30 oktober - Daughtry och Idol

Daughtry: 'What About Now'
Daughtry: 'What About Now'



Lyssna på den, UNDERBAR! Jag gråter varenda gång.
Hur kan man vara så bra?

Nu är det snart dags att bege sig till jobbet, hundarna är rastade och en frukostmacka
har man fått i sig så att jag förhoppningsvis kan undvika en svimattack idag.

Ikväll är det Idol för hela slanten. Ikväll är temat Las Vegas. Brukar vara
ett av säsongens tråkigaste teman tycker jag. Men vi får se, de kanske överraskar!


28 oktober - Tja..

Det är väl märkligt att när saker börjar falla på plats så ska allt glida isär. Är trött på det, det är inte roligt längre.

Fick pm:et till Malmö valp idag, 3 Dogos anmälda. Dvs Nieve, Bernadita och Gaspar. Vi ska även ställa i syskonklass. Ska bli intressant att se vilken av syskonen som drar det vassaste strået.

Ikväll är det Bonde söker fru och Grey's. Lovely. Då ska jag bädda ner mig i soffan och bara mysa. Jag och hundarna. Det är verkligen vår kväll i veckan det.

Satt och letade lydnadstävlingar innan idag, men hittade ingen som låg på en av mina lediga helger. FAN. Känns som om det är nu eller aldrig, och med tanke på hur ovisst det är med HeQuille och hans smärta så känns det ännu mer som om det är nu det måste hända.

25 oktober - Things we lost in the fire

Känner ni någonsin att det är konstigt att ni inte kommit längre, att ni inte presterat mer med tanke på de förutsättningar och det arbete du lagt ner?

Ikväll så har jag tittat på Things we lost in the fire (med Halle Berry och Benicio del Toro). Fantastisk film som känns. Hörde om den på Oprah för lite mer än 1 år sedan, hon var lyrisk över filmen och då så intervjuade hon också huvudrollsinnehavarna. Har inte införskaffat filmen förrän nu, och den var värd vartenda öre. Den där mannen, del Toro, wow... Han har det DÄR, kan inte säga vad det är, men wow. He's welcome anytime.

Var på gymmet tidigare idag. Skönt. Är trött, kroppen känns av. Härligt.


24 oktober - Lördag

Och så har lördagen gått. Träffade Erica idag, en gammal klasskompis. Vi har gått från första klass till tredje ring tillsammans. Har inte träffats nu på två år, så imorse så sprang vi på varandra på Lantmännen och bestämde att vi skulle ses senare under dagen. Tycker att det är skithäftigt när man träffar en människa som man umgåtts mycket med förr, när man sedan träffas igen som är det som om det vore igår. Vi ska ses snart igen, och det ser jag framemot!

Har skrattat åt spanjoren som skrivit ett inlägg på min facebook, det skickas "kisses" hejvilt och jag funderar nu över hur jag ska svara. Kan ju knappast skriva "kisses for you" hahahahaha. Inte riktigt min stil. Fast å andra sidan, så hade jag & Jessica garvat högt och läääänge åt det.

HeQuille har bäddat ner sig i sin BIA- bädd som han älskar så mycket! Nieve har tryckt ner sig i soffan. På sina uppfluffade kuddar. Det är mycket noga att de är fluffade, är de inte det, så får man en mycket förbrående blick, vilket gör att man ögonaböj gör fröken till viljes.

Har börjat fila på två "noveller" om hur det är att leva med Briard och Dogo Argentino. De skrivs med glimten i ögat och med mycket kärlek (givetvis!). Publiserar dem här sen om de blir läsvärda.

Imorgon ska Boris (Crazy-Citka) och Andrea tävla lydnadsklass 3, vi hoppas på ytterliggare ett 1:a pris! Om inte regnet öser ner i backen så ska jag köra och titta på!

Det är aboslut inget bra på tv... Funderar över om jag har någon bra film att titta på, men har konstaterat att jag lånat ut alla mina favoriter. Ellinor & Julia, var vänliga och återlämna mina filmer inom en snar framtid!

Idag så gick jag & Julia en liten sväng med mina hundar. Det var kul. Först så gick Julia med Nieve, åkte som en vante efter henne. Jag skrattade. Därefter så bytade vi, så att hon gick med HeQuille. Hon formligen FLÖG efter honom. Jag asgarvade! Det är lika roligt varje gång!

21 oktober - Spydde

Igårkväll så var jag hos Fiskaren och tittade på film, det var kul. Skrattade gott åt alla hans gamla påhitt. Längesedan vi sågs.

Idag fick jag gå hem från jobbet. Spydde. Snyggt jobbat. Så det blev till att köra hem och lägga sig på soffan. Fast jag mår bra nu, trött bara. Ska gå ut en runda med hundarna om en stund när tvätten är klar.

Ikväll är det Grey's anatomy och Bonde söker fru som gäller. Härliga onsdag!


20 oktober - Underbart väder!

Åååå vilket underbart väder det är idag! Efter jobbet så hängde Kimmy med mig ut i skogen tillsammans med hundarna. HeQuille och Nieve rejsade som om de aldrig varit lösa förr, så varm man blir i hjärtat! Mina gullepluttar!

Hittade en Dogovalp i Italien som jag vill ha, Jessica sa nej. Så var det med det. Men attans vad fin han är....

Snart är det helg! På fredag blir det förmodligen (och förhoppningsvis!) biobesök! Har annars inga större planer på hur jag ska spendera mina två lediga dagar, men konstigt nog så brukar de alltid bli fullspäckade ändå.

Nieve fick duschas idag, igen. Hon ställer sig under HeQuille när han kissar, därför är hon nu gul & vit, och luktar därefter. Så om inte jag ska ligga och klökas i soffan ikväll så måste hon bli ren!

12 oktober - Vad har hänt?

Idag så fick HeQuille sin första cartrophenspruta, den första utav fyra. Han har börjat få ont utav sina höfter, vilket märktes tydligt denna helg som gick. Satt mest och grät hela lördagen. Älskade hund.
Nieve fick idag sin 2:a rabiesspruta, så förhoppningsvis så går hon igenom sen vid blodprovet och så kan vi åka ner i Europa och ställa! Jippy!!!!!

Jessica var nere på världsvinnaren i Bratislava, och fick två stycken WW- 09 med sig hem! Stort grattis!
I lördags så gjorde jag ett spontanbesök i Malmö och överraskade Jennie, som intet ont anande satt hemma hos Mattias, det var kul!

På besök har vi även haft en galen spanjor. Ja, jag skojar inte. Han är faktiskt galen. Igårkväll så skulle jag hämta honom i byn, han gick ner på knä och tillbad mig på öppen gata. Jag tittade mig över axeln och hoppades innerligt att ingen såg mig. Därefter så kommer han fram till mig, tar mitt ansikte i sina händer och säger "kiss kiss". Ni skulle sett mitt ansiktsuttryck. Det var förmodligen betalbart.
Ikväll så bjöd Jessica på middag som tack för att jag passat hennes hundar och dotter medans hon var iväg. Med på middagen var även spanjoren och Celina. Efter att vi suttit vid bordet en stund så vänder sig spanjoren mot mig och pekar på mitt ärr och frågar vad jag gjort. Jag säger "it's a scar", varpå han börjar skratta och börjar göra sugmärken på sin hand, pekar på mitt ärr och skrattar sedan gott. Oavsett vad vi andra sa så hade han sin egen teori om det hela. Jag kan tycka det är skrämmande om det skulle vara så att jag har ett sugmärke som inte gått bort sedan hösten -01.

7 oktober - Regn

Igår så blev dottern 15, och inte för längesedan så blev yngsta sonen 11. Vart tar tiden vägen?

Var hos mormor på mys igårkväll. Vi käkade pizza och pratade. Timmarna bara sprang iväg. Det var så himla skönt att få vara där, att veta att hon alltid finns där om det är någonting. Det värmer i hela kroppen.

Senare så var det filmtittning, The reader. Vet inte riktigt vad jag tycker om den. Blev besviken på slutet, och det kändes inte som om det verkligen hände något, men ändå så känns den i kroppen. Så jag vet helt enkelt inte vad jag ska säga.

Var ute på skogsrunda med hundarna i regnet, de sprang som tokar. Fick nästintill hjärtinfarkt när det helt plötsligt störtade ut en hel dagisgrupp från skogen. Jag går alltid i min egen värld när jag är ute och går, så när de störtade ut så var jag på väg till World Dog Show 2012. Ni kan tro att jag hade det stressigt!

Är ledig denna helgen, skönt! Har inga planer, ska passa Jessicas hundar, och ha lite koll på dottern, annars så är det lugnt, så lugnt. Fredagen skulle kunna bli fullbokad om jag bara vill... Men vill jag det?

Måste bjuda på denna låten, tårarna bara sprutar så fort jag hör den.. Den är så himla underbar!


5 oktober - A day off work!

Så skönt det har varit med en ledig dag, men på något vis så blir de lediga dagarna alltid fyllda med aktiviteter! Imorse så körde jag till Jessica och träffade då Gustavo, en uppfödare från Uruguay. Och så kommer vi till det där problemet igen, fick en skum magkänsla så fort jag gick innanför dörren. Hur sjutton hälsar man i Uruguay? Hade högerhanden redo för att göra en riktigt svensk hälsning, men se där gick jag bet. 2 kindpussar var det som gällde. PHU så var det överstökat! Jag börjar bli duktig! Fransmännen är betydligt värre med alla deras, där är det puss efter puss efter puss som gäller.

Därefter så körde jag till Jeanette, det var jättemysigt! Och nu har vi en stor sak på gång, håll tummarna för att det går i mål!

Sen så blev det skogspromenad, åååå vad skönt det var att komma ut! Hundarna blev överlyckliga och sprang för glatta livet!






2 oktober - Idol

Idag har jag haft en dålig dag. Ja, en riktigt arg dag. Vet inte varför, har bara varit arg mest hela dagen. Jobbigt, och på sätt & vis skönt kanske, att dagen snart är slut.
Har varit ordentlig ikväll och städat, skönt att ha det gjort.. Men något vidare kul är det inte. Har bara gått och sett framemot kvällens avsnitt av Idol. Piss och skit. Ja, så känns det. Har faktiskt (ovanligt!) många favoriter i årets startfält, och en av dessa favoriter satt i gruppen som kunde få ett wildcard. Ja, ni vet säkert vem jag menar. Rasmus. En såååå duktig kille. Och vart tog hans wildcard vägen? Till soporna Eddie och den där långhåriga 17- åringen. Snacka om totalt bortkastat. VA FAAAAAN, ändra er och ge Rasmus det istället!!!!!

Vet ni vilket band jag skulle vilja se? Rascal Flatts. Älskar deras album. Suck. Säg ingenting Julia. Jag vet vad du tänker. Men jag bara älskar musiken. Gråter mest hela tiden. Så även nu, har precis fått deras senaste album. Kan man låta bli att tycka om det? Icke. Eller ja, kanske Jennie isåfall, men hon har musiksmak som ingen annan. Dvs hon lyssnar på musik som alla andra försöker glömma att de en gång tyckt var ok. Skrämmande. Men man vänjer sig, det gäller att ha en Iphone (eller Ipod) med hörlurar som går att dölja, så kan man lyssna på musik fast att man sitter i samma bil och hon försöker inspirera med sin (kassa!) musik!

Hundarna ligger utslagna på golvet. Eller tja... Inte Nieve. Hon ligger i soffan och försöker massakera ett tuggben. Vette sjutton om det går framåt, hon har ingen vidare taktik på det där bentuggandet. HeQuille's tog slut för lääängesedan, så nu sitter han och suktar efter godispåsen. Ni förstår, när jag handlar lösgodis så handlar jag godis till mig och HeQuille. Jag vet vad jag tycker om, och vilka godisar som HeQuille föredrar. Nieve är inte så kräsen, hon äter vad som. Medans lille Lurvas är lite mer finsmakare.

Dessutom har jag upptäckt att jag pratar för migsjälv när jag tittar på tv.


1 oktober - Got soul!

Yeah! Säger bara det! Tove var heeelgrym i kvällens Idol, tack Gud för att hon gick vidare! Är så himla spänd inför morgondagens avsnitt, hur ska detta gå?! Har OVANLIGT många favoriter i årets startfält. OCH jag ser framemot att Andreas tar av sig solglasögonen så man kan få se hans underbara blåa ögon!

Här kommer lite bilder på min underbare Eugenio, han är så vacker att det gör ont!






1 oktober - Midnattspromenad

Drog med systern ut på en midnattspromenad. Uppskattades detta initiativ? Icke. Mest en massa mutter hela rundan om att hon frös.

1 oktober - Tankar en onsdag

Lite funderingar såhär på kvällskvisten.

Fråga nummer 1 (frågan som singlar hatar, men som alltid kommer!)
Hur går det med kärleken?

- Mitt svar är att det iregel är ett självskrivet svar till frågan, om det nu hade gått bra, hade inte föremålet för frågan (och svaret!) varit på plats?! Dessutom så tas det ALLTID för givet att man letar efter en kärlek, svaret "jag klarar mig bra själv" nickas det lite svagt åt, och man ser att de säger för sigsjälv "stackars tjej som måste sitta och ljuga!". Därefter blickar de runt i rummet som för att bekräfta vad de själv har. Idioter. Gärna nämns det också hur länge de själv varit tillsammans med sin partner, och hur FRUKTANSVÄRT lyckliga de är.

Fråga nummer 2
Festar du mycket nu?
- Klurig fråga det där, finns massa olika sätt att svara, men tveksamt om något svar verkligen är helt okej. Svarar man "nej, dricker mest hemma" låter man som en alkolist med social fobi. Svarar man "ja, varje helg", går tanken osökt till deras lever och man ber för att en levertransplantion ska vara möjlig inom ett par år.

Fråga nummer 3
Pratar du ofta med din mamma?

- Hur svaret tolkas beror oftast (egen teori) på hur deras egen relation är till deras mamma. Därför kan svaren "dagligen" eller "väldigt sällan" blir upprörande. Svara svävande.

Fråga nummer 4
Har du haft någon könssjukdom?

- Hur ärlig är man tvungen att vara? Tveksamt att man anses särskilt tuff/ärlig om man "blottar sig" och svarar ärligt på frågan. Men samtidigt så gissar jag att en hög procentsats ljuger när de säger nej. Så vad betyder det? Att nej är ja, nej är nej och nej är kanske?

Fråga nummer 5
Omedvetet eller medvetet så förbereder man sig för att ha sex när man ska gå på fest?

- Helt ärligt? Ja, jag tror jag kan svara för de flesta när jag svara ja på den frågan. Menar inte att man går ut med "målet" att man SKA ha sex, men man vill kunna ha möjligheten, utan att ha tagit mormortrosorna som slutar i armhålorna, eller bh'n där resåret inte längre är som förr. Benen ska vara rakade och inte kännas som en stubbåker, detsamma gäller armhålor och lilla Lisa (ja, vad sjutton ska man kalla den utan att använda väldigt propra ord eller ord som jag inte vill skriva!). För visst vore det typiskt om Don Juan var på plats!