varit roligt att damma av farmor Sally lite!


Emelie



Det här är alltså jag, HeQuilles matte, som döljer sig bakom
alla dessa inlägg!

Love in Manhattan



Make every moment count


Jag såg denna filmen igår. Näsdukarna förbrukades på löpande band. Jag grät något så fruktansvärt, den är så verklig, så mänsklig och det gör så ont. När filmen var slut så fick jag mig en tankeställare, vem hade stått vid min sida, hållt min hand när smärtorna var som störst? Ibland ska man inte tänka efter.
När jag sedan efter filmen ringde Luddet så grät jag fortfarande, för filmen kändes i hela kroppen efteråt. Den berörde djupt. Han blev lite smått upprörd över att jag sett på filmen och meddelade att han ville inte att jag tittade på sådana filmer för det var helt enkelt inte bra för mig. Då svarade jag, vill du att jag ska blunda för verkligheten?

Regn och rusk

Idag hade jag veckans första och sista föreläsning, fick lite fingervisningar angående de två arbetena som ska vara klara till måndag i nästa vecka. Så denna veckan blir det till att plugga!
På torsdag ska jag och titta på valpar, snacka om att man lär bli valpsjuk! Därefter ska jag hälsa på Andrea på hennes jobb. För visst måste hon uppskatta att jag & HeQuille dyker upp?

Jag vill inte bli tagen för given. Bli klassad som en inventarie och inte längre har något egentligt värde. Jag vill inte tappa bort någon och inte heller vara den som blir borttappad. Folk brukar säga att jag är en komplicerad människa, att jag är svår att verkligen lära känna, att jag bara bjuder på vissa bitar. Och det stämmer nog.
Den senaste tiden har det känts som om jag tappat en del människor, att en del har försvunnit och det är så tråkigt. För jag tycker så mycket om dem men jag har inte kunnat få dem att stanna kvar.

Nu ska jag & HeQuille köra och hyra en mysfilm och blicka framåt, för vem vet vad som väntar vid horisonten.


Morsdag!

Morsdag firas som bäst på stranden tillsammans med HeQuille och i goda vänners sällskap! Andrea gjorde oss sällskap tillsammans med skäggisen Albin och den lille röde Boris! HeQuille ääääääälskar att bada, och han DYKER utan hämningar och har jätteroligt, och jag kan lugnt säga att jag har lika roligt som tittar på!


Briardreklam!


Nattlig blogg

Har suttit fram till nu och meckat hemsida. Vilket slit och släp, men det är så roligt när allt blir som man vill! Och mitt i allt så hittar man, givetvis, en massa nya bilder som man inte sett på länge och såklart måste (!) titta på! HeQuille har haft en VÄLDIGT väldokumenterad uppväxt! Ikväll så hade vi lite pälsvård och sen var vi ute och gick en runda, rätt som det var så hörde han ett ljud och ställde upp sig. Jag fick dra ett djupt andetag för han var så vacker så det gjorde ont.



Tänk vad lättroad man kan vara med en pinne!


Imorgon (eller ja, senare idag) så bär det av till Jennie (alias Shrek/Filippa)! Det ser jag framemot!

Veckan

Denna veckan har varit så lärorik! Hand med Hund har haft kunskapsvecka med ett par intressanta föreläsare, så som Anders Hallgren, Agneta Geneborg och Ingrid Tapper! Nu har man fått ny input och det känns bra!
Dock så har jag lite dåligt samvete för att jag inte hunnit med HeQuille så som jag vill göra denna veckan. Det har inte blivit någon spårträning eller lydnadsträning, utan "bara" vanlig mental aktivering i form av problemlösning och sen så har vi varit ute och promenerat i olika miljöer (och den store snygge grabben går tjusigt i slakt koppel och lunkar vid min sida var vi än är, älskade underbara hund!)! Men nästa vecka är vi på gång som vanligt igen!

Igår så var jag & Jennie i Knisslinge och på vägen dit så skrattade vi så vi tjöt åt Bössebacken. Vem döper ett ställe till det?! Tack Shrek, ett gott skratt förlänger livet!

Nu ska jag & HeQuille ut i skogen och gå en runda!


Full rulle

För tillfället är det full rulle i mitt liv. Det är mycket som ska göras, som ska hinnas med och allt ska göras med ett leende och tindrande ögon. Denna veckan så är det kunskapsvecka som gäller, alltså föreläsning varenda kväll med en ny föreläsare som inriktar sig på något nytt. Intressant! Igår så var det fördjupad raskunskap som gällde och jag anmälde mig till en helgkurs i detta och hoppas på att jag kommer med!

Idag så har jag & HeQuille varit och hälsat på min gammelmormor på ålderdomshemmet. Hon uppskattade mycket att HeQuille var med och tyckte han var så snäll så snäll! Personalen tyckte att han var helt enorm (och så stor är han faktiskt inte). Det gör mig sugen på att komma dit med en grandis.... då svimmar de väl.

Ser framemot lördag och hoppas på att allt funkar för Shrek's del. Jag ska ju bjuda på paj haha.

Min badpojke, Trésor de Brie HeQuille Noir DO




Lugn helg?

I fredags såg jag framför mig en lugn helg med hundutställning i Hässleholm både lördag & söndag. Igår så var jag där med Jessica & Roger och deras Dogo Argentino's. Hundarna skötte sig exemplariskt och fick bra bedömning! Träffade även Emma & Tella och Madde & Nisse som ställt i Chihuahuaringen, Emma hade gjort debut i utställningssammanhang, vilket jag tyckte de skött galant! Det var första gången jag träffade Tella och hon imponerade på mig! Med tanke på att hon inte bott hos Emma särskilt länge så var det roligt att se hur trygg hon var och hur fint hon löste situationen. Sen att hon var en riktig myshund var inte heller fel ;) Nisse var sådär cool som bara en hanhund kan vara! Ser framemot att få träffa Mille också en dag, är väldigt nyfiken på honom! Åååå vad jag älskar att vara ute på hundevenemang!


Sen på kvällen så ringde Shrek och frågade om jag ville komma och grilla. Ett tu tre så var jag på plats och första ölen var påbörjad! Kvällen var lika lyckad som den förra veckan, fast lite nyktrare, vilket kanske inte var fel för Shrek iallafall?! Jag trivs så himla bra i ert sällskap, man behöver inte tänka på hur man ska uppfattas eller bara vara någon man inte är, och jag är så himla glad för det! Tacka gud för Sofieroutställningen förra året! Tydligen så åkte jag hem tidigt igår? Fast själv tycker jag inte tjugo över 2 är tidigt när man ska på hundutsällning senare på morgonen....

Senare idag så bar det iväg till Hässleholm igen, för idag så var det Briarder för hela slanten! HeQuille var inte anmäld då jag tycker han behöver lite mer tid. Men hur som helst så blev hans kullsyster BIM och ett kennelsyskon (som för övrigt gjorde debut i utställningsvärlden!) blev BIR!

Nu ikväll så har jag och HeQuille lekt kurragömma (som han älskar!) och haft pälsvård. Vi satt ute på gräset och min lille (!) hund låg i mitt knä och kvällssolen värmde skönt i ansiktet. Där satt jag och min hund.
Bjuder på en bild från i fredags när jag och kennelmatte Eva var iväg med våra två hanhundar vid Vombsjön och badade!


Tro

Hur kan en sak som kanske är så fel ändå kännas så rätt? En dröm, en saknad. Tro.

I eftermiddags så låg jag och HeQuille på gräsmattan, under det (för tillfället!) vitblomstrande äppelträdet och tog det lugnt. Jag tittade upp på den klarblå himlen och letade efter molnen, men där fanns inga. HeQuille la huvudet på min mage och drog en djup suck. Jag älskar sådana ögonblick. Inget i världen skulle kunna få mig att byta bort de stunderna. Ingenting i omvärlden existerade. Det var bara vi, på den gröna gräsmattan, under det blomstrande trädet.

En sak som jag tänkte på när jag körde hem från Staffanstorp. År 2004 och 2006 har varit två underbara somrar, innebär det att 2008 (om trenden håller i sig) skulle kunna läggas till denna samling? Åååå vad jag hoppas det!


Shrek, du är toppen!

Låtar

Jag älskar aktustiska låtar.

Daughtry - Home (accustic)



Hur kunde det bli såhär?

Älskade underbara HeQuille



HeQuille är värd alla års drömmar om en Briard, för jag har verkligen
fått den bäste som finns. Underbara HeQuille!

Lycka

Har du hittat rätt? Kan du höra ditt skratt?
Kan du leva vid en brant, med ena foten över kanten
Vi vinner ingenting och vi får inte vänja oss, för då är allting förstört






I fredags när jag och Luddet satt på en gräsmatta, på våra stolar, med HeQuille liggandes bredvid, och pratade så kändes allt som förr. Som en helt vanlig vårkväll efter en tur med Corvetten längs kusten och vi hade haft ett av våra många långa samtal. Han är en så fin vän, en av de bästa. Nu så har han haft turen att hitta en kanontrevlig tjej, hon gör honom lycklig, och det var det jag ringde för att säga till honom idag. Jag har aldrig innan, på alla de år vi känt varandra, sett honom så rakt igenom glad, harmonisk och tillfreds med sin livssituation. Och jag är så glad för hans skull, att han har hittat någon som får honom att må sådär. Han förtjänar det bästa, min vän!

Böcker

Ikväll har jag varit duktig och studerat. Håller på att samla information till min uppsats som ska handla om prostitutionens historia. Böcker ska läsas och analyseras, och alla böckerna måste vara på engelska. Har inte problem med att läsa på engelska, men däremot att hitta bra böcker med den informationen jag behöver. Så det är veckans utmaning. Jag ska hitta böcker!

Cigg, alkohol, studsmatta och gravljus

Igår så konfirmerades min lillebror = klänningstvång, och de hemska skorna jag hade på mig höll på att ta livet av mig. Tiden i kyrkan var dryg, precis som vanligt. Hann faktiskt med att vara på hundträning i 2 timmar innan, det är det som kallas prioritering! Hann minsann duscha, sminka mig och byta om på 30 minuter! Är fortfarande förvånad! Men nog pratat om det, kommer ett eget inlägg om det senare.

Jag har en rolig släkt, så är det bara! Det dracks vin, öl, likör och alla (ja, nästan alla) blev härligt flummiga! Jag och Martin, min mompis, satt och rökte och drack öl i solskenet! Joanna svek mig tidigt tyvärr, vi var på gång där ett tag haha. Martin ville ha med mig på stor fest och tanken var att jag skulle åka dit men sen ringde Jennie (även kallad Shrek) och frågade om jag ville komma på grillning. Javisst sa jag! Ner till Jennie och jag måste göra följande tydligt:
* Det förekom ingen sprit
* Absolut ingen som blev onykter
* Rökning har aldrig skadat någon

Som vi hoppade studsmatta. Har ont i låren och i min rygg idag. Christian tacklade mig uppe på studsmattan så jag har ett STORT blåmärke på ryggen. Och till någon annan låter jag hälsa: KNIIIIIIIIIP!
När vi skulle äta så hade det blivit mörkt ute, så Jennie fick för sig att vi skulle ha lite mysbelysning i form av levande ljus. Så hon gick in och hämtade doftljus (doftade rosor) och GRAVLJUS. Jag skrattade så jag låg dubbel!
Stora diskussioner om Johnny Depp. Snacka om vrålsnygg!
Tack Jennie för en superkväll, det får vi ta och göra om!


Klick och inseminering!

Ikväll så var jag och HeQuille i Eslöv och tränade/gick en promenad tillsammans med Jeanette och en av hennes Bullmastiffer (som för övrigt är fullkomligt bedårande!). Jobbade mycket med att han skulle sköta sig bra i koppel och kunna slappna av fast att det var mycket människor runt omkring, klickade slakt koppel och det passade honom bra. Poletten ramlade ner fort och sen sökte han själv det önskade tempot. Skönt att ut och gå med en hund som kan sköta sig i koppel. Att gå vid min sida i viloläge ska vara lugnt och behagligt! Tack Jeanette för en jättetrevlig promenad och pratstund!

Och till det senare i överskriften. Shrek försöker avskräcka mig från att skaffa man och barn. Eller rättare sagt inte från barn utan från gubbe. Shrek menar på att jag ska satsa på inseminering i Danmark. Blir nu inte förskräckta, har inte tänkt åka till Danmark, iallafall inte för att inseminera mig. Jag tror nog att jag hellre har en gnällig gubbe som kan passa ungen/ungarna när jag är på hundträning!

Och förutom det, ååååååå ikväll så var det mitt favoritavsnitt på Ghost Whisperer. Fullkomligt älskar det! Tårarna sprutade som ur en fontän när slutlåten kom. Precis som vanligt. Hur kan man låta bli att gråta?
 

Mys med mig

Det finns så mycket jag skulle vilja göra, så många jag skulle vilja hjälpa (ännu mer än vad jag redan försöker göra), jag skulle vilja ha tid att träffa alla mina kompisar, lägga ännu mer tid på HeQuille och vår utveckling, mina utbildningar och kanske, ja kanske, få lite tid för mig att andas och reflektrera över allt som händer. Jag vill så mycket, jag vill kunna göra och ge så mycket mer till många fler. Men ändå så tar det stopp. Och det jag gör, gör det någon skillnad för någon alls?

Idag har jag haft hundpsykologutbildning, jättetrevligt! Men nu snurrar det för glatta livet uppe i huvudet. Det är så mycket nytt, så mycket kunskap som man vill ta till sig och jag gör mitt bästa. Jag ska fixa detta!

Jag har även varit och tingat en liten kattunge idag. Sedan Lennart dog så har jag velat ha en ny, men inte hittat någon som känts tillräckligt speciell, men nu så har jag hittat den! Det lilla livet ska hämtas om 5 veckor!

Igårkväll så var jag på myshumör! Så jag kallade på HeQuille och utbrast:
- Mys med mig!
Vad gjorde hunden? Han satte sig på mig. Där låg jag som en sprattlande fisk på torra land med en stor, lurvig hund sittandes på magen. Mys med mig.... jo jag tackar jag!


Julia & Roger

Julia är tillsammans med en av mina gamla kompisar, Roger. De träffades på min fest när jag fyllde år och sen raggade Julia upp honom. Haha. Tycker fortfarande att det är fräckt att hon vågade! De är så söta ihop så! Ska försöka få dem på samma bild en dag, men för nu så får det duga med ett ihopklipp!

image332

Lördagkväll

Vilket härligt väder det har varit idag! Åååå härligt!
Idag så har jag varit duktig och städat bilen, nu är Bettan ren & snygg igen! Synd bara att det är så läskigt tråkigt att städa... Fast jag gjorde ett par riktiga fynd (!) som kanske är ett tecken på att jag borde städa den oftare?! Iallafall så hittade jag 2 jackor som jag varit av med! TJOHO!
I veckan som kommer så har jag bara föreläsning på måndag, skönt. Hoppas att det är bra väder under veckan så kanske jag kan få gjort lite vettiga saker, typ spårträning ihop med Jessica eller något!
Var en sväng hos Jessica innan idag också och tog en kopp kaffe. Mums! Kaffe, hundar och härligt väder, då är livet toppen!

Tenta

Ska snart köra och skriva tenta. Det kommer att gå åt skogen. Böckerna har inte kommit, alla instuderingssvaren försvann och anteckningarna är puts väck. TRÖTTA MIG. Jag struntar för tillfället i vilket, är inte alls på något positivt humör. Vem orkar vara det alltid?

Det ser iallafall ut till att bli fint väder...

Filmer

Jag har hittat den perfekta filmen jag och Ändy Pändy ska titta på när han kommer till Skåne igen! Vi har snart hunnit igenom de flesta genrer, men nu ska det snart kunna läggas ytterliggare en till samlingen!
Vi har tittat på gråtfilmer (A walk to remember, The notebook), skräckfilmer (räknas inte The saw 4 hit?), komedier (American Pie 5) så nu ska det banne mig bli drama!


Valborg!

Igår så hade jag en ruskigt trevlig kväll! Jag var hos Jessica och Roger. Vi åt, drack vin, blev fnittriga och pratade i massor! Tack för en helhärlig kväll!