Underbara du!

Idag så fick jag mig en riktigt överraskning, Jessica har de senaste två dagarna sagt att hon har haft en överraskning till mig, och idag fick jag den. För någon vecka sedan så såg jag en lampa på nätet som jag fastnade för direkt, och detta har jag väl sagt att par gånger till Jessica, och vad tror ni inte att jag fick av henne idag?! Jovisst, jag fick den där lampan, och den var ännu finare på riktigt än vad den var på bild! Underbara du, tack så jättemycket!!! Som jag sa till dig; du är bara för gullig!

Nyduschad hund

Nu är HeQuille nyduschad = korpsvart och väldoftande igen! Har nu skitont i ryggen, har stått böjd och schamponerat hans päls i 1,5 timme, inte konstigt att man inte känner sig mänsklig efteråt! Intensivt med jobb fram till måndag, är bara ledig lite imorgoneftermiddag så det ska bli skönt när det är tisdag så att man får tid att andas lite.

Hittade lite bilder på HeQuille när jag satt och tittade igenom innehållet i hårddisken, här är han 6 månader gammal.

 

Mardröm

Jovisst, jag somnade igår, men har inte haft en bra sömn överhuvudtaget. Har haft en sådan mardröm, och även om jag vaknat emellanåt så har jag varit tillbaka i samma dröm så fort jag somnat igen.
Drömde att Andreas dött, och det sista vi sagt till varandra var riktigt otrevligt, jag hade sådan ångest över att jag inte kunde ringa och säga förlåt och säga att allt blir bra. En kort stund därefter så var jag vid havet, var ledsen och satt på strandkanten själv, när jag då tittade ner i havet så såg jag ett lik, ringde 112 men de hade för få poliser så ingen kunde komma och hämta kroppen förrän 3 dagar senare. Sedan så tittade jag mig över axeln och då såg jag Andreas mamma komma gående med sina hundar, och hon såg så lugn, glad och fridfull ut. Jag förstod ingenting. Jag tog telefonen och ringde till Roger, en gemensam kompis, och berättade allt, han sa bara; "det är sånt som händer" och skrattade. Därefter förflyttades jag till en stuga som hade en jordkällare som låg bredvid huset. Källaren var mörk, med en lampa i mitten av rummet som gav ett litet sken. Plötsligt så kom en tjej farande från dörröppningen in i rummet och började skrika; "vi måste hitta sylten". Jag förstod ännu mindre. Jag gick ur jordkällaren och stod plötsligt i en klunga med Andreas kompisar, de hade fullt upp med att tänka igenom sina alibin för att inte bli misstänka för hans död. Ingen av dem var skyldig, eller det vet jag iochförsig inte, då poliserna aldrig gav mig en dödsorsak.

Så snälla, ge mig ett livstecken, mina vänner får inte lov att försvinna sådär.
Jag hatar mardrömmar, jag får dem sällan, men när jag väl får dem så har jag lite svårt att släppa den där obehagskänslan av att något har hänt.


Trött

Är vråltrött, men kan inte sova. Har försökt somna nu ett bra tag, har räknat får, rabblat namn på alfabetets alla bokstäver, rabblat Briardens rasstandard (hur man nu kan få det för sig...) och ändå är jag klarvaken. SUCK. Jag vill sova nu, för jag är verkligen jättetrött.


Shopping!

Idag så har jag och Jessica haft en heldag. Först så var vi på Ikea och handlade lite, sen var vi överallt och ingenstans. Hennes gps skulle leda oss rätt, jo man tackar! Ledde oss gjorde den, men knappast rätt! Tack för en jättehärlig dag!!!

Ikväll så är det hundkurs för hela slanten, hoppas att det är uppehåll så att vi inte blir dyngsura!
Imorgon ska jag duscha HeQuille så att han blir finfin i pälsen, han har inte blivit duschad sedan i juli innan världsvinnaren.... så det kan absolut vara på tiden!

Sex and the city

Har nu tittat på halva Sex and the city filmen, tårarna har runnit okontrollerat ett flertal gånger, Johannes har snarkat högt under vissa delar av filmen, jag har druckit 1 liter Coca Cola... och jag vill aldrig att filmen ska ta slut!
Jag känner mig lite snyftig helt allmänt ikväll, men kan inte riktigt avgöra varför. Är det av sömnbrist, påverkad utav filmen eller är det något annat? Jag är som sagt inte helt säker.

Fick ett par nyheter angående mitt jobb igår, vilket känns jättepositivt. Tror att detta blir ännu bättre, så från och med i mitten av december träder ändringarna i kraft. 

Skönt att Jessica är hemma igen, har varit så orolig. 

Helg!

Finns det någon som tycker om mig tillräckligt mycket för att bjuda mig på en Daughtrykonsert? Just nu är det en stor fråga som snurrar i mitt huvud, för jag vill såååååå gärna se dem, jag måste få se dem! De är ju helt otroliga, sen är Chris snygg också! Två flugor i en smäll! HAHA!

Idag blir det jobb i 4 timmar, skönt att det inte är fler! Sen så ska jag hämta ungdomen så ska vi ut till hästarna och hundarna. Därefter ska jag på något vis laga mat till henne och hennes kompisar och sen ska de göra sig redo för en utekväll. Ja, ack den ungdomen! Själv ska jag sitta här vid min dator, mysa med HeQuille och hoppas på att jag har en snäll syster som känner för att komma hit och låna ut en film kanske?!

Släp

Ikväll så har jag och ungdomen varit riktigt duktiga. Vet ni vad vi gjort? Eller rättare sagt, vad jag gjort? Jag har kört med släp för första gången i mitt liv och jag är mäkta imponerad över migsjälv! Jag hade dock aldrig klarat det utan min trogna medhjälpare, ungdomen! Så tack för denna unika upplevelse du och jag delat!

Morning sunshine

När ungdomen igår meddelade att vi minsann skulle gå upp klockan 6 för att hinna med hästarna innan hon skulle till skolan trodde jag att hon drev med mig. Vilken vettig människa går upp klockan 6? Ja, nu sitter ni säkert och himlar med ögonen och funderar över om alla mina hjärnceller är på plats, och det kan jag lova er att de är. Men i vilket fall som helst så är jag ingen morgonmänniska, och anser att allt före klockan halv 9 är snudd på tortyr. Men som sagt, ställde klockan på 05.45 och klockan 6 stod ungdomen och påpekade att nu var det dags att gå upp. En snabb blick ut genom fönstret gav mig mest känslan av illamående, yrsel och viljan att dra täcket över huvudet. Men jag är inte den som backar ur, så jag steg upp och gick ut i bilen för att åka till stallet. Påpekade att nu kom jag på varför jag inte har häst.

Update

Det är inte klokt vad man ska uppleva mycket när man leker kennelliv! För en stund sedan konstaterade jag att det behövdes tas in mer ved i stugan. Så på med skorna, vedkorgen på armen och ut med hunden. "SHIT vad mörkt det är", var den första tanken som slog mig. Själv förvånad över den tämligen ointelligenta tanken, men det är lätt att vara efterklok. Iallafall så for jag in och hittade en pannlampa. Stopp och belägg, tro inte vad som helst om mig, jag tog inte på mig den! Jag höll den lite lagom macho i handen och gick med bestämda steg mot vedhuset. Drog upp dörren samtidigt som jag spejade över axeln och hoppades innerliggt att hunden skulle ta alla eventuella våldtäcksmän och liknande. Jag hade tidigare även varnat tonåringen att om jag skrek så skulle hon vara medveten om att då var jag nära döden. När jag var klar så stängde jag dörren, ropade morskt till hunden "sno dig på" och flög uppför backen intill huset, drog upp ytterdörren och jag var räddad! Nu ska jag bara se till att hålla liv i elden, håll tummarna för mig!

Trauma

Jag är just nu hund-/hus-/ungdomsvakt. Ett väldigt viktigt, inspirerande och ärofyllt uppdrag, som hittills gått mycket bra. Ja, om vi bortser från eftermiddagens trauma. Det var ett stort trauma för mig och jag visste knappt hur jag skulle hantera denna händelse. Vi backar bandet lite, så ska ni få veta vad som skedde.

Jag skulle städa kennlarna, ett vanligt dagsarbete i en kennelinnehavares liv. Jag släppte ut hundarna och gjorde mig beredd för att börja göra iordning. Jag hämtade skurhinken med tillhörande mopp och skulle precis fylla på vatten och rengöringsmedel när det skedde. Jag tittade ner i hinken. Där låg en MUS!!!!! Ni som känner mig vet vilken mus- och råttfobi jag har. Det var fasansfullt, vidrigt, skrämmande, ja och alla andra fina ord ni kan komma på. Så var det. Jag höll på att svimma, visste inte vad jag skulle göra och tänkte samtidigt samma sak som alla andra hade gjort i min situation; am I beeing punk'd?
Dessvärre var det inte fallet, eller, jag tror iallafall inte det, för jag kunde inte se Ashton någonstans. Jag fick ta hand om situationen, jag fyllde spannen med vatten och skakade lite halvhjärtat på den med förhoppningen att musen skulle lossna från botten och att jag då kunde hälla ut den, på ett behörigt avstånd, utanför fönstret.
Det tog 4 påfyllningar på vatten för att detta skulle ske. Vid det laget var jag så uppskärrad att jag knappat längre kunde minnas varför jag på ett maniskt vis stod och skakade på en vattenfylld spann.

Fortsättning följer, för det är mycket som kan hände i en hund-/hus-/ungdomsvakts liv!

Bitter

Just nu så har en släng av bitterhet drabbat mig. Bitterheten har befunnit sig hos mig den senaste halvtimmen och den ser inte ut att flyga ut den närmsta kvarten.


Fotografering


Såhär såg det ut när vi började....



sen blev jag överfallen

Fredag = fridag!

Yes! Ledig i 3 dagar, ååå vad härligt! Var hos Jessica i förmiddags och fikade på kanelbullar och tittade på en massa bilder. Därefter var jag och HeQuille ute och gick en runda, jättehärligt! Jessica mötte oss två gånger, det skrattade vi gott åt! Imorgon ska hon och jag ut med hundarna och spåra, kul!
Andreas kommer om en stund, vi ska umgås, och jag ska få mina nya rådjursklövar till spårträningen! Tack!

Har beställt lite nya saker nu till lägenheten och igår så skrev jag på kontrakten så nu är det klart. Snart inflyttning!
Lite tråkigt angående julafton... jobbar givetvis alla juldagarna. Tack för den.

Föresten så kom Ellinor till Skåne igår! Ååååå vad härligt det var att krama henne igen, myssyster!

För ett par dagar sedan så fick jag ett kort av Jessica där hon skrivit om vår vänskap. Det kortet läser jag ofta, det betyder så mycket!

Kom hem nu Ellinor!

Nu har jag 3 dagars ledighet framför mig, gottans värre! Imorgon ska jag och HeQuille ut i skogen, hoppas att det blir fint väder, det är lite trevligare då.
Träffade Johannes lite innan ikväll, det var lika roligt som vanligt! På tal om roligt, igår så pratade jag med Huhle faktiskt. Det var väldigt längesedan sist, har iallafall inte träffat honom sedan jag fyllde år förra året. Shit, det är snart 1 år sedan. Ja, det blir väl lätt så.

Snart kommer min lillasyster till Skåne igen, jag längtar tills jag kan krama henne igen!

Höstbild

Var på frukost hos Jessica idag, hon hade lagat scrambled eggs och bacon till oss! Hur gott var inte det på en skala?! Det äter man ju inte var dag! Därefter så var vi ute och gick en långrunda med HeQuille och Pancho, jättehärligt väder, toppensällskap och 2 vackra hundar! Det är så en höst ska vara!

I eftermiddags så städade jag bilen, så nu är den tipptopp igen, förstår inte hur jag lyckas dra in hela mitt liv i bilen. Det finns inte mycket som man inte hittar i den. HeQuille uppskattade iallafall hans nya rena fällar, dock så tar det väl bara 1 dag eller 2 tills de behöver tvättas igen.

Jobb onsdag & torsdag, sen är jag ledig i 8 dagar! WOHO!


Underbar



You haven't changed.
Stand in the light,
I need to see you,
uncover my eyes

The tears coming down,
making lines on your face.
One for each year, now
that you've been away

You were a storm,
it blew us away.
I wouldn't leave you,
but you couldn't stay

Lycka!

Den tredje november så börjar den sista säsongen av McLeod's daughters att sändas. Har tjuvläst lite och det verkar som om mina tårkanaler kommer att gå på högvarv denna säsongen. Jag älskar denna serien!

Utställning

Så då åker jag och Jessica på hundutställning i Danmark imorgon, spännande!
HeQuille och jag har haft pälsvård idag, ska duscha honom en dag i nästa vecka. Tog lite nya bilder idag, ska visa er något imorgon!

Godnatt, på återseende!


Bild!

Hittade denna bilden i mina gömmor, älskade HeQuille som liten valp!
Så underbar!!!!


HELG!!

Yes! Min första lediga helg på 3 veckor, häääärligt! Ska snart ta HeQuille i bilen och köra ut i skogen och gå en runda!
Höll nästan på att skaffa en kattunge igår, farligt när Andrea smsar...!

Längtar till nästa helg när Ellinor kommer. Vi har inte träffats på evigheter känns det som. Jag saknar min lillasyster, jättemycket. Visst bråkar man och tycker olika om saker, men såhär sällan kan vi ju bara inte träffas. Väldig tur att Julia och Jonatan finns kvar i Skåneland iallafall, för annars hade jag kraverat!

Igår så var jag hos Elin, vi tittade på tv och pratade strunt. Vi tittade då bl.a. på något diskussionsprogram och där var Blondinbella med. Till saken hör att jag tycker inte alls om hennes blogg, så bara därför skulle vi se detta. Debatten skulle handla om ungdomars alkoholvanor och då så var hon, Blondinbella, och en kille från nykterhetsrörelsen där för att ta varsett parti. Tyckte att debatten blev felvriden från programledarens håll, det kändes som om han försökte smutskasta B.B, då hon sa sig ha sunda alkoholvanor, dvs drack ett glas vin då och då, men när hon var ute och minglade så drack hon alkoholfritt. Då menade programledaren att hon är ju en förebild för unga människor, borde hon då dricka och sen skriva om det i sin blogg och lägga ut festbilder. HALLÅ??? För det första, så skulle väl inte debatten handla om just Blondinbellas alkoholvanor och för det andra, ska man blunda för verkligheten och hävda att sprit inte förekommer i yngre åldrar än 18? För isåfall så kan vi likagärna lägga ner allt vad sådana debatter heter. Då är det väl bättre att man som i Blondinbellas fall, erkänner att man dricker ibland men gör det sällan. Eller?


Onsdag

Skogspromenad idag med, härligt! Solen sken hela rundan och jag & HeQuille vi yrade runt bland träden och buskarna. Emellanåt gick vi för att sedan leka kurragömma, vet inte vem som hade roligast, han eller jag?! Jag tjöt iallafall av skratt när han skulle leta upp mig, för den förvirrade uppsynen han hade sa mer än 1000 ord!
Pratade lite med min bror igår, och då sa han; "Emelie, vad gör du med dina hundar egentligen, för du är den enda de ser. Vi andra är bara ivägen!". Som det värmde i mitt hjärta!

Ska snart köra till jobbet, får rycka in och jobba på min lediga dag då flera stycken sjukskrivit sig. Jaja... det går väl. Ska till Jessica en sväng efter jobbet och visa fotografierna jag beställt som kom idag. Ska göra ett fint album med HeQuillebilder har jag tänkt!

Ikväll är det Grey's anatomy, att titta på det en gång i veckan räcker inte!

Promenad

Det blev en fin promenad i skogen, solen lös på oss hela vägen! HeQuille sprang som en tok och hade high life! Sen skulle vi gå spåret.. Tog selen och spårlinan med oss och ska göra påsläppet, det gick fint. Ca 25 meter in i spåret så var helt plötsligt alla snitslarna slut, och givetvis var det på ett ställe där jag verkligen kommer ihåg att jag var noga med att markera åt vilket håll vi skulle. Så jag bröt där, satte HeQuille i bilen och tänkte att jag måste gå spåret själv så kan jag släppa på honom igen. Alla snitslarna var borta, inklusive rådjursklöven som låg i slutet. JÄVLIGT surt. Så det blev inget mer spår.

I eftermiddag så har jag skickat in bilder för förstoring, vill ha ett kollage med HeQuille. Så nu ska jag bjuda på en av mina absoluta favoritbilder på honom! Den är tagen i januari i år.


Måndag!

Nu är jag ledig i 3 dagar lalalaaaaa!!! Härligt! Ska lägga två viltspår till HeQuille idag så att vi kan ut och spåra imorgon. min älskade lille guldgosse! Nu ska jag och HeQuille köra till Jessica och dricka kaffe, på återseende!


Snart måndag?

Jag är trött! Kan kanske bero på att jag just stigit upp och konstaterat att jag inte har en särskilt rolig helg framför mig. Längtar till måndag, för då är jag ledig! Då ska jag och HeQuille ut i skogen och gå en riktigt lång promenad. Ååå vad jag längtar till måndag!

Torsdag

Idag mår jag bra, riktigt ruskigt bra! Var hos Jeanette innan idag och mös med två helt underbara bullmastiffvalpar, valpar är väl bara helt underbara! Därefter körde jag och handlade nya oljor till HeQuilles mat,  bra att ha hemma.
Har beställt nya visitkort nu till företaget, hoppas att de blir bra. Svårt att veta när man bara sitter och klickar sig fram på internet...

På lördag ska jag och HeQuille ut i skogen och spåra, hoppas på fint väder... Kan det inte regna av sig imorgon så att jag kan få lite strålande solsken? Hade varit så härligt.

Inatt så fick jag ett fyllesamtal. Det var mycket längesedan sist, hade rätt kul faktiskt! Fast att jag pratade med kudden i örat. Men tycker inte man kan begära något annat när man ringer lite över 3 på morgonen/natten.

Lyssnar nu på en apbra skiva, kan inte sluta lyssna. Den är beroendeframkallande. I love!

Nu ska jag gå och förbereda HeQuilles kvällsmat, kycklingvingar och färs står på menyn!

..... Är det föresten bara jag som tycker att veckan har gått ruskigt fort?



Ellinor, nu borde du verkligen ha hunnit skaffa dig en blogg!