Tillbaka

Så då är jag tillbaka igen. Jag insåg ganska snabbt efter HeQuilles höftledsbesked att det inte hjälpte att bara stänga alla ute och gå in i sina egna tankar och tja... leva i en glasbubbla. Så förlåt om jag var otrevlig. Jag borde veta bättre än så.

Idag så har jag varit på en liten "minikennelträff", vilket har varit jätteroligt! Jag känner in i ryggmärgen att jag har valt rätt ras, det känns så himla rätt. Nya planer är nu på G!

HeQuille och jag var hos kiropraktorn i torsdags så nu är vi på gång. Ska även börja träna waterwalk på ett ställe utanför Malmö så snart som kiropraktorn är klar med sitt arbete.
Hans nya foder, BARF, älskar han! Det är en fröjd att se honom äta, och jag kan verkligen förstå varför Jeanette har talat så himla gott om detta, för det kommer jag också att göra från och med idag! BARF är toppen!

Igår så inhandlades det en ny bärbar dator, och den är toppen! Hittar nya saker hela tiden och det är lite kul, känner mig som ett litet barn på julafton!

Nu ska jag och HeQuille ut och träna, trevlig helg!

Höftledsresultat

Jag antar att en nyhet alltid är en nyhet fast att det inte är en rolig sådan.
Förra veckan så var jag och höftledsröntgade HeQuille och 3 av hans kullsystrar, något som oroat mig ända sedan jag fick hem honom. När han låg där på bordet så grät jag och sa till Eva att jag är så rädd för att han ska ha höftledsfel. Sekunden efter kommer veterinären in och säger det jag fruktat mest; det här ser inte bra ut.
Timmarna därefter passerade som i en dimma, jag minns att jag grät och inte visste var jag skulle bli av. På något vis tog vi oss hem. Idag visas resultatet på SKK hunddata. Han har höftledsgrad D. Armbågar UA (0).
Jag kan inte sluta gråta. Det är inte såhär det ska vara. Min underbara bäste HeQuille.
Det finns ingen bättre, så varför blev det såhär?
Veterinären som utförde röntgenundersökningen berömde hur välmusklad han är, och när hon sagt det så var jag
tvungen att fråga om det var jag gjort något fel i motion och liknande och som i sin tur orsakat dethär. Till min "lättnad" sa hon att det var helt och hållet genetiskt och att det var ingenting jag skulle gå och lasta mitt samvete med.
Jag önskar att det kunde kännas lättare.
Nu så får vi tänka om, nu kommer vår prioritet ligga i att bygga en så bra muskelkorsett som möjligt, och att hålla honom i en så bra kondition som det bara går. Jag har kontaktat kiropraktor, massör och hundsimm och han kommer att byta foder och nu istället äta BARF. Jag kommer att göra allt och ännu mer för att han ska må bra.
Vi ska klara detta, på något sätt, det är jag och HeQuille.

Förtvivlan

Det var inte såhär det skulle bli. Det var inte såhär det skulle vara.
Jag kan inte sluta gråta. Hur kunde det bli såhär?
Jag kunde inte sova inatt, tårarna bara rann.
Det är inte en liten struntsak för mig. Det här var/är så mycket, så stort.
Och nu så är det stopp.
Jag kan inte sluta gråta, hur kunde det gå såhär?

Lördag

Idag gjorde jag en av mitt livs snabbaste shoppingturer. På 50 minuter hade jag handlat ett par jeans, en hoodtröja, 4 linnen och ett par skor. Därefter körde jag och handlade soundtracket till Mamma Mia, så nu går jag runt och sjunger ABBA låtar mest hela tiden. Kan inte begripa varför de inte ringde mig när de skulle tillsätta huvudrollen....

I eftermiddags så var jag hos Jessica och Roger. Vi hjälptes åt att ta bilder på HeQuille och ett par utav deras hundar. Lika trevligt precis som vanligt! SHIT vad min hund är snygg!!!!!


Mamma Mia!

Ikväll så körde jag till Lund för att titta på Mamma Mia tillsammans med min mamma och mina två systrar.
Och HERREUD vilken bra film! Jag skulle kunna se den varje kväll denna veckan två gånger om och ändå älska den!!!!!!! Jag förstår fullkomligt varför den fått så bra kritik som den fått. Den är ju grym!! Ni kan tro att den ska inhandlas så fort den släpps på DVD!  Musiken, handlingen, skådespelarna, ja allt var verkligen fullkomligt underbart! Tack familjen för en trevlig kväll!


Hundträning

Jag och lilleman (HeQuille alltså!) var ute och tränade för en stund sedan. Hade egentligen tänkt att träna lite läggande under gång samt stegförflyttningar, men när jag kom ut på gräsmattan så hade jag verkligen ingen lust med detta längre. Men H. var pigg & arbetsvillig så någon var jag tvungen att hitta på. Vips så fick jag en idé. Knappt var tanken tänkt förrän det skulle ske en handling. Bort till trappan som leder till ytterdörren (den har två avsatser) och började vänta på att han skulle erbjuda lite beteenden. Det tog inte många sekunder innan han glatt visade upp hela registret. 10 minuter senare kunde han stolt backa uppför hela yttertrappan och snyggt avsluta det hela med en bugning! Ja, man får inte vara dum inte! Än så har vi inte lagt något kommando på det hela, då jag fortfarande funderar över vad man ska kalla det. Något förslag?! För "backa uppför trappen" känns något långt att säga.....

Glädje och sorg

Jag vet att ni förmodligen inte förstår mig, att ni inte kan tänka er hur det känns och att jag bara låter knäpp, men Devils bortgång är jobbig. Det var han som fick upp mina ögon för rasen på riktigt. Det var han som visade hur en Dogo Argentino ska vara, jag är så tacksam för att jag fick äran att träffa och lära känna honom. Jessicas och hennes familjs sorg är tung. Jag tänker på dem och försöker underlätta så gott jag kan.

Igårkväll så satt jag och översatte hela min hemsida till engelska, ska lägga ut den senare idag. Vill kunna "visa upp" min hund internationellt och då måste ju hemsidan vara översatt. Så sagt och gjort, jag satt uppe till 2 inatt och gjorde den klar, ska bara läsa igenom den igen så att jag ser att att ser bra ut.


HeQuille, min klippa när stormarna blåser


In memory of Devil

In memory of Devil

Have you ever had the big fortune to meet a dog who's personality and exterior simply says; WOW? In my life I've met a few, and I remember the exact moment Devil captured my heart.
 

A couple of years ago I searched the internet for information about the noble breed Dogo Argentino. I found a couple of sites, but none I really liked. But then, there it was. A beautiful site with wonderful pictures of even more wonderful dogs. Devil was at the beach, , full of life and strength, and he ran with his best friend, Avalon, against the camera. Right there, that moment was captured on one of the most beautiful pictures I've ever seen. Therefore my happiness had no limits when Jessica a couple of weeks ago gave me that photo of Devil and Avalon running into my mind and heart.
 

Devil was so much more than a ordinary dog. Noting about him was ordinary, he was special. He was a loved familymember, a great show- and workingdog. He was everything a Dogo can be, a big white ghost with a heart of gold.
 

Thank you for letting me get to know you and for all the love you've given your family. You'll be forever missed.
 

Goodnight Devil, sleep well


Bloggtorka

Ja, det har det verkligen varit, har inte haft något lust eller haft något att skriva om. Alls. Lite skumt när det blir så!
Imorgon ska jag passa HeQuilles kennelsyskon. De är ca 2 veckor gamla nu, har ungefär samma storlek (om inte större!) ett marsvin. Känns så underligt att HeQuille faktiskt har varit så liten...

På söndag är det jobb som gäller. Bra! Då har man tankarna på något vettigt!

Trevlig helg!

Söndag/måndag

Och så blev det mitt i natten igen. Måste skärpa mig och gå och lägga mig tidigare än vad jag gör nu. Inte konstigt att det är jobbigt att gå upp på morgonen när man nästan precis lagt sig. Suck. Jag borde veta bättre!

Just nu ser jag framemot tisdag för då kommer ett kennelsyskon till HeQuille till Skåne. Då ska vi träna ihop med min goda vän Andrea, slå våra kloka huvuden ihop och kanske kunna komma på något nytt tips och trix till varandra. Jag håller tummarna för det iallafall!

Var ute och tränade lite lydnad ikväll och jag måste säga att HeQuille har fått in bra spontana läggande nu. Skönt. Nu ska vi bara jobba upp tempot på dem också, då det inte alltid faller mig i smaken...! Men vad fasen, vi har gott om tid!

Hade asroligt igårkväll (lördag) på galajet! Är så glad nu i efterhand att jag hängde med. När Martin och Christian kom och hängde sig runt min hals och upprepade gånger sa hur glada de var för att jag kommit dit, så kändes det verkligen toppen! Vilka vänner!



Tycker denna bilden är så kul så det får bli en favorit i repris!

Lördag

Så var det lördag, sitter och väntar på att Jennie och hennes familj ska komma hem.... Ca 1 timme kvar nu, och det känns som en evighet att vänta. Vill träffa henne nu!

Ikväll blir det galaj! Mamma (!) smsade mig igårkväll precis innan jag skulle sova och frågade om jag skulle med på fest som ikväll. Var ytterst tveksam, men efter att vi pratat om det idag så har jag bestämt mig för att jag ska med. Det är något stort jippo här utanför någonstans och tydligen ska mycket folk dit.