Myslåt

Fy fan vad skönt att komma hem. Det blev att sätta sig vid datorn direkt, försöker få svenska folket att förstå vilka sopprötter de är som röstade ut Daniel från Idol förra veckan, därav så tittar jag inte på programet idag. Tror ni att chockvågen kommer att sprida sig över Sverige?

Myslåt (även om jag föredrar Christoffer Hidings version): K-Ci & JoJo - All my life



Du behöver ingen zoolog för att se
att han är ett fall för DDT
Ett lågt liv, inget gott parti
han trivs bäst i ren skit
Vill du se hur han bor så lyft på en sten


Han är ingen man
Hon är kvinna, vill ha en man
Han är på ett annat sätt
Ett annat sätt, det syns så lätt
Syns så lätt
Hon är ihop med en insekt

29 november

Snart 1:a advent, konstigt att hösten har gått så fort. Misstänker att det är pga HeQuille, han fyller dagarna med glädje, kärlek och aktiviteter dagarna långa!
Imorse så träffade vi Andrea och henne två huliganer för lite träning. WOHO idag fick vi verkligen till ett super uppletande. Jättefint tempo ut till leksaken och samma tempo in till mig och han gjorde ett korrekt avlämnande samtliga gånger! WOW vilken superhund jag har! Men nu så ska han få ha lite träningsuppehåll tills på måndag iallafall, alla behöver ha "helg" ibland!
Sedan så åkte vi hem för att göra ett klädbyte (då det regnade hela träningen) och sen så träffade vi Nina, Linn och Theo. Theo är HeQuilles halvbror, de har samma mamma. Dagen till ära så fyller Theo 5 år, tänk vad tiden går fort! Iallafall så hade de två jätteroligt och lekte så som briarder gör, härligt att se! Linn var fullkomligt bedårande, hon är hela 3,5 månader gammal nu!

Jag och Andrea passade också på att ta lite ekipagefoton, men då det regnade så kan man väl säga som så att varkens matte eller hund var till sin fördel, eller jo, HeQuille är alltid lika vacker! Så därför så smyger jag in en liten bild på honom!

Tackar för en jättetrevlig dag till samtliga inblandade!

image107

WIE!

WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Elin kommer hit ikväll och tittar på tv ihop med mig!
Det som står på schemat är Bonde söker fru och Heroes. How lovely that is!

Briardklubben

Vems underbare hund tror ni ligger på indexsidan på briardklubben?!
Kika in vet ja!
http://www.briardklubben.se

Nytt halsband

Har varit och köpt ett nytt halsband till HeQuille idag, så han är så tjusig så! När jag tänker efter så har han snart en hel hög med halsband!
Sitter och håller tummarna för Jennie som är iväg med Tess, hennes briardtik, för att få henne parad. Hoppas det blir en massa ursöta valpar så att jag kan komma och gosa med små valpisar!

Imorgon ska jag ut i skogen och träna uppletande, hoppas att kunna få snits på skicket så att han håller samma tempo när han springer ut som när han springer in. Men som Andrea sa så är han väldigt duktig för att vara så ung som han är, så det känns bra!

Nej nu ska jag ta och krypa ner i soffan, under filten, dricka varm o'boy och titta på McLeod's daughters.
Och jag gråter precis så mycket som jag vill haha.

Ytterliggare

Ännu en hundaktivitet är inbokad till sommaren, jag & HeQuille ska åka till Öland på ett läger (är fredag - söndag) ihop med Jeanette och lite annat folk. Ska bli superroligt! Som jag och Jeanette skrattade igår när vi var på väg hem från Staffanstorp då vi håller på att planera inför hundpsykologutbildningen som börjar nästa vecka. Hon är en sådan värdefull vän för mig, tack!

Nu ikväll så är jag lite gråtmild, vet inte riktigt varför. Igår så kände jag mig ensam, igår så hade jag velat ha någon som satt i samma rum som pratade med mig och som brydde sig. Nu menar jag inte att jag är deprimerad, absolut inte, jag är bara lite irriterad över bilden som en del människor har av mig. Att jag skulle vara någon som är gjord av is, som inte behöver någon mer än migsjälv, att jag aldrig behöver få ett uppmuntrande ord för jag klarar mig bra ändå. Guess what, det stämmer inte. Men om ni hade lagt ner mödan och tiden på att kanske försöka lära känna mig så hade ni vetat det. Och om ni nu skulle vilja lägga ner den tiden, så bered er på diverse irritationer, vredesutbrott och dåligt humör, för sådan är jag. Varför skönmåla verkligheten när det är så det är?


Världsutställningen

Ja snart är det dags, jag lääääängtar! Ska bli superroligt att åka och ställa på dels den och sen även på briardspecialen som ska hållas på området där iår! Smidigt så behöver man inte åka iväg veckorna efter varann!
Men iallafall så har min familj börjat vackla angående om de ska med eller inte. Själv så är jag bergsäker, jag ska dit, ja och HeQuille såklart. Men nej, nu har min ena syster kommit på att hon fyller år i den vevan och hon vet inte om hon vill fira det däruppe. Suck. Jag som har sett framemot att åka iväg med 2 galna briarder och 2 galna cocker spaniels. Suck. Så nu är det operation övertalning. Jag åker dit vare sig de åker med eller ej, men självklart så är det roligare med sällskap, och så måste det vara någon som inte blir irriterad över att jag måste titta på allt och ingenting, som står ut med att jag ska stå och fluffa upp min hund ett bra tag innan det är dags i ringen, och någon som kan glädja sig/vara besviken med mig över det kommande resultatet.

Någon frivillig som kan släppa allt för att tillbringa nästan en vecka på världsutställningen i Stockholm 2008 med mig? Boende är ordnat.

image106

Attans vad trött jag är!

Ja, det är jag verkligen. Dåligt med sömn inatt, och jag var helt slut efter utställningen igår. Vet egentligen inte varför man blir så trött, kan det hänga samman med hur hundar reagerar?
Mycket nytt folk/hundar, "ny" miljö och saker att hålla koll på = mental aktivering = astrött matte?

Sitter för tillfället och lyssnar på IDOL- skivan. Usch vad arg jag var i fredags när Daniel åkte ut. Uppenbarligen så har inte svenska folket någon musiksmak att tala om då detta börjar likna året när Agnes vann och jag var lika arg då Sebasian var den värdige vinnaren och inte den där andra sopan.

Imorgon så bär det av till tandläkaren och så tänkte jag hinna till Teba och handla ett par föremål till uppletandet till inför träningen på tisdag. På kvällen så är det dags att köra till Staffanstorp då det är nästsista gången på min kurs. Ska faktiskt bli lite skönt med ett juluppehåll, det har man ju bara en gång om året...!

Nej nu ska jag gå och pussa om min hund och berätta än en gång hur fantastisk han är!

Utställningsdebut!

Jag måste bara börja med att tacka Eva och Christer på kennel Trésor de Brie för denna helt underbara kille, min HeQuille! Han var inte ett dugg brydd över utställningsmiljön, han var så cool som han är, och skötte sig exemplariskt i ringen! Han fick 1:a, HP och blev 2:a bästa hanvalp, slagen av Gaucho som är 4 månader äldre, vilket säger sigsjälv att han är mycket mer utvecklad. Stort grattis till kennelmatte Eva och Tresor de Brie Gaucho Noir QC, som slutade som BIR- valp! BIM- valp blev HeQuilles kullsyster Wimsa, Trésor de Brie Haida Noir DO, stort grattis till dig också Sara!
Min guldklimp uppfyllde mina förväntningar mer än vad jag någonsin kunnat drömma om. Han är så väl värd mina 6 års tankar och planer. Äntligen så är han här, känslan av att se hans namn på print i katalogen, WOW.
Det är inte längre en dröm eller tanke, det är faktiskt såhär!

Trésor de Brie HeQuille Noir DO

image102

23 november

Om en månad är det nästan julafton. Gud vad tiden bara springer iväg, utan att man egentligen hinner reagera, för den ena dagen är den andra lik (med vissa små undantag).
Imorgon är det utställning för mig & HeQuille, är jättenervös, men det känns skönt att lillasyster Julia följer med!

Idag så var jag nere på klubben och tränade HeQuille, träffade Jennie med sin Schapendoes hane Hamilton där, och så kom HeQuilles uppfödare också en stund med Gaucho och Hoya! En trevlig träningsstund!

Idag är jag på ett sådant humör att jag egentligen bara skulle vilja dra täcket över huvudet och ligga kvar i sängen resten av dagen. Ååååå så härligt det hade varit!

Dagens lyckopillerlåt: Miss Blue - Vincent

Tankar

Snart är det jul och nyår med allt vad det innebär. Tänker väl mest på nyår som det är just nu. Har bestämt mig för att jag vill fira med människor som betyder mycket för mig, ha en urhärlig kväll och verkligen vara glad för att jag spenderar tiden just med dem, Jag ska förmodligen ha HeQuille med mig då det är hans första nyårsafton, ni som känner mig blir säkert inte förvånade, men så är mitt liv. Hur trevligt hade det inte varit med en fin middag med sina nära vänner, att få dricka champagne med dem klockan 12 och spendera årets första timmar med Er.

På måndag ska tv4 sända en dokumentär om en liten tjej som ska få ett nytt hjärta, bara reklamen är så gripande att jag känner att jag måste verkligen se den. Orden när hon beskriver att själen försvinner men att kroppen finns kvar i kistan. Hur förklarar man för en liten flicka att hon kanske inte kommer att överleva operationen? Att hon kommer kanske aldrig mer att få vakna upp, få krama sina föräldrar, få vakna upp på sitt eget rum, få leka med sina kompisar igen? Hennes föräldrar måste ha en enorm styrka, hur klarar man det annars?


21 november

Imorgon så ska jag träffa Andrea och hennes hundar Albin och Boris, vi ska ut och träna lite uppletande och spår. Ska bli intressant att se om HeQuille förstår uppletandet, då vi bara tränat detta på öppen mark tidigare, spännande spännande!
På lördag är det dags för HeQuilles utställningsdebut, och usch vad nervös jag är! Men jag har ju världens underbaraste briardkille, så hur det än går så har jag min lille guldklimp med mig hem!

Idag så kom höftledsresultaten på Vilda och Asterix. Vi är så glada för att Vilda har fina höfter, och besvikna för att Asterix tyvärr hade C. Men som sagt, det blir förmodligen en omröntgen på Asterix till våren, då han förmodligen har stadgats till i kroppen. Men självklart så är det viktigaste att han fortfarande kan leva ett aktivt liv tillsammans med sin familj!

Dagen!

Idag så har jag varit hos Jennie som också har Briard och en Schapendoes, jättetrevligt! HeQuille och hennes briard, Tess, hade jätteroligt och vi fick en trevlig pratstund, som resulterade i att vi ska träna ihop på fredagförmiddag. Ser framemot det! Det kändes som om jag behövde en liten knuff för att komma igång lite igen, så när vi kom hem så plockades klickern fram och igång var träningen. HeQuille var helt med på noterna, snabbt som attan gick det och resultaten blev de som önskades! Min lille plutthund! Ingångarna/positionsarbetet sitter snart 100, kontakten är där med fullt fokus och stanna kvar går som smör i solsken. Visst är jag jätteglad över resultaten, och att man får "lön för mödan" och tiden man lägger ner, men snart börjar jag bli orolig, när kommer vårt bakslag?

Fick Cesar Milans bok idag, och har så sakta börjat läsa, ska bli intressant att få bilda sig en uppfattning utifrån detta!

HeQuille

image105

Cascada

Det är något med Cascada som gör mig glad och ger sommarkänslor! Jag vet inte varför, men det känns skönt! Den senaste låten, What hurts the most, älskar jag, och originalet spelades om och om igen hos mig i våras så en remix på den känns skönt faktiskt! Risken är väl att radiostationerna kommer att tjata ut den, precis som de brukar.


What hurts the most
Was being so close
And having so much to say
And watching you walk away

Helgen!

Idag såg jag en del av min framtid, fråga mig inte hur eller varför, jag bara gjorde det.
Denna helgen har givit mig lugn av någon anledning. Gårkvällen hos Carolin och Magnus var super! Hade jättetrevligt och träffade en massa roligt folk. Något som känns jättepositivt var att jag och Jenny fick pratat rejält och nu känns det som om vår relation är på rätt köl och att jag har fått tillbaka en jättefin vän. Jag hoppas det iallafall! Får iallafall ta och berömma Er, Carolin & Magnus, till att ni har fantastiskt trevliga vänner och att jag känner mig hedrad över att få tillhöra er vänskapskrets, även om jag inte är någon superstjärna på Sims. Nu på förmiddagen när vi var lite sega och spelade vi lite playstation, och då bl.a. Sims. Under tiden så pratade vi lägenheter, flytt, framtid och fiskar. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, och lättnaden över att kunna göra det är så härlig. Fast jag har saknat och längtat efter min HeQuille så mycket sedan jag körde hemifrån. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt att lämna honom som det var. Älskade lille vän!
Jag har även varit hos Emma och Martin idag, vilket också känns super, då vi gled isär ett tag när allt var upp och ner. Men nu är vi tillbaka och vänskapen är precis som den var innan, om inte starkare. Emma känner mig innantill och det känns tryggt, jag är glad över att allt har löst sig. Längtar till min och Martins fest. Ska bli kul!

Imorgon ska jag & Emma till veterinären med Frida (deras Rottweiler) då det är dags för den årliga vaccinationen. Sen så ska jag skriva ett prov på 2:a världskriget som jag förberett mig på nu i nära 3 veckor. Är lite nervös, men samtidigt så känns det inte som om jag kan få in mer i skallen så jag får väl vara tacksam för det lilla som fastnat!

På onsdag ska jag till Nina, Jimmy och Linn. Har inte träffats några längre stunder sedan Linn föddes så det ska bli jätteroligt! Ska ha HeQuille med mig, då de även har en halvbror till honom, Theo heter han. Så det ska bli trevligt, sitta och fika, prata strunt och självklart titta på lilla Linn!

Wennberg 20 år

Eller ja helt teoretiskt så blev hon det förra veckan, men ikväll ska det festas in på riktigt. Ska bli trevligt!
Har dock dåligt samvete över att lämna HeQuille hemma, iofs så har Carolin och Magnus ordnat så att jag kan ha honom med mig, men det känns inte rätt mot honom det heller, att sitta instängd på ett rum helt själv och så har jag jätteroligt under tiden, så jag har fixat så att min lillebror ska passa honom. Men nu så har jag dåligt samvete för att han inte ska med. HeQuille har det väldigt bra, han är alltid med mig på jobbet och jag läser på distans så han är i princip aldrig själv. Vilket gör att när jag "måste" lämna honom så står det dåliga samvetet och knackar på dörren. Min älskade lille lurvas.

Nästa vecka är det utställningsdebut och mina nerver är redan satta ur spel. Jag är ingen tävlingsmänniska.

image104

Gråt 2

Om tårarna föll i onsdags så var det inget emot igår. Jag grät frånochmed att McLeod's Daughters började till det slutade. Det var fruktansvärt. Näsdukarna förbrukades på löpande band, rösten försvann och tårarna forsade. Och visst gråter jag till någon film ibland, men det här var inte bara några tårar som föll, det var riktig, äkta gråt med allt vad det innebär. Vad håller denna tv- serien på att förvandla mig till?!
Julia kom in i rummet, hon pratade i telefon, men hon var tvungen att lägga på då hon höll på att skratta ihjäl sig åt synen att jag satt helt förtvivlad och grät i soffan. Hon trodde först att något allvarligt hade hänt, att HeQuille var sjuk/skadad eller något, och efter hon förstått den riktiga anledningen så var hon tvungen att sätta sig i soffan och titta på mig den resterande halvtimmen.

"Jag visste inte att du kunde vara så känslosam"


Gråt

Som jag har gråtit idag. Tittade som vanligt på McLeod's daughters och idag så dog Jodie och Matt i en bilexplosion. Som jag grät, ja det var något fruktansvärt. Varför blir man så knäckt av en tv- serie?

Röntgen

Snart bär det av för att röntga "våra" små Almavalpar. OJ vad nervöst det är!
Boris (SVCh LP1 Crazy-Citka) är redan röntgad och fick resultatet A/A, alltså helt perfekta höfter! Vi är fortfarande jätteglada över resultatet!
Lägger in en bild på Ellinos urläckra Vilda, hon är något av det sötaste jag någonsin sett! Lilla lilla Vilda!
Tipsar även om min hemsida:
http://www.hundskoj.se

image103

Snöhund

Ja det är vad han är, min HeQuille. Han har varit ute ett par gånger i snön nu och han tycker att den är skitrolig. Han far runt som ett jehu och ska smaka på den heeela tiden. Man kan inte låta bli att skratta åt honom, han är så lycklig!

Snart så börjar min hundpsykologutbildning, ser framemot den! Första helgen så ska vi upp till Kolmården och vara inne hos vargarna. Var iofs där när jag gick i Svalöv, men har känslan av att det blir mycket mer givande denna gång då vi har Ingrid Tapper med oss (lärare till oss en del under utbildningen) och hon är en av Sveriges mest framstående etologer. Så det känns riktigt riktigt spännande! Något som också är kul är att det är Yrsa som håller denna utbildningen också, och hennes kunskap är enorm, så det känns inspirerande! OCH ett stort + är att Jeanette också är med, det känns härligt! Hennes vänskap, humor och säkerhet känns tryggt, hon är en riktig vän! Så det blir att tillbringa torsdag - söndag i trevligt sällskap. TOPPEN! Har ordnad så mamma har hand om HeQuille de dagarna då hundarna inte får medtagas. Kommer dock att sakna min lille snutt mycket.

Ny vecka

Då var det en ny vecka, igen. Har inte så jättemycket inplanerat, utan tänkte få färdigt mitt fördjupningsarbete om Vietnamnkriget. Har suttit och läst så att ögonen blött, och ändå bara velat läsa mer. Attans vad intressant det är!

Förmiddagen har varit nyttig, har varit ute med HeQuille i runt en timme. Det blev en liten promenad och lite träning, han är så duktig min lille plutt! Ser så fräckt ut för nu har han förstått ingångarna vid inkallning så han rusar som en galning när man kallar och så vänder han in baken i farten så han i princip backar in för att komma på plats. Här har man minsann en hög motivation för att arbeta! WOHO!

Har suttit och kollat in nästa års "utställningsschema", och det ser ut att bli hektiskt.
Februari: Valputställning i Qpoolen (Hässleholm)
15- 16 mars: Malmö int.
17- 18 maj: Hässleholm int.
Juli: Världsutställning + rasspecial
13- 14 september: Soferio int.
September: SBK utställning, Lomma
31 oktober - 2 november: Växjö int.
November: SBK utställning, Åstorp

Dessutom ska vi åka på vallningshelg tillsammans med andra TdB- briarder. SKOJ! Och så är det en träningshelg med Mona Kjernholm, kennelläger med Trésor de Brie, valpträff med våra Cockervalpar och vanlig hundträning.
Så det var som jag sa till Wennberg igår, "hejdå mitt sociala liv!"
Haha men vem bryr sig?! Jag har ju skitkul! Och får jag klagomål så säger jag bara:
Det är MITT liv, inte ditt! För de som känner mig och verkligen bryr sig om mig, de accepterar att detta är vad jag vill hålla på mig och tycker om mig ändå!

image102

Slappekväll - fredag & lördag

Igårkväll så var det IDOL, behöver jag säga mer!? Det blev slappekväll i soffan och sen kom jag att tänka på Peo igen. Så jobbigt att det ska kännas såhär, så det var tur att Andreas svarade när jag ringde. Skönt att komma på andra tankar och att få skratta lite, eller mja, mycket skratt blev det. Vi har ett sådant problem på Facebook, ni vet när man ska beskriva hur man lärt känna varann, för vi kan inte hitta något som är direkt passande, så nu står det att vi dejtat från och med år 2006 och det går bara bra, vi pratar bara inte med varann längre. Moahahaha. Förstår mig dock inte riktigt på denhär Facebookhysterin, vad är det som är så fantastiskt med det? Själv så har jag fullt upp med att bara logga in och kunna hålla koll på mina vänner haha.

Idag så tjatade jag med mig mamma ut i skogen. Hundarna var självklart med, så vi utrsutades oss med varsen Briard och en Engelsk Cocker Spaniel så vi såg så tjusiga och matchande ut hela promenaden! HeQuille for som ett spjut över snåren så emellanåt fick vi stanna upp för att bara skratta åt hans tönterier. Vi hann även med att göra lite uppletande och personsök, det var första gången HeQuille fick söka då jag oftast är ensam när vi kör ut för att träna. Själva uppletandet tyckte han var jätteskoj, men usch vad hemskt att matte bara lämnade honom sådär, han var tvungen att gråta lite, men så fort han fick en uppgift var han med till 100%! Min lille snutt! Ska bli roligt när vi träningsgrupp startar efter nyår så vi kan komma igång på riktigt! Iochmed att Briard räknas till SBK's bruksraser så behöver han ha bruksmeriter för att kunna plocka cert i Sverige, vilket jag tycker är bra. Har man, som i mitt fall, valt att ha en arbetande ras så är det väl självklart att den ska få jobba, och då är certen en bra morot! Så nu siktar vi på att antingen gå tjänstehundsutbildning eller bli godkända i högreklass spår.

Imorgon så är det farsdag, och den kommer jag att spendera på Malmö mässhallar då det är den årliga Malmövalputställningen. Känns väl inte så jättemotivernade just nu, hade egentligen bara tänkt att vara besökare i år, men det blir sällan som man tänkt sig. Så nu blir det till att jobba där istället, men ska försöka smita ifrån när det är Briarderna, Bullmastifferna och Cockrarna, måste hålla mig up to date.
Idag blev föresten HeQuille storebror till 5 valpar (4 tikar + 1 hane). Spännande att se vad det blir av dem!

Nästa helg så är det Wennbergs 20- års fest, ska bli jätteroligt att träffa henne & Magnus igen, saknar er som attan! Sen så frågade Jocke igår om jag ville följa med honom på firmafest på fredag, funderar fortfarande på det. Hade varit så underbart att träffa honom igen, vi pratas vid nästan dagligen, men det är ju inte samma sak som att träffas. Saknar honom så, min bästis!

Och nej Andreas, fortfarande inte löst problemet med den eventuella sambon eller enkelsängen.

Smärta

Igår när jag skulle sova visste jag inte var jag skulle bli av.
Det gjorde så ont i hjärtat att jag inte visste vad jag skulle ta mig till och det blev jobbigt att andas.
Smärtan av att inte ha Peo kvar är outhärdlig.
Jag blir så rädd att jag ska glömma hur hans kändes att klappa,
att jag ska glömma hans skall, att jag ska glömma det speciella band vi hade mellan oss.
Jag är så rädd att jag ska glömma minsta lilla sak som var min Peo.


 

Min älskade Peo, du var så duktig. Jag var så stolt över att du var min.
Du var så mycket mycket mer än bara en hund, du var min allt, min allra bästa vän.


 

image101

Vackert!

Trésor de Brie HeQuille Noir DO
(Trésor de Brie Diaz Noir ZS x TJH SUCH KORAD Ondine des Edennes de Colmel)
image100

Världens finaste hund!

Ja, honom har jag! Ingen slår min HeQuille, han är fullkomligt underbar!
Lyckades verkligen ta kanonbilder idag, är så glad. Och vem hade inte
varit det om de hade haft denna guldklimp i sitt liv?
Min underbara HeQuille!

image99

Gårdagens fotografering

Igår så träffades jag och Andrea för att ha lite träning och fotografering. Pga att jag fick jobba då jag egentligen skulle varit ledig så fick vi ta mötet vid halv 4 och då började det skymma. Har någon försökt att fotografera en lurvig, aktiv, svart briardvalp i skymning? Nej tänkte väl det. Ett tips från coachen = strunta i det! Visst hade vi en humoristisk timme, men den gav inga som helst bra bilder för antingen blev han kolsvart och smalt samman med bakgrunden, eller så reflekterades blixten i pälsen och gjorde att han såg helt matt ut i färgen (vilket han verkligen INTE är!). Så idag ska vi göra ett nytt försök. I dagsljus vid Trollsjön då jag gärna vill ha en bakgrund med träd eller buskar i för att få lite höstkänsla. Men vi får se hur det blir, förhoppningsvis bra!

Om en stund ska jag till uppfödaren och hämta foder och passa på att visa upp min lille guldklimp. Jag har också kommit på att jag måste köpa ljusa jeans inför utställningen då de allra flesta jeansfärger blir för mörka i kontrast till hans mörka, vackra, svarta färg! Men det blir ett senare uppdrag!

Nej nu är det dags för frukost!

Imorgon

Imorgon ska jag och Andrea ut med hundarna och fotografera en massa! Ska bli jätteroligt, och hon tar kalasfina bilder, så vi ska se om vi kan få någon fin på HeQuille när han är uppställd. Hade varit roligt! Han är så fin min lille plutt! Ska till Satchmo's idag och se om jag kan hitta ett bra halsband inför utställningen... de har ju hur mycket som helst i sin butik, det är rena rama julafton att åka dit!

image98

Picture

Jag

Såhär såg jag ut när jag var 16 år gammal.
Tiden går fort när man har roligt.

Önskelista

Har fått påpekat för mig att folk vill veta vad jag önskar mig när jag fyller år. Så här kommer listan:

* En vrålsnygg blivande sambo som tycker om hundar

Piece of cake don't you think?


Lillasyster

Jag har en extrasyster. Desirée Olsson. Hon la ut en bild på sigsjälv och mig i sin blogg och som jag skrattade när jag såg den. Jag är blek som om jag aldrig skådat solen och hon har en min som jag inte riktigt kan förstå att hon faktiskt fått till! Söta söta Dessie! Och jag lägger även in en bild på Dessie och hennes kille Oskar (bror).

image96

image97


Hund i sängen?

Jag har alltid tyckt att detta är väldigt mysigt, och Peo var en perfekt hund att ha liggandes i sängen. Han tog inte alltför stor plats, han ville ligga nära och gav värme under vinterhalvåret, min älskade myshund.
Natten till idag så skulle HeQuille få göra debut som sängliggarhund. Jag var entusiastisk och tog hans favoritben så han kunde ha något att tugga på så kanske mitt täcke kunde undkomma hans sylvassa tänder. Jag la mig i sängen och hjälpte honom upp. WOHO tänkte HeQuille, HJÄLP tänkte jag. Ett tu tre så hade jag ca 17kg hund uppe på mig, fullt med hundpäls i ögon, näsa, mun och fick en smäll av hundbenet i huvudet.
Pedagog som man är så tänkte jag att jag får ge honom lite tid så lägger han sig nog ner och kopplar av. Jovisst det gjorde han. Han låg kloss intill mig, så nära att jag knappt fick luft och dessutom höll på att dö av värmeslag.
Så nu är det bara att konstatera att jag inte kan skaffa mig en eventuell sambo, vi får hålla oss till särbos. För hur många uppskattar att ligga i varsen säng, eller för den delen ha en stor lurvig Briard mellan sig i sängen (som när han sträcker ut sig som fullvuxen är lika lång som en människa!)? HeQuille har iallafall alla förutsättningar för att bli ett utmärkt förkläde, händerna på täcket är det som gäller.
Så vad blir det, hund i sängen eller sambo?