Fredsflagga

Johannes ringde nyss och meddelade att han viftade med den vita fredsflaggan så nu är vi vänner igen och det känns jättehärligt! Har saknat honom massor. Lille Tiger- Sven!

Underbara Ga!

Han är alltid sigsjälv och ingen annan!


Tillbaka i Skåne!

Så då var jag tillbaka i Skåne. Vare sig Dessie vill det eller ej, men det kändes härligt att Andrea ville ha hit mig iallafall även om hon idag påpekade att HeQuille verkade ytterst välmående efter sina norrlandsdagar och att jag kanske skulle överväga att skicka honom på kollo emellanåt. Ungefär sekunden därefter fick jag hjärtsnörp. Ska berätta om våra dagar senare ikväll, eller möjligtvis imorgon!

Idag så har jag varit flitig! Var på Teba och köpte utställningsbur till HeQuille och ett nytt utställningshalsband, därefter körde jag till Höörs BK och tränade lydnad ihop med Andrea. Sen så blev det att köra till Jennie och mysa med lite briardvalpar! De var så söta så! Träffade även en jättetrevlig blivande valpköpare där och det var positivt! Ikväll så blir det till att köra till Staffanstorp och hålla kurs! Är åter i hemmet vid lite över 9 ikväll. Ringde även Emma idag och frågade om hon ville göra mig sällskap på en promenad imorgon, och det ville hon! Det lät så roligt när hon svarade, för hon svarade verkligen med andan i halsen. Jag misstänkte att hon sov när jag ringde, men det förnekade hon. Brukar jag låta knasig när jag svarar i telefon?!

HeQuille

image229

Horoskop

I mitt horoskop för dagen stod det att jag behövde tala klarspråk för att folk kunde inte läsa mina tankar.
Intressant.


Sentimental

När jag vaknade nu på morgonkvisten så var jag jättesugen på att titta på Armageddon. Det finns inte många filmer som får mig att gråta... eller jo det finns det, men inte många som får mig att gråta nästintill sorgliknande... men denna är en av de absolut bästa! Så då var det såklart självklart att jag fick leta upp soundtracket och sitta och bli snyftigt sentimental!


Eftermiddag

Så då har man snart spenderat en hel dag mitt ute i ingenstans. Här är gott om träd och is... ja slask om jag nu ska vara ärlig. Försökte försköna verkligheten... men det kändes inte helt rätt! HeQuille har varit ute på långrunda och ligger fortfarande utslagen på golvet. Det måste vara den tunna luften här uppe som gör honom så utmattad!

Tidig morgon

Ja, det kan man onekligen säga. Vaknade av att HeQuille först trampade på mig, och sedan bestämde sig för att gör en närmre granskning och körde därför ner sitt skägg i mitt ansikte. Han var dyngsur i skägget, så vaknade det gjorde jag iallfall!
Jag måste erkänna att fjälltoppen ser inte riktigt ut som jag föreställt mig, men sen vette hundan om det är negativt. Trodde nämligen knappt att de hade el, toalett inomhus eller vatten i kranen, så jag är onekligen positivt överraskad! Nej, men så illa var det väl inte, men det var skönt att komma fram. Var åksjuk i princip hela vägen, så jag somnade fort igårkväll. Var inte direkt social alls. Men idag känns det bättre, så jag får väl prata desto mer idag!

Inkallning av hund

Hade precis HeQuille ute, och det var kallt. Saken var den att han skulle inte ut egentligen, men det var någonannan som släppte ut honom. Givetvis fick då även jag gå ut. Knappt påklädd. Trosor och tröja. Snyggt? Tveksamt, mycket tveksamt. Och som det inte räckte med det så sprang HeQuille och rejsade, jag stod och huttrade. Bleka ben fulla av blåmärken. En riktigt hit? Nej, inte sist jag kollade. Det ser ut som om jag blivit misshandlad, då jag har massor av blåmärken för tillfället. Så gå inte ut för att köra inkallning på era hundar i trosor, tröja, bleka & blåa ben. Det är ingen hit. Inte alls!

Panik!

Nu får jag snart börja panikpacka, för jag har inte börjat än. Se så, upp med hakan. Jag vet att ni som känner mig blev chockade nu, men det är dessvärre sant. Jag har iallafall gjort en vettig sak, jag har flyttat över bilburen i den andra bilen och HeQuilles bilfällar ligger nu i tvätten. Men som sagt, panikpacka! Och jag sitter, fortfarande, i handduken här vid datorn. Brist på sysselsättning? Nej, det skulle jag inte vilja kalla det... Men nu ska jag faktiskt börja med att klä på mig och sedan börja packa. Det kommer se ut som om vi ska flytta in... Det gör det alltid när HeQuille är med! Trevlig dag på er!
Puts & krom

Ögongodis!

image228

L.A. Ink

Härmapa! Sitter och retar upp mig nu, på något som jag inte ens har med att göra! Fick se reklamen om L.A. Ink igår, och det är möjligt att jag är sen. Är jag det? Visste alla att Kat von D har öppnat eget och har ett eget program?
Vart är världen påväg?
Länk till L.A. Ink

Melodifestivalen del 3


BIM- valpen!

image227

Utställning nummer 2!

Så då var utställning nummer 2 avklarad. Och det är bevisat, mina tävlingsnerver suger! Jag var och är så evinnerligt tacksam för Evas och Jessicas stöd idag, ni var verkligen heltoppen! Hade jag inte haft ert stöd, kunskap och förtroende i ryggen hade det inte gått så bra som det gjorde. HeQuille blev BIM- valp och fick se sig slagen av sin kullsyster Wimsa (TdB Haida Noir DO)! Men jag är så glad! Han tog miljön med ro och skötte sig exemplariskt i ringen! Mitt älskade hjärta! Roligt var det också att Emma och Madde kom och hejade på oss, blev paff över att se dem! Ikväll blir det middag hos Jessica och Roger för att fira hur bra vi skötte oss idag! Jessica sa att vi hade gjort henne stolt, det värmde så gott i mitt hjärta! HeQuille har fått ett jättesmaskigt ben så han är sysselsatt, men jag kan lova att grabben är trött! Bilder kommer under morgondagen, eller ja, möjligtvis senare ikväll om jag inte kan hålla mig borta från bloggen när jag kommer hem!

BIM- valp Trésor de Brie HeQuille Noir DO

Grey's

Vilken kombination, denna låten som bara är underbar och den fantastiska serien!


Nervös

Jag är jättenervös inför imorgon. Jag ska hämta upp Jessica 07.15 och vara hos Eva 07.30 för att sedan köra till Hässleholm (Qpoolen). För att göra det klart och tydligt så är jag inte nervös för att jag har krav på att HeQuille ska ta hem rubb och stubb. Absolut inte. Jag är nervös för att göra Jessica besviken nu när hon har lagt ner så mycket tid på oss. Jag vill inte att hon ska känna att tiden varit bortkastad. Jag är också lite nervös för att se hur HeQuille reagerar på miljön, då han aldrig varit på en inomhusutställning innan (den förra var i ett ridhus). Men det är helt klart en bra "uppvärmning" inför Malmö int!
Nu ikväll så har jag packat alla hans saker, tagit fram stolarna, duschat hans skägg och tassar. Så nu är vi fit for fight! För hur det än går, så vet jag att jag har världens underbaraste hund!

Oframkomlig terräng

Idag så var jag och Andrea ute i skogen för att lägga spår till hundarna. Lagom bra väder och ingen blåst. Vi delade upp marken mellan oss och gick ut  våra respektive spår. Sen har vi en ritual som innebär att vi pratar strunt i ungefär en timme tills det är dags att gå spåren. Så först var det HeQuilles tur (då han hade två spår idag). Det gick kalasbra, vi enades om att detta var hans bästa spår någonsin!
Därefter var det Boris tur. Andrea sa att det var lite småsnårig terräng och att det kunde vara lite fuktigt. Jag tror att jag ska ge henne en ordbok, för hennes ord passade inte in på verkligheten. Skogen var i princip ett enda stort snår och marken var inte lite fuktig, vi gick i ett kärr! Jag fick en riktig snilleblixt och bestämde mig för att snedda lite och komma i ett bättre läge för att se hur Boris arbetade. Tji fick jag. Jag hamnade mitt ute i ingenstans, och definitift inte där Andrea lagt spår. Jag kunde inte se dem någonstans, men jag såg däremot stora spår efter vildsvin. Därefter (och jag vet att det är löjligt...) spelades det filmsekvenser i mitt huvud från Wrong Turn, fast den utspelade sig i Fulltoftaskogen. När jag äntligen började kunna se bilarna på ett långt avstånd så tror ni inte att marken delades av med en stor å? Så det blev till att ta sig fram längs ån för att sedan hitta ett ställe där man kunde gå över. Därefter ta sig igenom ytterliggare en massa snår och sedan komma fram till bilen. Andrea undrade var jag hade tagit vägen, jag påpekade att skulle hon lägga fler spår i sådan terräng så får vi lägga upp nya rutiner som inte innebär att jag ska behöva fara fram i skogen som en halvtaskig Indiana Jones!

Tack Emma!

Gårkvällen spenderades med underbara Emma! Blev superglad när hon ringde och frågade om jag inte kunde köra hem till henne och hälsa på. Har inte hälsat på sedan de målat om i tv- rummet och gjort ett finrum, så självklart fick vi börja med husesyn! Assnyggt! Men så har Emma också en riktigt god smak! Sedan blev det en massa skvaller, skratt och glada miner! Ska hälsa på henne i nästa vecka igen när jag kommit hem. Jag kunde inte riktigt sätta fingret på hur mycket jag saknat henne förrän jag körde dit igår. Hon är en riktigt härlig vän! Vilken jävla tur att Martin hittade henne!

Lindström

image226

Hemma igen

och vi hade en riktigt trevlig stund! Smörgåstårtan var jättemumsig, och alla var på gott humör!

Jag önskar att du iallafall kunde höra av dig och fråga hur det är med mig. Det är tråkigt att ha det såhär, men jag kommer inte att ge mig. Så är det bara. Ger man sig in i leken, får man leken tåla. Men jag saknar dig ändå.

Mums!

Nu ska jag köra ner till klubben och äta smörgåstårta med alla hundungdomar!
MUMS!
Smaklig måltid på er andra! Jag ser iallafall framemot kvällens måltid!

Based on your birthday ...

You have the boss character, but not a leader. Most people look up to you for your capability and confidence although they find you quite stubborn. You should listen more to others. You are a unique and charming individual. Your Love, You hardly take the moderate track. You either love or hate someone. Whom you call friends are the chosen ones. If any of them betray you, you won't let them get away without having hard time.

Shopping med kusinvitamin!

Idag så har jag och Jessica varit och shoppat på Burlövs center. Det har onekligen varit en spännande dag, för första gången så åkte jag bil med Jessica och hennes skruttan! Så fort vi kom innanför dörrarna i Burlöv så for Jessica in i Blick's affär för att prova glasögonbågar, hon har fått för sig att hon ska köpa ett par bågar med fönsterglas i för att hon vill bli tagen på större allvar. Jag skrattar fortfarande åt tanken. Iallafall så blev det nästan till att gå och äta direkt, då Jessica kan äta alltid, överallt! Därefter blev det kissepaus, och då fick Jessica snilleblixten att vi skulle fotografera oss. Utanför toaletten, där det kryllade av folk. Jag tog genast till flykten och slapp därmed medverka till något fotografi! Jag hittade iallafall en svart kostym med väst och en skjorta till det. Snacka om att vi skrattade när vi höll på att prova kläder. Jag hade stora problem, mina bröst ville inte gömma sig under någon skjorta utan skulle skjuta bort knapparna! Jessica gick runt mig flertalet varv för att kontrollera att allt var innanför skjortan. Ny shoppingdag är bestämd, och det blir förmodligen torsdag nästa vecka. Då ska vi ge oss ut på jakt efter en grå kostym. Och nu undrar ni säkert vad jag ska ha dessa kostymer till, och jo det ska jag berätta, jag ska ju se okej ut när jag ställer HeQuille!
Tack Jessica för en kalasdag!

Denna låt satt vi och skrålade till på vägen hem när Radio City bjöd på nostalgi!


Lättroad...!

image224

image225

KALAS!

Jag är så glad, det har löst sig!
Det blir bröllop och hundutställning på lördag! TJOHO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amanda - Hallelujah

Det går bara inte att tröttna.


Shopping!

Nu så är HeQuille klädd i ett nytt halsband, ni kan tro att han är stilig! Och så köpte jag en bädd för honom att ha i bilburen så att han ska ligga bekvämt när vi är ute och kör. Han var ytterst skeptisk när jag la in den och när han sedan skulle hoppa in och lägga sig så fnös han högt och krafsade ett par gånger innan han kunde lägga sig. Jag tror att hälften av alla hans saker finner han högst onödiga. I synnerhet kammen och borsten för tillfället.


Jag tror jag dör av skratt!


Dröm om indexbild

Jag har konstaterat att jag inte kan ha mycket att drömma om. Nu framåt morgonen vaknade jag ett par gånger av irritation över att kennelmatte Eva skulle ta bort den översta bilden på sin hemsida på Hoya, Sally och HeQuille. Jag ville absolut ha den kvar, men en dag så var den bara borta. Hur kan man drömma om en indexbild? Jag måste verkligen ha passerat en gräns för hur det kan vara tillåtet att drömma så.

För övrigt så har jag sovit gott inatt. Så vitt jag minns iallafall! Läste ut min bok inatt, vilket var lite synd för det var riktigt bra! Handlade om ett mord, styvbarn, otrohet och arsenik. Verkligen helt toppen!

Nu ska jag snart köra och hämta foder till HeQuille så att vi har foder under nästa vecka. Kan tänka mig att det blivit lite körigt att fixa foder i Skinnskatteberg. Eller du, Ändy Pändy, har de hundfoder däruppe?!


image223

Stressad

Det kan man lugnt säga. Har pluggat som en tok nu i ett par timmar. Och ingenting vill fastna. Jag blir snart hysterisk. Hur fan ska detta gå? Jag vill inte gå dit med tanken att jag förmodligen kuggar. Det sänker en mer än vad det ger mig motivation att fortsätta. Suck.

Ser framemot torsdag när jag och Jessica ska åka och shoppa ihop. Hon ville inte höra talas om att det gav mig mindervärdeskomplex, utan vi ska allt masa oss iväg ändå. Tja... vi får väl se hur mycket man kommer hem med denna gång. Har iallafall ett par saker som jag måste ha... t.ex. något att ha på mig när jag dyker upp på bröllopsfikan (det är bara det jag lär hinna efter tentan...). Och vad har man då på sig? Med tanke på att alla mina kläder går i svart/brunt/grått så känns det som om jag måste tänka om. Suck. Varför måste det vara så omständigt? Den dagen jag gifter mig så ska jag tvinga alla mina gäster att ha pastellfärgade kläder på sig. Bara för att jag har fått lida. Rättvist?! Icke, men ger mig dock en varm känsla i ryggmärgen!

Valpbesök

Pust, suck och stön. Vilka underbart söta valpar! Det kniper något förfärligt i kroppen... jag tror att jag har blivit drabbad utav valpsjuka. Igen. Och Jennie var inte den som försökte förhindra att sjukdomen spred sig. Tvärtom. Hon berättade mycket glatt att jag gääääääärna fick skaffa valp från henne och att där var en fawntik. Pust, suck och stön. En fawntik! Aaaa nu kniper det sådär igen. Väntar på att det ska plinga till i inkorgen så att jag kan få se på bilderna vi tog idag. Ska dit och hälsa på nästa vecka igen. Jag måste ju hålla mig uppdaterad! Sen så fick jag även inhandlat en spårsele i hennes lilla shop då den jag har beställt inte verkar dyka upp inom en snar framtid, och en sele behövs. NU!

Sen så var jag och HeQuille ute och gick en runda i byn för att miljöträna lite. Men han bryr sig inte ett dugg. Han lunkar på vid min sida och finner sig i situationen.
Älskade hund vad underbar du är!
Hastigt och lustigt så mötte vi även Jessica i byn, så hon höll oss sällskap en bit utav rundan. Det var trevligt! Så eventuellt så blir det en fika på torsdag. Trevligt! Iallafall så har vi uppdaterat varandra på skvallerfronten, så nu är jag med igen! Fick en rättså rolig kommentar av en gammal dam vi mötte:
- Oj, din hund är lika hög som du är lång!"
Och det är han INTE! Isåfall hade jag blivit orolig! Men det bjöd onekligen på att gott skratt. Förvirrade tant!

Valpar!

Snart ska jag köra för att hälsa på Jennie, Tess och deras 12 briardvalpar. Ni kan tro att jag ska mysa för hela slanten! Vem kunde tro att den här lilla hålan skulle innehålla 2 briardkennlar?! Ibland har man tur!
För övrigt så försöker Andrea få mig att skaffa en Dvärgschnauzer igen. Tydligen så har hennes uppfödare två peppar & salt valpar kvar, en tik och en hane. Jag medger att jag känner suget.... Men nej, HeQuille ska inte ha ett syskon än, även om det finns stunder när jag verkligen saknar att ha liten hund! Det får vänta lite... Jag måste ju ha tid på mig att isåfall hitta en intressant kombination och med tanke på att det tog 7 år innan HeQuille kom så förstår ni kanske i vilken fart det där går.

Jag som trodde att jag skulle få en lugn vecka med gott om tid till att plugga. Never. Idag så blir det valpbesök och ikväll så är det utställningsträning. Så är jag duktig så har jag ett par timmar mitt på dagen att studera flitigt på.
Imorgonförmiddag är det promenad med Bears som gäller, därefter köra till Teba och hämta min efterlängtade utställningsbur. På kvällen ska jag jobba.
På torsdag är det hjälpa mormor och morfar som gäller inför flytten. Det är 1,5 månad kvar, men MASSOR av saker ska slängas  osv. Som tur är så blir vi rättså många som ska hjälpa till så då går det väl lite fortare. På kvällen sedan så är det smårgåstårta som gäller med hundungdom. Mums! Så då ska vi först träna och sen äta, trevligt värre!
Och så på fredag är det först spårträning och sedan shoppingtajm som gäller. Suck. Och ni ska veta att det är inte spårträningen jag suckar över.
Lördag - bröllop/tenta/hunduställning?
Söndag - Viltspårsträning

Puts & krom
nu ska jag köra och pussa på valpar!

Jessica

Blev så glad när jag såg att Jessica lämnat en kommentar till mitt inlägg om dagens spårträning. Missförstå mig nu inte, det hade inte ett dugg med hundträning att göra! Men ska ringa henne lite senare idag och bestämma tid för att fika ihop!
Fick dessutom tag på en vettig människa på CSN idag, så förhoppningsvis så är det färdigklöddat nu!

image222

Spårbild

image221

Spårträning!

Imorse så möttes jag och Andrea i skogen för spårträning, då Albin och Boris också behövde ut och spåra! HeQuille gick två sådana riktigt klockrena spår idag! TJOHO vad glad jag var! Fint tempo med drag i linan och med nosen i backen genom bägge spåren! Det där är mattes kille! Andrea var också djupt imponerad av denna gosse! Så nu ska vi ut på fredag igen och förhoppningsvis så har hans nya spårsele också kommit då!

Bjuder på en gammal bild på spårgänget. HeQuille var lite mer än 4 månader på bilden.

image219

Grattis Elin!

På din 20- års dag! Shit, jag ser dina gråa hårstrån!
Puss i ljumsken från mig till dig!

image218

Promenad

Ikväll så fick jag ett ryck och körde ner till byn med HeQuille för att gå en sväng. Och när vi gick där så fick jag se en kille på avstånd som jag tyckte jag kände igen. Och ju närmre vi kom så blev jag mer och mer säker. Det var Björn!
Så glad jag blev, så vi vände och pratade hela vägen hem till honom. Precis som förr! Superroligt! Jag har saknat honom! Så vi bestämde att vi skulle ut och gå på onsdagförmiddag så det ser jag framemot!
Björn tyckte jättebra om Peo och tyckte att HeQuille var stooooor, och att mitt smeknamn på HeQuille (... som då ska erkännas är Lillen eller Lilleman) var helfel. Men kunde ändå säga:
"Emelie, du har värsta grymma hunden!"
A walk with Bears!

image217

Dagens myslåt


Vårens planer

  • 23 februari - Valputställning i Hässleholm (Qpoolen)

  • 16 mars - Malmö int.     

  • 26 - 27 april - Fårvallning, Mörrum (Blekinge) - Anlagsprov

  • 9 -11 maj - Träningshelg i lydnad med Mona Kjernholm     

  • 18 maj - Hässleholm nat.

  • 3 - 6 juli - Världsutställningen och Briardspecialen, Stockholm

  • 14 september - Sofiero int.


  • Ordspråk!

    Jag säger bara:
    ALDRIG MER ETT LIV UTAN BRIARD!

    Jennifer Grey

    Hade ni känt igen henne?!
    Det är alltså hon som spelade den kvinnliga huvudrollen i Dirty Dancing.

    image214

    image215

    Utställning och kurser

    Idag så är HeQuilles systrar Hoya och Heiza och ett par andra TdB'are på utställning, och jag är jättenervös! Jag håller tummarna för att det ska gå jättebra och väntar ihärdigt på att Eva ska ringa och berätta resultaten!

    I slutet av förra året så bestämde jag mig för att ligga lågt med kurserna iår. Att jag ville ha gott om tid att lägga på min och HeQuilles utveckling. Men det blir aldrig som man tänkt sig.
    Som det är nu så håller jag kurs 2 gånger i veckan, måndag & onsdag. På något konstigt vis så blev det på hundungdoms årsmöte också bestämt att jag skulle hålla i en valpkurs för ungdomar, och nu så har jag även ett par "gamla" kursdeltagare som gått kurs för mig non stop sedan de skaffade valpar för 2 år sedan, som fortfarande inte vill sluta. Och de vägrar byta instruktör. Nu vill de gå ytterliggare en kurs. Om jag ska göra allt detta så kommer jag att hålla kurs 4 dagar i veckan, och en av dessa tillfällen måste ligga på helgen.
    Hur ska jag göra? Jag vet inte själv. I detta läget så har jag skitsvårt för att säga nej. Och det vet folk om.
    Ska jag hålla såhär många kurser igen så försvinner allt min sociala liv som jag har utanför hundträningen. För folk börjar tröttna på mig. Att jag aldrig kan, att jag alltid ska iväg och att HeQuille går före. Och jag förstår dem. Jag är ingen rolig människa. Men jag försöker ta mig tid. Jag försöker höra av mig för att höra hur det är med folk osv. Jag kan försöka börja med att ta mig fritt lite oftare.., Men det är väl inte bara jag som behöver bjuda till?

    Melodifestvialen del 2

    Kvällens höjdpunkter:
    1. Björn Gustavsson!
            - Om jag skrattade så jag grät förraa veckan så var det inget mot igår. 
               Det var bara helt sanslöst!
    2. Att Carola och Andreas Johnsson inte gick vidare direkt till Globen var bara så härligt!
    3. Sanna Nielsen var för gångs skull riktigt duktig! Bra gjort!




    Tråkigt

    att du inte känner att du kan komma till mig och prata. Att jag ska behöva sitta och läsa på internet vad som händer och hur du mår. Beklagligt. Det ordet räcker inte ens till, men det värsta är nog att jag har börjat att acceptera att det är så. Jag förvånas inte längre över det, och det är verkligen det värsta.

    Pratade med Luddet inatt och han muntrade verkligen upp mig och fick mig till att skratta så jag höll på att dö av andnöd! Och som om det inte räckte med det så fick jag mail ifrån en riktigt oväntad person igår. Jag har nog inte riktigt smält det än, men vi ska ses på utställningen i mars, och det ska bli trevligt. Men som sagt, fortfarande lite chockad.

    Mycket trevlig dag!

    Körde ut till Jessica vid 11 idag och sedan dess har det varit full rulle! Vi var först ute en sväng med två av de vuxna hundarna så de fick springa av sig och så skulle vi ta lite nya bilder på dem uppställda. Därefter så var vi hemma om och bytade hundar, det blev istället HeQuille och en av hennes ungtikar som fick följa med, men idag så fick de inte leka. HeQuille behöver nämligen lära sig att alla hundar inte är till för att lekas med och att man ibland måste lämna andra ifred (ungtiken har inga problem med andra hundar utan fick följa med och vara störning i vår träning). När vi var ute så tog Jessica lite nya bilder på när vi tränade lydnad. Hur lyckas hon alltid ta så fina bilder? Ville egentligen inte vara med, men vi kom fram till att det är lite svårt att ta bilder på ett fotgående när jag inte är med....! Sen så blev det en massa kaffedrickande och hundprat! Tack för en toppentrevlig dag!

    image212 image213

    Gammal bild

    Hur såg ni ut när ni var små?
    Av en ren händelse började jag sitta och titta på gamla kort, och kunde då inte missa alla de bilderna som är tagna på mig. För det är verkligen en hel massa. Så jag tänkte dela med mig, och faktiskt visa en bild på mig där jag har pappas Harley Davidson keps på mig.

    image210

    Tv- kväll

    Nu så har jag och HeQuille haft en riktigt lång mysstund och tittat på Let's dance. Skönt att inte behöva tänka när man tittar på tv, men måste ändå framhålla att självklart har jag en favorit bland alla dansparen. Vilket?! Tina och Tobias såklart!

    Jessica ringde ikväll och bjöd in mig och HeQuille imorgon. Det har utlovats finfint väder så självklart ska vi passa på att fotografera våra hundar! Det blir även hundpromenad och hundsnack! Trevligt värre!
    På kvällen ska jag nog ha filmkväll med Dessie och Oskar, vi får passa på att umgås!

    Fick reda på en hemsk sak ikväll. Tårarna började rinna.
    Jag hoppas att det inte är något. Att du är frisk.
    För att du finns.

    Humor på en fredag

    Ja, jag vet. Min humor är torr. Men ack så underbar!

    Johan Glans och Björn Gustavsson = husgudar!






    Skogspromenad!

    Nu har jag och HeQuille för första gången varit ute i skogen, ENSAMMA! Jag har varit riktigt skraj för att åka ut själv, men idag gjorde jag det. Och det var jättehärligt! Så detta var första, men icke sista gången! Men lite klena nerver har jag nog... för vi gick på en grusväg och så hörde jag ett läte jag inte kunde placera, och HeQuille som är i sin spökålder hörde det också. Jag stannade stel som en isbit för att försöka förstå vad det var, och givetvis stannade HeQuille också, beredd att sticka om det var något farligt. Och ett tu tre så springer ljudkällan över vägen, och vad tror ni det var? Jo, en ekorre. Snacka om att jag kände mig dum! Vilken förebild jag är för lillkillen!
    Sen så gick vi vidare, HeQuille badade i diverse leriga diken och hade jätteroligt! Vi tränade lite lydnad och sen så satt vi och mös i solskenet. Ååå vad härligt det var!
    När vi sedan nästan var tillbaka vid bilen så passerade vi en stor stapel med nyfällda träd och både jag och HeQuille var tvugna att stanna till, för det är ju inte klokt vad träd kan lukta gott! HeQuille tog det hela ett steg längre än jag och körde in hela nosen i trädet för att verkligen kunna inhalera ordentligt! Som jag skrattade!

    Därefter körde vi till klubben för att träna lite lydnad, och då främst på ingångarna och avslutet på fotgåendet. Det gick riktigt bra idag, även om han blev lite brydd för den där hunden som stod och skällde från det att vi kom till att vi körde. Därefter så tränade vi på att vänstervarva lite, och det sitter verkligen som en smäck! Nu när han får på sig sitt utställningshalsband & koppel så vet han precis vad som gäller! I tisdags när vi var hos Jessica och tränade så sprang hon med honom och vilket steg grabben har! Man blir ju lite blind när man alltid springer med honom själv, men han är verkligen helt otroligt vacker. Snacka om att både ha brains and looks!

    Tack HeQuille för att du finns!

    Tji...

    fick jag. Skulle bara in och kika på en sida till innan jag stängde ner... och jag valde självfallet helt fel sida att kika på. Där är en flock helt underbart söta briardvalpar, 5 veckor gamla. Hjärtat bara smälter och blir till en pöl på golvet. Men nej, HeQuille ska inte ha ett syskon.... än!

    Nannig

    Tack Elin för ditt besök ikväll, det var precis lika jättetrevligt som vanligt!
    Nu är jag jättetrött, orkar knappt hålla mig vaken. Så jag ska faktiskt ta och krypa till kojs och sova lite längre imorgon. Härligt!
    Några planer inför helgen? Nej det kan jag inte påstå.

    Älgjakt

    "Det var sådana som ni som sköt Bambis mamma"
    - Johan Glans


    Och nu...

    menar jag inte att gå emot vad jag precis skev i nedanstående inlägg. Men jag är faktiskt på myshumör! Och fråga mig inte varför, jag är det bara!
    Och bara för att förstärka, det har inte med att det är alla hjärtans dag att göra.

    Anti

    Nu ska jag förklara varför jag är anti mot alla hjärtans dag. Jag tycker att dagen bara består utav taskig dubbelmoral. Varför i hela friden är man så korkad så man bestämmer sig för att ha en dag per år då man ska stressa häcken av sig för att försöka uppnå en perfektion som inte finns i vanliga fall? Och varför ska man en dag på hela året vara trevlig och kärleksfull så man nästan kräks, när man sen inte är det alla de övriga dagarna?
    Visa att du bryr dig - alltid!

    Speciell dag

    Javisst är det, min dopdag dagen till ära. För visst är det som måste göra denna dagen så speciell? Kan inte komma någon annan anledning som skulle vara bättre.
    Idag så höll jag ett föredrag i skolan, och fyyyy vad det kändes bra! Fick jättemycket beröm efteråt av både lärare och klasskompisar. Vilken härlig känsla jag fick! Jag pratade om sex och erotik i det antika Grekland. Vi fick tilldelat oss en epok och sedan fick vi själv välja inriktning, och jag valde att prata om något som jag finner underhållande, och som har varit jätteintressant att läsa om!

    Kärlek mellan man och kvinna uppfattades främst som en sexuell förbindelse.
    Kärlek män emellan ansågs ha andliga dimensioner.

    Lurvas och jag!

    image207

    Hurtbulle

    Något som jag finner underhållande är när man pratar med ickehundmänniskor och råkar säga att "jag ska ut och träna när jag kommer hem, det är så härligt väder!", så genast missuppfattar de situationen och tror att man är värsta sportfånen/hurtbullen som är ute och springer maraton i ur och skur. Vilket förvånar mig. Har aldrig någonsin blivit tagen för att vara någon elitidrottare, så att hur man bara kan få en sådan befängd tanke i huvudet skrämmer mig. För helt krasst, varför ut och springa när man kan ut och spåra eller träna lydnad?!

    Bilder

    Satt och letade efter bilder att lägga ut i bloggen på min vänner och sånt från min fest, tänkte att det kanske kunde piffa upp tillvaron lite. Men icke. För jag är med på VARENDA bild = att bilden är helt förstörd och inte bör visas för omvärlden. Suck. Och som om det inte räckte med det så är jag onykter (tja... okej.... skitfull) på alla bilderna vilket gör det hela ännu värre. Dubbelt så mycket suck.
    Hittade iallafall en bild på Oskar, vilket var lite kul. Tja.. jag var också med från början, men tacka Gud för photoshop!

    image206

    Lättnad

    Det var skönt att få skriva av sig, och jag hoppas att ingen har tagit illa upp av att jag gjort det. Det har inte varit min tanke och mening.
    Sedan i måndags så har jag haft delkurs 2 i hundpsykolgutbildningen, och det är så roligt att vara igång! Har lärt mig en massa "matnyttigt" under dessa dagarna, så nu är mitt huvud snart sprängfyllt av ny kunskap! Åååå vad jag tycker det är roligt! Nu så har jag även påbörjat mitt arbete med mina projekthundar och jag har just nu 2 att arbeta med. Vilket också är spännande, och nu så känns det verkligen som om jag är igång på riktigt!

    HeQuille då! Jodå det är bara bra med guldgossen! Igårkväll så var vi hos Jessica på utställningsträning och vi fick en massa beröm för hur snyggt han skötte sig och att det verkligen syntes att jag lagt ner mycket tid på att det skulle fungera. Och även om jag nu råkar vara instruktör, så tycker jag att det känns lite gottigt ibland att få beröm jag med!

    Imorgon är det högskolan som gäller igen, men jag tror inte det tar hela dagen. Det stod i FC att det bara skulle vara frågor och svar? Så vi får väl se hur givande det blir. Iallafall så ska jag och HeQuille träna imorgon, har en massa ny inspiration!

    image205

    Vad var det som hände?

    Fick idag uppmaningen att skriva av mig, att försöka berätta om Peo och varför han inte längre finns här hos mig. Har fortfarande svårt att prata om det, och jag har ännu svårare för att acceptera det. Fast att jag i huvudet vet att det var rätt för honom känns det inte rätt i mitt hjärta. Det tror jag aldrig att det kommer att göra. Han skulle vara kvar, alltid, hos mig.


    För ca 3,5 år sedan blev Peo påsprungen av en stor hund när de var lösa under en promenad. Peo stod och snusade på en god fläck han hittat och var inte alls beredd på den fart och tyngd den stora hunden kom med rakt på honom. Han rullade runt ett par varv på gräset, men reste sig snabbt igen och gick tillbaka till sin gräsfläck. Jag tänkte inte mer på det, då Dvärgschnauzern inte är känd för att vara en pipig och känslig ras, så vi gick hemåt igen.
    En tid senare började hans humör förändras. Han blev grinigare mot andra hundar som var påträngande och han blev ännu mer bunden till mig. Jag valde då att kastrera honom, då han alltid varit en maskulin hane med mycket pondus och jädra anamma, och dessvärre också helt förtvivlad när tikarna i flocken löpt. Efter kastreringen så blev hans humör jämnare och jag började känna igen min "gamla" Peo. Det var härligt!
    När jag sedan hösten -05 började min instuktörsutbildning på Hand med Hund så gick det upp ett ljus för mig. Jag

    kommer ihåg det som om det vore igår. Vi pratade om ryggskador och dess inverkan på både hundens fysiska och psykiska jag. Allt stämde på Peo. Det var något som inte stod rätt till i hans rygg eller nacke.
    Jag fick då rådet att ta kontakt med Elisabeth som är en fantastiskt trevlig människa och duktig kiropraktor för både

    människa, häst och hund. Jag och Peo åkte dit och påbörjade en behandlingsprocess. Det visade sig då att Peo fått allvarliga skador på både sin nacke, rygg och länd. Jag är dock inte tillräckligt kunnig för att exakt kunna redogöra för skadorna, men de var iallafall omfattande och krävde tid och behandling. Vi började då komma dit ungefär var 10:e dag och i början så gav de önskat resultat. Hans rygg var inte längre så låst, han kunde röra ordentligt på nacken och han fick ett helt annat steg då hans "höfter" kunde röra sig normalt igen. Vi kompletterade samtidigt med att gå till hundmassör på regelbunden basis. På sommarhalvåret fick han simma för att stärka kroppens muskulatur, då om hans rygg inte orkade hålla samman så kunde muskulaturen rädda upp honom.
    Vintern 06/07 slutade framstegen att komma. Han blev mer och mer "grinig"  och trött, och man såg i hans blick att

    han mådde inte bra. I samma veva tog jag honom till veterinären för en riktig genomkontroll igen, och var då orolig för att hans hjärta skulle vara i obalans. Undersökningen gav ingenting, utan jag hade en "helt" frisk hund.
    Jag började nu känna mig väldigt hjälplös. Han började även ge sig på Vilda (min systers hund) oftare och oftare, och han slutade inte. Han började använda sig utav "bäst att hugga innan jag vet vad den andra ska göra" men aldrig på någon hund utanför flocken. När han kom bort så blev han helt annorlunda, han spelade charader, höll masken, och lyckades lura icke hundmänniskor lätt som en plätt, ja även en del hundmänniskor som inte kände honom. Peo var stark. Det var bara när vi var ensamma, när han kröp upp i knäet, tittade mig i ögonen, som jag verkligen kunde se in i hans själ och känna det han kände. Det värkte i mitt hjärta. Min älskade hund. Vad har jag gjort för fel?
    Sommaren kom och i samma veva så blev det klart att jag skulle få hem en liten briardvalp, min HeQuille. Jag hade väldigt dubbla känslor under HeQuilles första levnadsveckor. Peo mådde dåligt, det var oro i flocken och mitt i allt detdär så skulle en ny individ få ta plats. Han skulle komma hem till mig för att jag ville det. För att jag ville utvecklas. För att jag inte kände att det var rätt av mig att ta så mycket utav Peos energi till träning som jag hade intresse av. Men jag tog beslutet att ta hem HeQuille, och det är inget jag ångrar idag. Något som har sårat mig oerhört är när människor, som i mina ögon inte begripit bättre, har sagt "ut med den gamle och in med den nye". För så var det inte. Och om man känner mig, och om man visste något om min och Peos relation så var det att han var prioritet nummer 1 för mig. Alltid.
    Peo gav sig på HeQuille en gång. Och det var en gång för mycket. Han hade redan orsakat beteendeproblem hos Vilda mot andra hundar utanför flocken, och jag ville inte att han skulle få förstöra någon igen. Jag tog kontakt med alla hundkunniga människor som följt min och Peos resa, så som hundpykolog, hundmassör, kiropraktor och hundinstruktörer. Alla var överens. Det fanns inget mer jag kunde göra om jag inte ville sätta honom på smärtstillande och droga ner honom för att han skulle slippa sin smärta. Det var och är emot mina principer. Så självisk kunde jag inte vara. Det är för mig inget riktigt hundliv.
    Så tisdagen den 25 september klockan 18.00 fick vi tid för avlivning. Dagarna innan grät jag mig igenom. HeQuille fick stå till sidan helt, Peo var det enda jag såg. Jag grät och grät, och försökte på samma gång göra hans sista dagar i livet så glädjefyllda som det bara gick.
    Kvällen den 24:e är någon som jag aldrig kommer att glömma. Jag ville ha honom hos mig när jag skulle sova. Så fort jag tittade på honom så blödde mitt hjärta och tårarna rann igen. Hur skulle jag kunna ta bort min bäste vän? Jag berättade hur mycket han betydde för mig, hur mycket jag uppskattade tiden jag fått tillsammans med honom och hur mycket jag kom till att sakna honom. Jag grät mig till sömns den natten.
    Till slut kom vår sista dag tillsammans. Han var med mig på jobbet, och jag grät mig igenom hela dagen. Jag såg på klockan och tänkte hela tiden "såhär dags imorgon finns han inte längre hos mig". Jag visste att jag vilken stund som helst kunde ringa och avboka tiden, skjuta upp mitt beslut, men samtidigt så skulle det inte göra saken lättare. Jag hade bestämt mig. Det var det bästa för Peo.
    Jag kommer alltid att vara evigt tacksam för att min mamma följde med mig. Hon körde mig dit, då jag skakade så

    mycket i hela kroppen att jag inte kunde köra, eller knappt gå. Peo gick glatt in på veterinärstationen och vi gick in i

    rummet där det skulle ske. Veterinären förklarade på ett hänsynsfullt sätt hur det hela kom till att gå till, vilket jag idag verkligen respekterar honom för. Det kan inte ha varit lätt när jag satt storgråtandes och höll om min älskade hund. Vi satte oss ner på golvet och han fick vara på sin älsklingsfäll. Jag hade tagit med mig hans mjukosttub, som han satt och slickade på när han fick den första sprutan. Han tyckte mycket om mjukost. Efter en stund så la jag undan tuben då han började bli dåsig och han la sig ner. Jag höll min hand framför hans nos så han skulle känna min doft och veta att jag var nära. Samtidigt så klappade jag honom med lugna, smekande tag längs sidan och jag kände hur hans andetag blev lugnare och lugnare. Han pussade på min hand, la sitt huvud tillrätta i min handflata och behöll det så. Han hade sin blick riktad i min och jag kände att han försvann allt mer ifrån mig. Tiden var lång. Veterinären lyssnade med jämna mellanrum på hans hjärta, men Peo kämpade emot. Han ville finnas kvar. Och jag vet att det är egoistiskt, men jag önskar och hoppas att det var för att han inte ville lämna mig. Men jag hoppas samtidigt att han inte var rädd, utan att han kände att jag var med och hos honom. Så nära som vi alltid varit innan.Efter en halvtimme blev det dags för den andra och sista sprutan. Veterinären sa att han tyckte att jag skulle titta bort, då det ser obehagligt ut när de sticker in nålen rakt i hjärtat. Jag vände mitt ansikte mot min mammas axel och lät tårarna strömma fritt. När veterinären dragit ut nålen sa han till mig att nu var det över. Jag kunde titta igen.När hundar fått den sista sprutan kan det förekomma reflexer i muskulaturen, och det kan upplevas som om de lever fast att hjärtat har stannat. Peo rörde sig mycket och hans lungor drog djupa suckar. Han var borta. Jag fortsatte att klappa honom, och hans underbara ögon som alltid varit fyllda av ljus och liv hade nu slocknat. Jag minns att jag tog upp honom i famnen och höll honom hårt och nära och lät tårarna rinna i hans päls. Jag berättade om och om igen om hur mycket jag älskade honom och att jag gjort detta för hans skull. Jag hoppade då och jag hoppas nu att han förstår mitt beslut.
    Timmarna därefter passerade som i en dimma. Jag har svaga minnen av att jag kom hem, satt med honom i knäet i timmar innan jag var redo för att begrava honom. Att behöva lägga ner honom i jorden, kall och ensam var fruktansvärt. Att behöva lämna honom där var ännu värre. Han vilar bredvid Sigge, min systers hund som hon bara 3 månader tidigare behövt ta bort pga cancer.
    Under hela tiden jag skrivit detta har mina tårar forsat. Jag har säkert missat ett par saker, men jag tror att allt det som jag verkligen behövde får ut mig finns med. Fast att jag vet att jag gjorde det för hans skull, med hans bästa för ögonen så känns det inte rätt i mitt hjärta. Han kommer alltid att finnas där, i mitt hjärtas allra varmaste vrå, där finns han, full av liv och glädje. Och jag kan skymta hans ögon under luggen som säger "du och jag matte, alltid du och jag". Och någonstans så väntar han på mig, vi kommer att ses igen.
    Tack för allt min älskade vän!


    image204

    Trött

    Om inte jag hade sagt något hade ingen annan gjort det heller. Jag blir less och trött. Man får vad man förtjänar, men jag trodde i min enfald att jag gjorde bättre saker än så.

    Det har varit utbildning hela dagen. Väldigt intressant och givande, men tufft ändå. Får fortfarande dåligt samvete för Peo. Vet att jag inte kunde göra mer för honom, men jag var kanske inte den matten som han förtjänade? För han var verkligen värd det bästa.

    Vacker!

    Jag har ju berättat om hur vacker Désirée blev efter sin klippning, och när hon nu lagt ut en bild på sig i bloggen kunde jag inte låta bli att vara lite fräck och låna den! För jag vill ju också visa hela världen hur vacker min underbara kusinvitamin är! Min lilla extralillasyster!

    image203

    Melodifestivalen

    Här kommer det bästa från heeeela Melodifestivalen! Han är bara så grym!
    Jag skrattade så tårarna rann!
    Björn Gustavsson!




    Uppdate

    Då var man uppe ur bingen, även om det var något segt att gå upp, så är det skönt att få något vettigt gjort!
    Somnade inte förrän halv 6 imorse, låg och tittade på film och pratade i telefon. Var inte ett dugg trött.... då! Men det kan jag intyga att jag är nu!
    Den kommande veckan ser ut som följer:
    Måndag - Hundpsykologutbildning
    Tisdag - Hundpsykologutbildning och träning med HeQuille på kvällen
    Onsdag - Hundpsykologutbildning
    Torsdag - Högskolan, föreläsning inför tentan
    Fredag - Ledig! Till skogen med HeQuille
    Lördag - Ledig!
    Söndag - Ledig!

    Skulle behöva komma iväg och handla kläder inför bröllopet, ja om jag nu ska gå på det förstås. Fick ett så kärt mail från Eva, HeQuilles uppfödare igår, så nu är jag ännu mer kluven... Jag vill ju på valputställningen... Och jag hinner på både på den och bröllopet....!

    Vi har strålande solsken här idag också, riktigt vårväder med andra ord! Men det är väl alltför tidigt att få vårkänslor?

    Kvällning

    Jag kan inte sluta lyssna på Roxette låten som är längre ner i min blogg. Den är så fruktansvärt bra! Snacka om att Marie har en fruktansvärt bra röst. En röst som låter lika bra live som på cd. Beundransvärt med tanke på hur dagens artister oftast suger live.

    Frida skrev som kommentar och undrade om jag skulle komma till Hbg 1 mars för det var Joddla. Hmm... kanske det kanske. Har inte riktigt pejl på vad som händer just den veckan, men jag borde få det inom en snar framtid. Det största kruxet är isåfall HeQuille, och ni som känner mig vet hur nojig jag är när det kommer till att lämna bort honom. Tycker att det är asjobbigt... Och jag behöver inte höra att jag daltar med honom.

    Svammel

    Sånt härligt väder vi har haft idag! Solsken, varmt, fågelkvitter och HeQuille! Visst låter det som en underbar kompott?! En massa finfina bilder på guldgossen idag, och två av dem är publicerade nedan. För er som inte vet så är Guillermo en Dogo Argentino, så behöver ni inte klia er mer i huvudet nu.

    Usch jag har sådan beslutsångest gällande om jag ska åka på valputställningen och på bröllop eller åka och göra min tenta om 2 veckor. Det är ett fruktansvärt svårt val... Det är ju inte direkt var dag HeQuille ställs ut och ens faster går och gifter sig. Får nog ta och fundera på det där, även om jag vet vad jag egentligen vill.

    Just nu så är himlen vackert rosa och lila. Den ser så mjuk och härlig ut. Som om man skulle kunna gå dit och bara stanna kvar. Hade jag kunnat hade jag och HeQuille gått dit och satt oss på ett moln ett tag. Kanske hade vi fått träffa Peo där?

    Lina kommer inte ikväll, jag kom på att jag börjar tidigt imorgon. Suck. Har jag huvudet under armen eller? Blir så trött på migsjälv ibland. Så nu håller vi tummarna för att hon är ledig nästa vecka istället. Hoppas hoppas. 

    Min älskade, underbart vackre HeQuille!

    image200

    Läcker bild!

    image202

    Telefonterror!

    Jag ber så högaktningsfullt om ursäkt för nattens och morgonens telefonterror. Imorse när jag vaknade upptäckte jag att jag ringt upp 5 personer i min telefonbok upprepade gånger främst under morgonen. Har även skickat ett par sms där jag inte riktigt kan stå för innehållet.
    Ber så mycket om ursäkt och hoppas att jag inte orsakat er för mycket sömnlöshet och smärta.

    Dainty-Denai

    image199

    Bild

    image198

    Brunögd

    ***Brown eyes***
    People with brown eyes are very attractive, adorable, love to make new friends. Will do anything for that special person. Kind and polite. Can make anyone laugh or cheer them up. They love to please the one they care or love for, and are the greatest kissers of all. You care deeply for family and are affectionate with a tendency towards seriousness.

    Stavning

    Beutyful?!
    Som jag skrattade när jag upptäckte detta på en sida som skulle rekommendera en låt av Mika (en låt som förövrigt måste vara den absolut sämsta han någonsin gjort, den ger mig enbart migrän).
    Kanske jag skulle starta en utlottning av ett ordlexikon?

    Tatuering

    Har ritat upp ett mönster som jag tror kan bli supersnyggt! Funderar på om jag ska köra in till Tattoo world och höra vad de tycker. Hoppas att de isåfall har tid rättså snart. TJOHO! Nämnde det för mormor som hastigast och hon satte kaffet i halsen. Hon tycker inte om tatueringar. Inte alls. Vilket jag finner oerhört roande! När hon såg den jag har i nacken så utbrast hon att tjejer minsann inte skulle ha tatueringar, och i synnerhet inte så stora och som folk kunde se! Själv så tycker jag väldigt mycket om den och klurar på hur jag ska kunna bygga ut den!
    Åååå vad roligt det ska bli på semestern när hon inte kommer att kunna missa att lägga ögonen på dem!

    Snygg och stolvärme

    Imorse så fick jag ett infall och ringde mormor och bjöd henne på fika, hon blev jätteglad och tackade snabbt ja. Hämtade henne och körde hem, gick och bytte om och när jag kom ner igen så stannade hon till, tittade på mig och sa:
    - Men Emelie, vad snygg du är!
    Jag såg nog väldigt förvånad ut, då jag tänkte på vad jag hade tagit på mig. Ett par svarta mjuksbyxor och en mörkgrön hoodtröja. Snygg? Fruktansvärt tveksamt.

    När vi sedan fikat klart och pratat en stund så skulle jag köra hem henne igen. När vi kommit halvvägs så säger hon:
    Mormor: - Så skönt det är med stolvärme, det värmer så bra i ryggen! Men du sitter väl inte med det på alltid?
    Jag: - Jodå, så håller man sig varm!
    Mormor: - Du vet väl att det inte är bra?
    Jag: - Får man cancer av det med?
    Mormor: - Nej, men kanske urinvägsinfektion!

    Lördagsbesök!

    På lördag kommer Lina hit! Det var inte igår man träffade henne, så det ska bli trevligt! Satt och letade efter en bild att lägga ut på henne, men av någon konstig anledning så är jag & hon nästan alltid med på samma, och se det går inte för sig! Men efter ett tag hittade jag en bild på henne och Frida, bägge är ruskigt onyktra, men det syns inte så tydligt. Men jag vet att de var det, för jag var där, förvisso var jag väl i princip samma tillstånd...!

    image197

    Kanonlåt


    Hårfärg

    Jag är trött på min hårfärg nu. Riktigt trött. Jag saknar min egna färg, och det var längesedan jag såg till den. Har beställt färgningstid... men den är inte förrän i mars, tror bestämt att jag ska ringa och se om jag kan få den tidigarelagd! Jag vill vara riktig brunett igen, för hur är det man säger?! Brunetter har roligare?

    Favorit i repris

    image195

    Pälsvård

    Nu så har jag och HeQuille haft veckans pälsvård och kloklippning. Man blev onekligen lite bortskämd med Peos päls, då han trimmades regelbundet så var det bara hans skägg, ögonbryn och benhår som behövde borstas. Det tog maximalt 5 minuter. På HeQuille så tar ett ben samma tid! Åååå vad jag längtar tills han är fullpälsad!
    Satt och läste igenom Peos utställningskritiker idag, som jag saknar min lille schnauzer. Det borde vara alla förunnat att få uppelva den vilkorslösa kärleken man kan få från sin hund!
    Jag saknar dig, min älskade Peo!

    image194

    Tröttsamt

    Nu är jag riktigt irriterad, arg och besviken. Att man bara kan anklaga mig för att ha gjort något sådant.
    Aldrig att jag skulle. Jag bara samlar på mig material, för allt du säger och skriver till mig kommer du att få kastat rakt i ansiktet. Räkna med det.

    Konstaterande

    För att man ska kunna sitta relativt bekvämt när man åker stadsbuss ska man inte vara längre än 155 cm. Då kan man sitta och åka utan att bli kapad vid knäskålarna!

    Kalla mig fjollig...

    om ni vill, men denna låten gör så att jag storbölar varenda gång. Den är bara så fantastiskt underbar!


    Fågelskrämma

    Usch vad negativ jag blev. Skärpning!
    Om ingen annan hänger läpp varför ska då jag?

    Bjuder på en läcker bild på Boris, han är från vår uppfödning!
    SVCh = Svensk viltspårschampion
    LP1 = Lydnadsdiplom lydnadsklass 1

    image193

    Helgens planer raserade

    Denna helgen skulle egentligen blivit riktigt rolig. Men så blir det inte.
    Jag och HeQuille skulle åkt upp till världsmetropolen (?) Skinnskatteberg och hälsat på Andreas, eller Ändy Pändy smeknamnet som han drog på sig under nyårsafton. Men icke, och för tillfället så är jag fortfarande arg och besviken.

    Oinspirerad och svammel

    Idag känner jag mig fruktansvärt oinspirerad. Tror att det beror på att helgplanerna är inställda, och det suger. Men varför bli förvånad? Det blir alltid så.
    Sen har jag även tagit mig en rejäl funderare idag. Inte bara just på migsjälv sådär, utan rent allmänt, och med risk för att låta djup nu, så har jag funderat över strävan efter mer. Jag vet att ett av mina "problem" är att jag har väldigt svårt för att leva för stunden. Jag kan jobba mot något, jag kan lägga ner hela min själ, och när jag sen får vad jag jobbat för så uppskattar jag det inte så värst mycket, för då ser jag redan framåt igen. Mot nästa mål, och så är karusellen igång igen. Det gäller inte alla saker, men en hel del.
    Varför är det svårt att uppskatta det man har? Man vill ha så mycket, för hade man bara haft det där, just den saken, hade livet varit så mycket bättre. Men vem är det man försöker lura? Det är i ytterst sällsynta fall livet verkligen förändras pga en sådan sak. Förstår ni överhuvudtaget vad jag pratar om eller det är bara svammel?
    Jag tror att den där strävan både är positiv och negativ. Människor som siktar högt kommer kanske långt, men faller också hårt om något går fel. Har man mer realistiska mål kanske vägen blir lite krokigare, det tar kanske lite längre tid, men är det något som säger att resultatet skulle bli sämre?


    Människan strävar ända från början av sitt liv efter att nå upplevelser av behag och tillfredsställelse, och protesterar och försöker undvika sådant som leder till olust och plåga. Det är helt enkelt den mänskliga naturen,  något helt naturligt i vår strävan att överleva och leva ett så gott liv som möjligt.
                              - Epikuros
    Klicka här för att komma till sidan där citatet är taget.

    Samtal

    Jag blev så glad innan idag när jag var i skogen med HeQuille. Martin ringde! Och det var längesedan vi pratades vid sist. Det gjorde mig så himla glad! Han frågade var jag blivit av och så sa han att han saknade mig! Helt rätt sak att säga för att få mig på gott humör! Jag har saknat honom jättemycket.
    Vi är ju värsta bästa mompisarna haha!


    Klädsel

    Vad ska man ha på sig när man ska gå och titta på giftemål? Usch och fy. Det är det värsta med hela grejen... Satt och diskuterade detta på klubben innan styrelsemötet. Ni kan tro att folk var engagerade i ämnet... även människor som jag inte vill skulle vara det!

    Citat:
    "- Emelie, jag tycker du ska ha kortkort kjol, med nätstrumpor och strumpbandshållare!
    Det hade varit snyggt!"


    Ja, men det är väl självklart, jag ska gå dit och se ut som en prostituerad!

    Idiot

    Och så har du bara mage att ringa och tro att allt är bra. I helvete att det är. Glöm det.
    Det här glömmer jag inte i första taget.

    Tisdag

    Vilken flitig dag det har varit för min del idag! I förmiddags så var jag & Andrea ute med hundarna i skogen och spårade. HeQuille fick två spår som var lika långa och med varsen finfin klöv i slutet! Första spåret hade en jättefin start, men sen blev han störd av ett schäfergäng som gick rakt igenom vårt spår, och han är inte så pass rutinerad än så att han kan strunta i det. Men när han samlat ihop hjärnkontoret igen så spårade han vidare utan problem och fann sin älskade klöv! Han bar den så stolt hela vägen till bilen!
    Spår nummer 2. WOW det var klockrent! Bra tempo hela vägen och fullt fokus! Mattes kille det där! När han kom till slutet så kastade han sig på klöven, fick den i ett bra grepp och bar sedan även denna till bilen. Där han satt bak i sin bur med klöven lite lagom högfärdigt i munnen! Men efter ett sådant bra spår får man vara högfärdig!

    När vi sedan var klara (efter att ha fått flertalet telefonsamtal och sms) så bar det hem till Dessie för att trimma Ida. Dessie hade varit och klippt sig på morgonen och var sååååå snygg i håret! Riktigt läckert! Så nu blev jag också sugen på att göra något fräckt, men vi vet ju alla hur det går!

    Därefter körde jag och köpte semlor till mig & Eva så vi kunde ta en liten fikapaus! Supergott med en semla efter att ha varit ute i skogen! Blev en massa skratt & prat, lite mer planer blev bestämda och det var riktigt roligt! När vi var färdigfikade så fick vi ju givetvis gå ut och låta HeQuille sträcka lite benen! Han har börjat få en riktigt fin pälskvalitet och han har en grov och snygg kroppsbyggnad. Detta är riktigt lovande!

    Nu så sitter jag här och pustar ut. Klurar lite på hur HeQuilles spår ska se ut när vi ska ge oss ut i skogen på torsdag. Men jag har tid på mig! Ikväll är det som sagt årsmöte för hundungdom. Ska bli trevligt. Måste dock kasta mig i duschen snart. Hade varit skönt att få upp värmen lite...!

    Familj

    Vad min familj/släkt sysslar med?! Ja, läs själv!
    Jessicas blogg
    Désirées blogg
    Joannas blogg

    Måndag = stress

    Efter att ha sovit riktigt gott inatt så är nu min stressdag igång. Min sammanfattning om forntiden (tagen från 3 böcker) ska vara klar på torsdag, och jag är inte sent ute när det gäller arbetet, men jag känner mig inte helnöjd. Suck. Jag måste finslipa det ännu mer, vilket jag inte är alls motiverade för. Men jag måste, allt är inte roligt här i livet.

    Jag längtar till imorgon. En ledig idag. Hoppas på fint väder. Ut och träna lite hund! Sen ska jag ner till Dessie och fixa till hennes hund Ida (som är så sjukt lurvig nu!) för att sedan på kvällen gå på hundungdoms årsmöte. Detta blir nog sista året jag sitter som ordförande. Har gjort det nu i 7 år och nu är det snart dags att någon annan tar över, får in lite nya idéer. Men det kommer att kännas konstigt att inte vara ansvarig för det längre när den tiden kommer. Jag har lagt ner så mycket tid på att få det fungerande och aktivit... men det är väl så det fungerar i föreningsliv, allt är ett kretslopp. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska stötta upp brukshundklubben istället (där jag är ungdomsansvarig, vilket jag kommer överlåta till någon annan det med). Jag får fundera lite på det. Har 1 år på mig. Men jag vet bara att jag kan inte släppa det helt. Jag har så mycket vänner och bekanta därigenom, så det går bara inte. Något som är rättså komiskt är att mer än hälften av min vänskapskrets har jag lärt känna genom brukshundklubben eller hunderiet! Jag har Peo och HeQuille att tacka för mycket!

    Nedräkning

    Nu är det nedräkning tills jag får komma och titta på valparna. Ååå vad jag längtar!
    Stressdag imorgon. Usch jag vill inte... vet precis hur det kommer att bli. Ska bli så skönt när det är tisdag och jag är ledig. Är ev. ledig på torsdag också om jag har förstått det hela rätt? Lovely!
    Ska uppdatera hemsidan imorgon, eller nja, det får bli på tisdag för jag har förmodligen inte lust eller ork när jag kommer hem imorgon.
    Puts & krom


    Kunde inte låta bli!

    image192

    Mat

    Då var det till att ge sig iväg och äta. Är helt seg efter en heldag i skogen... eller ja, ska man räkna timmarna så är var det väl knappt en halv. Men dock. Egentligen så är jag inte sugen på mat heller. Så fort jag blinkar så ser jag bara min säng framför mig. Är det ett tecken? Och om det nu är ett tecken, vad betyder det?!

    Viltspår!

    Åkte ut i skogen i förmiddags för att träna viltspår ihop med Andrea och hennes hundar Albin (Dvärgschnauzer) och Boris (Engelsk Cocker Spaniel, vår uppfödning). Jag gick ut 2 spår till HeQuille, bägge lika långa och med rättså regelbundna blodfläckar. Första spåret gick sådär, första delen var rättså osäker men sen så fick han upp farten och den sista biten tog han riktigt snyggt! Så stolt han var över sin klöv!
    Det andra spåret gick bra från start till mål! Ska man vara petig hade man velat ha lite mer tempo, men han arbetade jätteflitigt hela tiden och var verkligen koncentrerad, så jag var jättenöjd! Och klöven var (om möjligt!) ännu bättre denna gången! Så nu så har vi preliminärbokat anlagsprovstid. Attans vad nervös jag är! Men Andrea har lovat att följa med som moraliskt stöd, och eventuellt så passar hon på att tävla öppen klass när vi ändå är iväg. Vi får se! Men nu ska det tränas så att vi kommer i form till provet!
    Nästa träningspass blir tisdagförmiddag.
    Tog en massa härliga bilder på HeQuille med sin underbara klöv, men får dem inte förrän på tisdag!
    Men ett smakprov ska ni få av dagens bilder! Han är så vacker!

    image190

    Vaxning

    Igår så bestämde jag mig för att nu var jag riktigt trött på att behöva raka benen, alltså skulle de istället vaxas. Iväg och köpte vaxremsor och började ladda upp modet. Framåt kvällning så bestämde jag mig för att nu gick det inte att vänta längre. Frågade min kära syster om hon ville göra det, och vips så dök hennes sadistiska sida upp, för vad ska man annars kalla det när hon satt och skrattade åt mina plågor? En stund senare var mina ben lena och hårfria. Dock så såg skinnet ut som en nyplockad hönas.

    Besviken

    Jag är jättebesviken. Är det strunt samma?

    Hundträning

    Ska träffa Andrea imorgonförmiddag för lite spårträning och uppletande, möjligt att hon ska dirrigera mig och knoddas lite också. Tror nog att han är redo för det nu!
    Tanken är att han ska bli viltspårschampion, och nu så har Andrea peppat upp mig riktigt ordentligt, så nu ska jag banne mig ta tag i detta på riktigt!
    Och tofsen sitter fortfarande kvar i luggen! Han ser bara föööööör härlig ut!


    Andy!

    Jag tittar ofta på According to Jim (Jim's värld) och min absoluta favorit är Andy! Han är så störtskön!
    Så därför så försökte jag hitta något bra klipp där man får se han i action, men dessvärre så fanns inte hans absoluta höjdpunkter ute på youtube, så ni får hålla till godo med detta!


    Inlägg

    Förra månaden författade jag 133 inlägg! Undrans vad denna månaden ska uppnå?!

    Tofs!

    Nu kan HeQuille äntligen ha tofs i luggen utan att den kasar av och pälsen trillar ner i ögonen igen! Ni kan tro att han är för söt! Om vädret är lika härligt imorgon som det varit idag så kan jag lova er att jag ska få det att fastna på bild! Självklart så är tofsen manligt blå och han ser fruktansvärt maskulin ut!

    image189

    Promenad!

    Har varit ute och gått med HeQuille i skogen tillsammans med Desirée, Oskar och Ida. Jättehärlig promenad i vackert väder med mycket skratt och prat! Tack för att ni följde med!
    HeQuille sprang och kastade sig hejdlöst i alla diken och vattenpölar han kunde komma över. Ja, han bjuder onekligen på en massa skratt!

    Filmkväll

    Igårkväll så hade jag & Elin filmkväll. Elin hade valt film, vilket gjorde att jag inte hade några större förhoppningar på att den skulle vara bra. Men detta var faktiskt den bästa filmen Elin valt hittills, även om jag aldrig hade valt den själv. Vi såg på Ciao Bella. Den handlade om fotboll, fjortisar, sex, graviditeter och italienare.

    Sen när jag skulle sova så startade jag filmen Children of men. FY vilken ruskigt dålig film. Skrämmande. Snacka om att ha slängt bort ett par timmar av sitt liv.

    Klockan 02.18 ringde en väldigt onykter Ändy Pändy som var på väg hem från en fest. Som jag skrattade när han tappade telefonen i smörpaketet när han höll på med nattamaten. Hur lyckas man?!

    Citat av Elin som kom med ett tillägg under filmen (till duschscenen där huvudrollsinnehavarna har sex):
    "Boom boom boom, suck me!"

    Minne!

    Satt och tittade igenom alla mina älskade HeQuillebilder, och hittade denna.
    Här är han 11 veckor gammal.
    Det finns inget vackrare!
    Trésor de Brie HeQuille Noir DO
    (Trésor de Brie Diaz Noir DO x TJH KORAD SUCH Ondine des Edennes de Colmel)

    image188

    Test som gick snett?

    Mops.
    Bearded collie --> briard!
    Hahahah!

    Film

    Nu vet jag vad jag vill se. Jag vill ha ett riktigt filmmaraton med Polisskolan!
    Jag älskar de filmerna! 

    image187

    Hundliv!

    Är nyss hemkommen från en promenad med HeQuille. Det spöregnar och blåser, men efter att ha suttit inomhus och pluggat nästan hela dagen så tyckte jag det vore skönt att komma ut och röra sig lite. Så jag tog bilen, HeQuille, och körde ner till byn. Parkerade utanför min mormor & morfar och tog ut HeQuille.
    Ni skulle sett hur hans ögon lös upp när han förstod att vi skulle hitta på något kul! Efter att ha gått kopplad i ungefär 40 minuter så såg jag hur det kröp i hans kropp så när vi kom till ett bostadsområde där det låg stora angränsande gräsmattor, där tomterna var inhägnade med stora trädgårdshäckar så tyckte inte jag där var så mycket att tveka på. Kopplade loss vilden som inte var sen att sätta fart! Som han sprang! Gräsmattorna var så överbevattnade att vattnet stod som stora sjöar där han givetvis gjorde djupdykningar och kanade sig igenom pölarna! Så varm jag blev i hjärtat! Kunde inte låta bli att skratta! Han var så smutsig, så dyngsur, men ack så lycklig! Så är ett riktigt hundliv! Man får lov att bli våt, smutsig och lite halvtokig! Det är inte värre än att man kanske får låta dem ta en dusch när man kommer hem. Och vad är det att hänga upp sig på?! Inget alls när man har världens underbaraste briard!

    image186

    Renskrivning

    Nu ska jag påbörja min renskriving, vilket innebär att jag ska sitta och skriva in ett helt blocks anteckningar. Och med tanke på hur slarvigt jag skriver emellanåt så krävs det helt klart ett glas med en stark o'boy att förtära, inom räckhåll. När detta är klart så ska jag också ta och läsa i McKay om forntiden och göra stödanteckningar till det jag precis suttit och renskrivit. Så ser min aktiva fredag ut, på skolfronten dvs.
    Ska ta paus vid två- tiden och gå ut med HeQuille, kanske kan det hjälpa min rygg- och magvärk? Nej, det är inte min förkylning som blivit värre, jag har mensvärk. Suck. Oj vad det (kanske/säkert?!) började harklas här.
    Ikväll så får jag besök utav Elin, jättetrevligt!

    Föresten måste jag fråga, när man skickar sms till mig mitt i natten, förväntar man sig då ett svar?!